Ukonventionelle energikilder ændrer globale supply chains

Brugen af ukonventionel olie og gas vil ifølge en ny rapport få stor indflydelse på konkurrencen i fremstillingsindustrien.

IHS estimerer, at stigningen i udvinding af ukonventionel olie og gas i USA har medvirket til skabelsen af 1.7 millioner nye job i 2012. Foto: Photos.com..

01.02.2013

SCM.dk

En ny rapport fra analyseinstituttet IHS (Information Handling Services) viser, at den stigende udbredelse af ukonventionel olie og gas, det vil sige naturgas og såkaldt ”tight oil”, vil ændre markant på panoramabilledet af verdens konkurrerende industrier og fremstillingsvirksomheder.

I Nordamerika har fremkomsten af ukonventionelle energikilder allerede medvirket til at forbedre fremstillingsvirksomhedernes konkurrenceevne. Og cheføkonom hos IHS, Nariman Behravesh, mener, at tendensen vil brede sig til andre verdensdele.

”Andre regioner og lande med store naturgas og ”tight oil”-ressourcer vil over tid også drage nytte af denne energirevolution og industrielle opblomstring”, siger Nariman Behravesh, medforfatter på rapporten, ifølge Supply Chain Management Review.  

Skæpper i USA’s offentlige kasser
I USA alene estimerer IHS, at stigningen i udvinding af ukonventionel olie og gas har medvirket til skabelsen af 1.7 millioner nye job og givet 62 milliarder dollars i de offentlige kasser i 2012.

Det store fald i energipriserne har også ført til en stigning i investeringer i USA, hvilket udgør en risiko for, at Europa og Asien taber konkurrenceevne og mister produktion til fordel for Nordamerika, vurderer Behravesh.

Stort potentiale for Kina
En anden af rapportens forfattere, Daniel Yergin, Vice Chairman i IHS, ser et stort potentiale for Kina i ukonventionel energi.

”Vores research indikerer, at de ukonventionelle energiressourcer i Kina kan vise sig at være større end i USA”, siger han.

Heldigvis har Europa ifølge Yergin gode muligheder for også at ride med på ”energirevolutions-bølgen” på sigt.

Hent et sammendrag af IHS-rapporten “Energy and the New Global Industrial Landscape: A Tectonic Shift” (kræver registrering)

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

11.04.2024SCM.dk

Ny retspraksis i Europa: Klimabeskyttelse som menneskeret

09.04.2024SCM.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

09.04.2024SCM.dk

Alle ledelsesstandarder har fået klimakrav

08.04.2024SCM.dk

Store virksomheders rapportering er godt på vej til CSRD

05.04.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

05.04.2024SCM.dk

Optikerkæde tager de første skridt mod cirkulær værdikæde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle