Virksomhed bruger eget beregningsværktøj til kortlægning af klimaregnskab

Plast- og medicovirksomheden Carmo forbereder med nyt CO2-beregningsværktøj sig og sine kunder til en fremtid med skærpede dokumentationskrav.

Carmo er forberedt på de nye dokumentationskrav, da virksomheden fra Espergærde gennem flere år har arbejdet intenst med at kortlægge sit klimaregnskab. Et arbejde, som har ført til udviklingen af Carmos eget beregningsværktøj under fællesbetegnelsen ”Carmo carbon footprint calculator”.. Foto: Carmo

20.11.2023

SCM.dk

Fra årsskiftet kan omkring 2000 store danske virksomheder ved indførslen af det nye EU ESG-direktiv, CSRD, se frem til at skulle øge dokumentationsgraden af deres produktion betragteligt. Direktivet påvirker også leverandørledet, hvor virksomheder som plast- og medicovirksomheden Carmo A/S nu skal levere langt mere data om deres miljøaftryk end tidligere.

Carmo er forberedt på de nye dokumentationskrav, da virksomheden fra Espergærde gennem flere år har arbejdet intenst med at kortlægge sit klimaregnskab. Et arbejde, som har ført til udviklingen af Carmos eget beregningsværktøj under fællesbetegnelsen ”Carmo carbon footprint calculator”. 

”Vi er kommet så langt med vores dataindsamling, at vi kan beregne og dokumentere nøjagtigt, hvad de enkelte dele af produktionen bidrager med til det samlede CO2-aftryk af et produkt. Herunder klimapåvirkningen fra den elektricitet maskinerne bruger, transportudledninger og fremstilling af råvarerne og hvor meget produktionsspild, der vil være på det færdige produkt, derved kan vi give kunden en dokumenteret beregning på CO2-aftrykket for at kunne imødekomme CSRD-kravene”, forklarer Anders Johnsen, udviklings- og teknologidirektør i Carmo

Hos konsulenthuset Viegand Maagøe, som siden 2018 har bistået Carmo med ESG-arbejdet, er man ikke i tvivl om værdien af indsatsen for Carmo og deres kundeportefølje.

”Ærlighed og gennemsigtighed vil med CSRD for alvor blive konkurrenceparametre. Fordi Carmo har været i gang med ESG-arbejdet så længe, står de rigtigt stærkt på området. Og det vil deres kunder nyde godt af fremover”, udtaler Lasse Vinblad Thaisen, Seniorprojektleder hos Viegand Maagøe.  

Udover at dokumentere det endelige miljøaftryk på et produkt, spiller beregningsværktøjet en afgørende rolle i produktudviklingen i samspil med kunderne. 

”Med det nye værktøj kan vi komme med kvalificerede design- og forbedringsforslag til vores kunder på et dataunderbygget grundlag, fordi vi kan simulere ændringerne ved hjælp af CO2-beregner-metoden. Det giver os de bedste betingelser for sammen med kunden at udvikle præcis den løsning, de har brug. Hertil bruger vi det også til at dokumentere effekten af redesign og produktionsændringer af produkter i vores eksisterende sortiment”, siger Anders Johnsen.

Læs også: Metodeværktøj hjælper virksomheder med IT-risikostyring

Som eksempel på dette fremhæver Anders Johnsen Carmos signaturprodukt, SuperValve, som er en unik drejeventil til urinposer. Med udgangspunkt i brugerfeedback videreudviklede Anders og hans team det oprindelige design og produktionsmetoden på ventilen, så den passer bedre til kundernes behov. Samtidig opnåede man en CO2-reduktion på 28 procent i forhold til en traditionelt produceret ventil. Det svarer til 13,3 kilo undgået CO2-udledninger for hver 1000 produceret ventil. Det har man kunnet dokumentere gennem CO2-beregninger fra Viegand Maagøe.  

”Nu kan ventilen åbne op til 180 grader i stedet for de oprindelige 90 grader. Det gør, at produktet er mere brugervenligt og fylder mindre i både åben og lukket tilstand. CO2-reduktionen er opnået gennem en effektivisering af produktionen, hvor ventilen produceres i ét stykke på en enkelt maskine samt af mindre materiale end i en traditionelt fremstillet drejeventil”, siger Anders Johnsen.

/ PiB

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Fremtidssikring af danske virksomheders forsyningskæder

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Opdateringer af Dynamics 365 reduceres fra syv til fire årligt

Mere fra...

01.12.2023SCM.dk

Plast genbruges i kæmpe mængder til øltransport

01.12.2023SCM.dk

Luftfarten sætter turbo på omfattende omstilling

01.12.2023SCM.dk

ESG og robotter præger det moderne lager

30.11.2023SCM.dk

Nye millioner til Klimakompasset vil gavne SMV’er

30.11.2023SCM.dk

Elektrisk lastbil vinder stor pris

29.11.2023SCM.dk

Bølge af betalingssvindel udfordrer e-handelen

29.11.2023SCM.dk

Nyansættelse skal løfte bæredygtigheden

28.11.2023SCM.dk

Pakkelevering i Sydjylland stiger markant

Jobmarked

Se alle

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Er din virksomhed eller ønsker den at blive leverandør til Forsvaret?

Bliv klogere på AQAP-standarderne og deres krav

Dato

13.12.2023

Tid

13:30

Sted

Online

Bureau Veritas
Konference
Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Jeppe Teglskov Jacobsen, Adjunkt ved Institut for Militær Teknologi hos Forsvarsakademiet, som vil tale om "Cybertrusler - en rundrejse på digitaliseringens bagside".

Dato

04.01.2024

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Fra Kassø til hele verden med Power-to-X | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Alexander Reumert, Project Associate hos European Energy A/S, som vil tale om "Fra Kassø til hele verden med Power-to-X".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Christian Sauvr, Administrerende Sygehusdirektør hos Sygehus Lillebælt, som vil tale om "Systematisk og strategisk trivsel hjælper helbredet".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Accelereret klimatilpasning nu! | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Sebastian Mernild, Professor og leder af SDU Climate Cluster fra Syddansk Universitet, som vil tale om "Accelereret klimatilpasning nu!".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia

Bureau Veritas
Konference
Mod historisk CO2-neutralitet i 2050 | Bureau Veritas Kick Off 2024

Den 4. januar kan du glæde dig til at møde Mette Kaagaard, administrerende direktør hos Microsoft i Danmark & i Island, som vil tale om "Mod historisk CO2-neutralitet i 2050".

Dato

04.01.2024

Tid

09:00

Sted

MESSE C, Vestre Ringvej 101, DK-7000 Fredericia