Vækst i europæisk e-handel skaber muligheder for danske net-virksomheder

Europæisk nethandel er steget med 9,4 procent siden sidste år og mange shopper på tværs af landegrænser, viser ny rapport.

E-handel vækster i europa og særligt i Norden handler vi meget på internettet, viser ny rapport..

12.10.2018

SCM.dk

Det europæiske e-handelsmarked er i høj vækst, omtrent 268 millioner europæere handlede for i alt 198 milliarder euro, (ca. 26 mia. kr.) i løbet af det seneste år. Det er en stigning på 9,4 procent, eller lidt over to milliarder kroner, i forhold til sidste år. Det viser en ny rapport, E-commerce in Europe 2018, udarbejdet af PostNord.

Tre ud af fire af de europæiske internethandlende shoppede i udenlandske e-butikker, og det kommer danske e-butikker til gode, lyder det fra PostNord.

Læs også: Danskerne er mere tilfredse med deres pakkelevering end resten af Norden

”Danske webshops har mere end nogensinde udsigt til et spændende globalt marked. Handel på tværs af landegrænser stiger fortsat både i og udenfor Europa, og især Kina er populært for mange forbrugere. Men handlen går også den anden vej, og vi har gode erfaringer med at hjælpe danske netbutikker med logistikken på udenlandske markeder”, siger Jørgen Fischer, der er rådgiver i e-handel i PostNord Danmark.

Rapporten viser også, at køb over mobil og tablet også stiger. Seks ud af ti forbrugere har i gennemsnit brugt mobil og tablet til e-handel.

Kreditkortet er stadig det foretrukne betalingsmiddel i Norden, selvom tjenester som PayPal vinder frem. Og så er tøj og sko klart den største varegruppe. Grafik fra rapport..

Det nordiske marked
I Norden er der opbygget en solid digital infrastruktur. 91 procent af alle i Norden har foretaget internetkøb i år, viser rapporten. Dermed ligger Norden over de andre europæiske lande.

Kunderne i Norden er også tålmodige, hvor 39 procent synes det er acceptabelt med en leveringstid på 5 dage eller mere. Det vigtige er bare, at de får et præcist tidspunkt for levering samt mulighed for at vælge leveringssted.

I Norden bliver der også handlet meget udenlandsk, primært i Kina, Storbritannien og Tyskland, men Norge skiller sig ud og handler mest med USA.

Muligheder i udlandet
Det har aldrig været nemmere at sælge og handle på tværs af landegrænser, men de fleste danske netbutikker kommer ikke ud over landets grænser hurtigt nok, lyder det fra Jørgen Fischer.

”Det er meget naturligt, at man starter på et overskueligt marked som det danske. Men det giver også nogle begrænsninger at blive der for længe, hvis ønsket er at vokse, og der er ingen tvivl om, at man for fremtiden bliver nødt til at tænke skala ind”, siger han.

Læs også: Nordens største logistikanlæg inden for e-handel

Der skal energi, mod og vilje til for at opnå succes i udlandet, og håndværket skal være i orden, man skal kende det marked man vil ind på, forklarer PostNord rådgiveren. Han understreger dog også, at der er masser af gode muligheder for at søge vejledning, bl.a. i PostNord.

Rapporten ‘E-commerce in Europe 2018’ beskriver adfærd og præferencer for internethandlende forbrugere i 12 europæiske lande. Rapporten er baseret på interview med 10.000 forbrugere mellem 15 og 79 år, som blev foretaget i maj og juni 2018.

- SN

Scanlox ApS

Sponseret

AGILOX AMR fra SCANLOX muliggør en implementering af automatiseret intern transport på få timer

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

22.02.2024SCM.dk

ICS vil chikane og mobning til livs

22.02.2024SCM.dk

NGO: Lange udsigter til grøn skibsfart

20.02.2024Global AGV

Sponseret

Overse ikke disse 5 tegn på, at du har brug for en Global AGV

19.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Københavns Maskinservice får hjælp af digitale prisskilte

15.02.2024TrueCommerce

Sponseret

SAP Excellence Day 2024

14.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Mød os på Retail Ready 2024!

13.02.2024Slimstock Nordic

Sponseret

Ilva case - Slimstock Nordic

12.02.2024Blue Yonder

Sponseret

Blue Yonder Acquires Flexis, a Leader in Manufacturing and Supply Chain Planning Technology

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

Bureau Veritas
Kursus
NIS2 – Hvad er det, hvad betyder det, og hvordan kommer du i gang?

Sæt kryds i kalenderen den 26. februar og vær med, når vores ekspert på området, Thomas Vestergaard, giver en intro til NIS2 og gennemgår en mulig plan for arbejdet imod efterlevelse af kravene i din virksomhed.

Dato

26.02.2024

Tid

08:30

Sted

Fredericia

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup