Virksomhed bruger eget beregningsværktøj til kortlægning af klimaregnskab

Plast- og medicovirksomheden Carmo forbereder med nyt CO2-beregningsværktøj sig og sine kunder til en fremtid med skærpede dokumentationskrav.

Carmo er forberedt på de nye dokumentationskrav, da virksomheden fra Espergærde gennem flere år har arbejdet intenst med at kortlægge sit klimaregnskab. Et arbejde, som har ført til udviklingen af Carmos eget beregningsværktøj under fællesbetegnelsen ”Carmo carbon footprint calculator”.. Foto: Carmo

20.11.2023

SCM.dk

Fra årsskiftet kan omkring 2000 store danske virksomheder ved indførslen af det nye EU ESG-direktiv, CSRD, se frem til at skulle øge dokumentationsgraden af deres produktion betragteligt. Direktivet påvirker også leverandørledet, hvor virksomheder som plast- og medicovirksomheden Carmo A/S nu skal levere langt mere data om deres miljøaftryk end tidligere.

Carmo er forberedt på de nye dokumentationskrav, da virksomheden fra Espergærde gennem flere år har arbejdet intenst med at kortlægge sit klimaregnskab. Et arbejde, som har ført til udviklingen af Carmos eget beregningsværktøj under fællesbetegnelsen ”Carmo carbon footprint calculator”. 

”Vi er kommet så langt med vores dataindsamling, at vi kan beregne og dokumentere nøjagtigt, hvad de enkelte dele af produktionen bidrager med til det samlede CO2-aftryk af et produkt. Herunder klimapåvirkningen fra den elektricitet maskinerne bruger, transportudledninger og fremstilling af råvarerne og hvor meget produktionsspild, der vil være på det færdige produkt, derved kan vi give kunden en dokumenteret beregning på CO2-aftrykket for at kunne imødekomme CSRD-kravene”, forklarer Anders Johnsen, udviklings- og teknologidirektør i Carmo

Hos konsulenthuset Viegand Maagøe, som siden 2018 har bistået Carmo med ESG-arbejdet, er man ikke i tvivl om værdien af indsatsen for Carmo og deres kundeportefølje.

”Ærlighed og gennemsigtighed vil med CSRD for alvor blive konkurrenceparametre. Fordi Carmo har været i gang med ESG-arbejdet så længe, står de rigtigt stærkt på området. Og det vil deres kunder nyde godt af fremover”, udtaler Lasse Vinblad Thaisen, Seniorprojektleder hos Viegand Maagøe.  

Udover at dokumentere det endelige miljøaftryk på et produkt, spiller beregningsværktøjet en afgørende rolle i produktudviklingen i samspil med kunderne. 

”Med det nye værktøj kan vi komme med kvalificerede design- og forbedringsforslag til vores kunder på et dataunderbygget grundlag, fordi vi kan simulere ændringerne ved hjælp af CO2-beregner-metoden. Det giver os de bedste betingelser for sammen med kunden at udvikle præcis den løsning, de har brug. Hertil bruger vi det også til at dokumentere effekten af redesign og produktionsændringer af produkter i vores eksisterende sortiment”, siger Anders Johnsen.

Læs også: Metodeværktøj hjælper virksomheder med IT-risikostyring

Som eksempel på dette fremhæver Anders Johnsen Carmos signaturprodukt, SuperValve, som er en unik drejeventil til urinposer. Med udgangspunkt i brugerfeedback videreudviklede Anders og hans team det oprindelige design og produktionsmetoden på ventilen, så den passer bedre til kundernes behov. Samtidig opnåede man en CO2-reduktion på 28 procent i forhold til en traditionelt produceret ventil. Det svarer til 13,3 kilo undgået CO2-udledninger for hver 1000 produceret ventil. Det har man kunnet dokumentere gennem CO2-beregninger fra Viegand Maagøe.  

”Nu kan ventilen åbne op til 180 grader i stedet for de oprindelige 90 grader. Det gør, at produktet er mere brugervenligt og fylder mindre i både åben og lukket tilstand. CO2-reduktionen er opnået gennem en effektivisering af produktionen, hvor ventilen produceres i ét stykke på en enkelt maskine samt af mindre materiale end i en traditionelt fremstillet drejeventil”, siger Anders Johnsen.

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

21.06.2024SCM.dk

FN’s verdensmål kræver nye tiltag og teknologier

21.06.2024SCM.dk

APM Terminals klar til at investere 2 milliarder kroner i Aarhus

18.06.2024SCM.dk

Modenheden for kunstig intelligens i forsyningskæden er på kravlestadiet

17.06.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

Thomas brænder for at skabe forandringer der kan mærkes på fabriksgulvet

17.06.2024SCM.dk

BMW indfører ny digital platform for den kundevendte forsyningskæde

13.06.2024SCM.dk

Autoværksteder får hjælp til at optimere logistikdriften

12.06.2024SCM.dk

København skal være global innovationskraft for life science og kvanteteknologi

12.06.2024Industriens Fond

Sponseret

Kan AI også finde ørevoks?

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup