Vækstøkonomier er bedst til udlandshandel

En rapport dokumenterer, at små og mellemstore virksomheder (SMV) i BRIKM-landene handler mere med udlandet end SMV’er i G7-landene.

SMV'er i BRIKM-landene er mere globalt orienteret, end tilfældet er i industrilandene, viser undersøgelse. Foto: Photos.com. .

01.07.2013

SCM.dk

Der er en klar tendens til, at små og mellemstore virksomheder i Brasilien, Rusland, Indien, Kina og Mexico (BRIKM) i højere grad søger væksten i udlandet end deres artsfæller i G7-landene. Det viser en rapport fra analysehuset IHS og kurerfirmaet DHL Express.

Læs også: BRIK-lande får konkurrence fra nye spillere

Af rapporten fremgår det, at mens cirka en ud af seks (16%) af SMV’erne i G7 har et kommercielt samarbejde med en virksomhed i udlandet, er det næsten dobbelt så mange i BRIKM-landene (28%).

Og hvor tre ud af ti SMV’er i G7-landene (28%) har gang i eksportaktiviteter, er det fire ud af ti (37%) i BRIKM-landene.

Tallene viser ifølge IHS og DHL, at SMV’erne i BRIKM-landene er mere tilbøjelige til at operere internationalt. Faktisk slår de G7-landene på alle de undersøgte internationale aktiviteter i rapporten.

God logistik øger salget
De små og mellemstore virksomheder i BRIKM-landene ser også markant større fordele ved at have et stærkt logistikapparat, end det er tilfældet i G7-landene.

Hvor to ud af fem (38%) af SMV’erne i BRIKM-landene mener, at god logistik er med til at øge salget, mener blot én ud af fem det samme i G7-landene.

Tallene er stort set de samme i forhold til at åbne nye markeder op. To ud af fem af SMV’erne i BRIKM-lande (38%) mener, at logistik åbner nye markeder. Kun knap en ud af seks (17%) i G7-landene mener det samme.

Læs også: Eksporten til Brasilien stiger kraftigt

Ifølge IHS og DHL Express viser rapporten således, at vi kan lære af den måde, SMV’erne i BRIKM-landene griber internationaliseringen an på: Ved at handle mere med udlandet, kan også vores SMV’er få højere vækstrater.

- JKK  

Læs hele rapporten:

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

11.04.2024SCM.dk

Ny retspraksis i Europa: Klimabeskyttelse som menneskeret

09.04.2024SCM.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

09.04.2024SCM.dk

Alle ledelsesstandarder har fået klimakrav

08.04.2024SCM.dk

Store virksomheders rapportering er godt på vej til CSRD

05.04.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

05.04.2024SCM.dk

Optikerkæde tager de første skridt mod cirkulær værdikæde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle