USA klar til kommercialisering af hyperloop

USA’s transportminister, Elaine Chao, har præsenteret et nyt transportråd, der skal være med til at udvikle hyperloop-teknologien i samarbejde med Virgin Hyperloop One. Målet er at kommercialisere konceptet og gøre teknologien tilgængelig for transportsektoren.

Virgin Hyperloop One arbejder sammen med Transportministeriet i USA om at bringe teknologien dertil, det har nu resulteret i oprettelsen af et teknologiråd, der skal hjælpe med kommercialiseringen. Foto: Virgin Hyperloop One.

14.03.2019

SCM.dk

Et nyt teknologiråd i USA blev præsenteret af Elaine Chao, USA’s transportminister, i tirsdags, den 12. marts. Rådet skal undersøge regulationer og tilladelser til hyperloop-teknologien for dermed at udbrede den nye transportform i højere grad.

Læs også: Trump har valgt sin transportminister

”Nye teknologier strækker sig i stigende grad hen over mere end en transportform, så jeg har underskrevet en ordre, der skaber et nyt internt ministerråd, som bedre koordinerer gennemgangen af ​​innovationer, der har multimodale applikationer”, fortæller Elaine Chao.

Samarbejde skal bringe teknologien frem
Det ene af de to selskaber, der udvikler hyperloop-teknologien, Virgin Hyperloop One, har i flere måneder haft kontakt med USA’s transportministerium, Department of Transportation (DOT), om at kommercialisere teknologien i USA. Det nye råd er en kulminationen af de mange måneders arbejde:

”Jeg vil gerne takke minister Chao for hendes lederskab i oprettelsen af dette fremadrettede råd under DOT”, siger grundlægger af Virgin Group, Richard Branson, og fortsætter:

”Virgin Hyperloop One er ivrig efter at fortsætte med at arbejde sammen med ministeren og hendes hold. Gennem vores nylige samtaler står det klart, at hun ønsker at være i spidsen for udforskningen af innovative teknologier for at forbedre transporten i USA”.

Hyperloop-teknologien blev udtænkt af Elon Musk, manden bag elbilproducenten Tesla, i 2013. Det er et rørsystem, der genererer et vakuum, som betyder, at der hverken er luftmodstand eller friktion i røret, hvilket gør hastigheder på op til 1.200 kilometer i timen mulige.

Teknologirådet skal fremme innovation
Teknologien er stadig ny og under udvikling, og derfor kræver den en fremadrettet tænkende instans, hvis den skal bringes til kommercialisering i USA. Rådet vil undersøge, hvordan man integrerer ekspertise på tværs af afdelingen for at fremskynde eller lette disse projekter fremadrettet.

”Hyperloop er en ny transportform, der er bygget til det 21. århundrede. Vi vil være den virksomhed, der er først med det næste store spring fremad inden for transport her i USA, men vi ved også, at vi ikke kan gøre det alene. Vi bifalder DOT for deres støtte til denne teknologi”, siger Jay Walder, CEO for Virgin Hyperloop One.

Udover hyperloop-teknologien, vil rådet også undersøge andre spirende teknologier, såsom autonome køretøjer, samtidig med, at det 'skal sikre, at de traditionelle tankegange ikke hæmmer udviklingen af nye teknologier', som det hedder.

Læs også: Hyperloop-rør skal fragte containere ud af Hamborgs havn

Planen er, at rådet skal holde sit første møde i denne uge.

- SDN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

29.05.2024SCM.dk

Varmepumpeproducent benyttede krise til grøn omstilling og fokusskift

29.05.2024SCM.dk

Nyt tiltag for flere faglærte til den grønne omstilling

27.05.2024SCM.dk

Ørsted indgår ny stor aftale om CO2-fjernelse med Microsoft

23.05.2024SCM.dk

Forbrugernes lyst til at handle direkte hos producenten stiger

22.05.2024SCM.dk

Forsyningskæderne bliver kortere – SCM-kompetencerne bliver vigtigere

21.05.2024SCM.dk

Unge voksne vil have arbejde med mening og udvikling

21.05.2024SCM.dk

Månedens udfordring: 4 KPI’er skal skabe succes for COOP’s drift

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup