Vækst i danske netbutikker slår de udenlandske

Danskernes handel på nettet slår rekorder, og det er især på de danske netbutikker, at væksten foregår.

Samlet set er nethandlen steget med 18 procent i forhold til 2020. Foto: 123RF.

04.03.2022

SCM.dk

183 milliarder kroner. Så stort et beløb har danskerne brugt på nettet sidste år. Det viser nye tal fra Dansk Erhverv

”Dansk e-handel står stærkt, selv om danskerne nu er på vej tilbage til mere normale tilstande uden nedlukninger og mundbind. Det viser Dansk Erhvervs E-handelsanalyse 2021, hvor jeg især er glad for, at væksten er større i de danske netbutikker fremfor de udenlandske”, siger Niels Ralund, e-handelsdirektør i Dansk Erhverv.  

Det er næsten 15.000 danskere, som i løbet af 2021 har svaret på spørgsmål om deres e-handel, hvoraf knap halvdelen (47 procent) af de danske netkunder svarede, at de havde handlet på nettet inden for den seneste uge. 

Læs også: B2B E-handel er i fremgang

Samlet set er nethandlen steget med 18 procent i forhold til 2020, og det er fordelt med en vækst på 21 procent i danske netbutikker, mens køb i udenlandske netbutikker steg 8 procent.  

Fremgangen viser sig også på listen over de 20 mest benyttede netbutikker i Danmark. Den toppes igen suverænt af tyske Zalando, som dog kun har selskab af tre andre udenlandske netbutikker. 

“Dansker-indtoget på listen kommer samtidig med, at mange danske butikker også skruer gevaldigt op for eksporten, så det er et tydeligt tegn på, hvor stærkt dansk e-handel står”, siger Niels Ralund. 

Solid vækst 

Den solide vækst i det samlede forbrug er bygget på fremgang indenfor alle brancher med undtagelse af rejsebranchen, som var hårdt ramt i 2021. Den største fremgang var i dagligvarehandlen og kategorien Hus og Have. 

Det er samtidig interessant, at der er sket en markant ændring i, hvad forbrugeren vil købe online. Faktisk svarer hver ottende netkunde, at de foretrækker at købe alle slags varer eller tjenester online. Tilbage i 2019 og 2020 var det kun hver 20. kunde, der havde den holdning”, siger Niels Ralund. 

Den væsentligste årsag til at handle online er stadig bekvemmelighed, som er næsten dobbelt så vigtig som pris.  

Forbruget vil vokse yderligere trods genåbning 

2021 var præget af coronakrisen, som fik flere forbrugere til at søge mod nettet. Selvom vi nu er ved at være tilbage til en mere normal hverdag uden restriktioner, tyder det ikke på, at forbrugerne vil skrue ned for forbruget på nettet. Faktisk forventer knap hver femte forbruger at handle mere online i 2022. 

“Det er en lidt mindre andel, end da vi spurgte til forventningerne i 2021, men omvendt er det kun otte procent, der forventer at skrue ned for forbruget. Samtidig forventer vi, at salget af rejser vil vende tilbage, og dermed er der god grund til at tro på, at forbruget på nettet vil vokse igen i 2022”, slutter Niels Ralund.   

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Ny Toyota Traigo48-serie med uovertruffent design og banebrydende ydeevne

Apport Systems A/S

Sponseret

Lagerstyring på autopilot - få dit lager til at tænke selv

Relateret indhold

30.04.2025SCM.dk

Stærkt kvartal for PostNord – pakkeforretningen trækker læsset

30.04.2025SCM.dk

Cybertruslen mod transportsektoren er meget høj

29.04.2025SCM.dk

Øget containeromsætning i Aarhus Havn

28.04.2025SCM.dk

Told-krigen mellem Kina og USA udløser bølge af aflyste sejladser

25.04.2025Apport Systems A/S

Sponseret

Få styr på emballagekravene og styrk både flow og bundlinje

24.04.2025SCM.dk

Esbjerg Havn klar til at modtage større skibe

24.04.2025SCM.dk

Whistleblower-sager fordoblet hos Maersk

23.04.2025Descartes

Sponseret

Ny undersøgelse viser, at 39 % af virksomhederne ser overholdelse af handelsregler som en konkurrencefordel

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle