Vækst i europæisk e-handel skaber muligheder for danske net-virksomheder

Europæisk nethandel er steget med 9,4 procent siden sidste år og mange shopper på tværs af landegrænser, viser ny rapport.

E-handel vækster i europa og særligt i Norden handler vi meget på internettet, viser ny rapport..

12.10.2018

SCM.dk

Det europæiske e-handelsmarked er i høj vækst, omtrent 268 millioner europæere handlede for i alt 198 milliarder euro, (ca. 26 mia. kr.) i løbet af det seneste år. Det er en stigning på 9,4 procent, eller lidt over to milliarder kroner, i forhold til sidste år. Det viser en ny rapport, E-commerce in Europe 2018, udarbejdet af PostNord.

Tre ud af fire af de europæiske internethandlende shoppede i udenlandske e-butikker, og det kommer danske e-butikker til gode, lyder det fra PostNord.

Læs også: Danskerne er mere tilfredse med deres pakkelevering end resten af Norden

”Danske webshops har mere end nogensinde udsigt til et spændende globalt marked. Handel på tværs af landegrænser stiger fortsat både i og udenfor Europa, og især Kina er populært for mange forbrugere. Men handlen går også den anden vej, og vi har gode erfaringer med at hjælpe danske netbutikker med logistikken på udenlandske markeder”, siger Jørgen Fischer, der er rådgiver i e-handel i PostNord Danmark.

Rapporten viser også, at køb over mobil og tablet også stiger. Seks ud af ti forbrugere har i gennemsnit brugt mobil og tablet til e-handel.

Kreditkortet er stadig det foretrukne betalingsmiddel i Norden, selvom tjenester som PayPal vinder frem. Og så er tøj og sko klart den største varegruppe. Grafik fra rapport..

Det nordiske marked
I Norden er der opbygget en solid digital infrastruktur. 91 procent af alle i Norden har foretaget internetkøb i år, viser rapporten. Dermed ligger Norden over de andre europæiske lande.

Kunderne i Norden er også tålmodige, hvor 39 procent synes det er acceptabelt med en leveringstid på 5 dage eller mere. Det vigtige er bare, at de får et præcist tidspunkt for levering samt mulighed for at vælge leveringssted.

I Norden bliver der også handlet meget udenlandsk, primært i Kina, Storbritannien og Tyskland, men Norge skiller sig ud og handler mest med USA.

Muligheder i udlandet
Det har aldrig været nemmere at sælge og handle på tværs af landegrænser, men de fleste danske netbutikker kommer ikke ud over landets grænser hurtigt nok, lyder det fra Jørgen Fischer.

”Det er meget naturligt, at man starter på et overskueligt marked som det danske. Men det giver også nogle begrænsninger at blive der for længe, hvis ønsket er at vokse, og der er ingen tvivl om, at man for fremtiden bliver nødt til at tænke skala ind”, siger han.

Læs også: Nordens største logistikanlæg inden for e-handel

Der skal energi, mod og vilje til for at opnå succes i udlandet, og håndværket skal være i orden, man skal kende det marked man vil ind på, forklarer PostNord rådgiveren. Han understreger dog også, at der er masser af gode muligheder for at søge vejledning, bl.a. i PostNord.

Rapporten ‘E-commerce in Europe 2018’ beskriver adfærd og præferencer for internethandlende forbrugere i 12 europæiske lande. Rapporten er baseret på interview med 10.000 forbrugere mellem 15 og 79 år, som blev foretaget i maj og juni 2018.

- SN

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

11.07.2024SCM.dk

Fremtidens transport har flere udfordringer end blot elektrificering

05.07.2024DTU Learn for Life

Sponseret

Nyt kursus i jernbaneteknologi tilbyder dybdegående indsigt

04.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

5 gode råd til at kortlægge dine emballagedata

02.07.2024Descartes

Sponseret

Descartes bliver stærkere inden for fragthåndtering med opkøbet af BoxTop Technologies

02.07.2024SCM.dk

Maersk har trukket sig - DSV fortsat med i budkrig om DB Schenker

02.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

22 af verdens største virksomheder er enige: Farvel stregkode – og velkommen QR-kode fra GS1

28.06.2024SCM.dk

Strøm og fjernvarme blev grønnere sidste år

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup