Verdens 25 stærkeste forsyningskæder

Analysehuset Gartner har i en årrække gjort sig umage med at rangere verdens top 25 virksomheder i disciplinen supply chain management. Novo Nordisk er ligesom i 2018 med på 2019-listen.

Novo Nordisk var som den første danske virksomhed med på top 25-listen over verdens bedste supply chains i 2018, og farmavirksomheden er atter på listen i 2019. Foto: Novo Nordisk.

09.12.2019

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Colgate-Palmolive topper årets udgave af Gartners liste over verdens 25 stærkeste forsyningskæder, hvor Unilever, som de sidste syv år har været i top 5, indgår i den såkaldte Masters-kategori.

Masters-kategorien dækker over de få exceptionelle virksomheder, der præsterer vedholdende højt henover en periode på ti år på alle Gartners supply chain-måleparametre. Kategorien rummer også Apple, P&G, Amazon og McDonald’s og er altså en slags ”udenfor kategori”.

Colgate-Palmolive bliver efterfulgt af Inditex, Nestlé, PepsiCo og Cisco. Der er to nye virksomheder på 2019-listen i forhold til året før, nemlig kinesiske Alibaba og hollandske Akzo Nobel, der begge er med på listen for første gang.

Og så har vi altså danske Novo Nordisk med på listen som nummer 18, hvilket er et lille fald fra den 13. plads, farmavirksomheden scorede sidste år, hvor Novo Nordisk som den første danske virksomhed debuterede på listen.

Hvad er det så Colgate-Palmolive gør så godt, at de topper listen i år? Det svarer Mike Griswold, vice president Gartner, på:

”Colgate-Palmolives stærke finansielle præstationer kombineret med virksomhedens fokus på at synkronisere organisationen og imponerende indsats for CSR har drevet virksomhedens avancement fra en 4. plads sidste år til at toppe listen i 2019. Virksomheden har fokus på at etablere en forretning-først-attitude, der er understøttet af nye teknologier, forstærket beslutningsstøtte og endnu stærkere lederskab”, siger han.

Dammarks bedste

Nilfisk vinder DM i SCM 2018

Nilfisk vandt tidligere i år Den Danske Supply Chain Pris. Selskabet fik prisen ’for den transformation og de resultater, de har skabt indenfor supply chain-området, samt for det meget bevidste design af en stærk platform for den fremtidige udvikling og transformation af Nilfisk’, som det hed i betænkningen.

Danmarks 10 bedste supply chain-ledere

Supply Chain Leaders Forum har sammen med Inspired-Search i tre år udnævnt top 50 blandt danske supply chain-ledere. I 2019 toppede Carsten Rasmussen fra Lego Group listen. Top 5 ser ud som følger:

  1. Carsten Rasmussen, Chief Operating Officer, Lego Group.
  2. Sami Naffakh, EVP, Chief Operating Officer, Arla Foods.
  3. Per Rud, Senior Vice President, MAN Energy Solutions.
  4. Jan Breinholt, Vice President Customer Supply Chain, Carlsberg Danmark.
  5. Emmanuel Buyse, VP Head of Supply Chain and Procurement, ISS A/S.

Gartner Supply Chain Top 25 i 2019

Placering

Virksomhed

1

Colgate-Palmolive

2

Inditex

3

Nestlé

4

PepsiCo

5

Cisco Systems

6

Intel

7

HP Inc.

8

Johnson & Johnson

9

Starbucks

10

Nike

11

Schneider Electric

12

Diageo

13

Alibaba

14

Walmart

15

L’Oréal

16

H&M

17

3M

18

Novo Nordisk

19

Home Depot

20

Coca Cola Company

21

Samsung Electronics

22

BASF

23

Adidas

24

Akzo Nobel

25

BMW

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

24.05.2024SCM.dk

SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

24.05.2024SCM.dk

Millioner skal sætte fart på cirkulær plast og ESG-udvikling

21.05.2024SCM.dk

Unge voksne vil have arbejde med mening og udvikling

21.05.2024SCM.dk

Månedens udfordring: 4 KPI’er skal skabe succes for COOP’s drift

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

17.05.2024SCM.dk

Stål- og teknikgrossist får godkendt forpligtende klimamål

16.05.2024SCM.dk

Wavin: EPD´er er blevet et konkurrenceparameter

16.05.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

SÅDAN FÅR DU MEST UD AF DIN LAGERHAL

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup