Vil være pioner i vedvarende energi på faciliteter

Logicenters vil installere solceller på tværs af 800.000 m2 tagareal på selskabets logistikcentre. Det svarer til 133 fodboldbaner og er mere end en fordobling. Det er samtidig en indikation på, hvor høj prioriteret bæredygtighed har for erhvervslivet.

Logicenters vil installere solceller på tværs af 800.000 m2 tagareal på selskabets logistikcentre. Det svarer til 133 fodboldbaner og er mere end en fordobling. Det er samtidig en indikation på, hvor høj prioriteret bæredygtighed har for erhvervslivet. Foto: Logicenters..

28.03.2023

SCM.dk

Logicenters’ fokus på en bæredygtig fremtid bliver skærpet helt i tråd med den generelle tendens i nordisk og internationalt erhvervsliv. For at drive målsætningen nogle skridt videre mod en CO2-neutral sektor, så har virksomheden besluttet at investere i mere end en fordobling af solcelleanlæg i de kommende år.

Med et bæredygtighedsmål om at være fuldstændig CO2-neutral i 2028 har Logicenters besluttet at være pionerer i brugen af vedvarende energi på sine faciliteter.
Entreprenøren vil dække tage med solpaneler på alle nybyggerier og derudover installere dem på eksisterende tage, hvor det er muligt.

I alt satser Logicenters på at installere omkring 800.000 m2 solceller i løbet af den næste tre år. Dette areal svarer til i alt 133 fodboldbaner. I alt vil denne investering generere en potentiel årlig produktion på 85.000 MWh, hvilket er tilstrækkeligt til for eksempel at dække alle 24.290 husstande og lidt til i den svenske by Östersund, der er på 24.290 husstande.

Læs også: Ny elforsyningslov skal sætte fart på elektrificeringen

”Logistikejendomssektoren har de nødvendige betingelser og har derfor et ansvar for at påtage sig en lederrolle i udbygningen af solenergi på vores store tagområder. Vi bygger også til morgendagens virkelighed, hvor solenergi skal bruges til at oplade fremtidens elektriske distributionskøretøjer. Det er her, vi i Logicenters føler, at vi kan gøre en stor forskel”, siger Jon Malmsten, solenergiekspert hos Logicenters.

”For mig siger det sig selv, at vi bør fortsætte vores satsning på solenergi som et bidrag til en kulstofneutral fremtid. Ejendomssektoren tegner sig fortsat for 40 procent af de globale emissioner, og der er et presserende behov for at finde bedre måder at udvikle og drive ejendomme på. Alle skal tage ansvar, og det er vores ambition om at være på forkant med det nordiske marked”, siger Matthias Kettelhoit, administrerende direktør for Logicentre.

- PiB

Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.04.2024SCM.dk

Ejeren af Dali vil have alle parter til at bidrage

12.04.2024SCM.dk

Ny banebrydende automatisering af ordreplukning

11.04.2024SCM.dk

Ny retspraksis i Europa: Klimabeskyttelse som menneskeret

09.04.2024SCM.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

09.04.2024SCM.dk

Alle ledelsesstandarder har fået klimakrav

08.04.2024SCM.dk

Store virksomheders rapportering er godt på vej til CSRD

05.04.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

SCM-dagen 2024: Bliver AI en gamechanger i Supply Chain?

05.04.2024SCM.dk

Optikerkæde tager de første skridt mod cirkulær værdikæde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle