Volvo investerer 10 milliarder SEK i elbilproduktion

Volvo Cars har en ambition om at være fuldgyldig elbilproducent inden udgangen af 2030, og derfor begynder virksomheden nu en række investeringer på i alt 10 milliarder SEK i Torslanda – virksomhedens produktionsanlæg for elbiler.

Logistikområderne bliver også renoveret, hvilket vil forbedre materialeflowet og optimere transporten af varer og dele til anlægget. Foto: Volvo Cars.

25.02.2022

SCM.dk

Med sin næste generation af rene elbiler sigter Volvo Cars efter at tilbyde kunderne større rækkevidde, hurtigere opladning, lavere omkostninger og samtidig nå nye milepæle inden for sikkerhed og bæredygtighed. For at realisere disse ambitioner vil Volvo Cars i de kommende år investere 10 mia. SEK i sit Torslanda-produktionsanlæg som forberedelse til produktionen af den næste generation af fuldelektriske biler.

Som led i de planlagte investeringer vil virksomheden introducere en række nye og mere bæredygtige teknologier og produktionsprocesser i anlægget. Disse omfatter indførelse af megastøbning af aluminiumkarosseridele, en ny batterisamlefabrik og fuldt renoverede lakerings- og slutsamleanlæg.

Volvo Cars satser på megacasting

Indførelsen af megastøbning af aluminiumkarosseridele til næste generation af elektriske Volvo-modeller er den mest betydningsfulde ændring, der implementeres som led i investeringspakken. Megastøbning skaber en række fordele med hensyn til bæredygtighed, omkostninger og ydelse i bilens levetid, og Volvo Cars er en af de første bilproducenter, der investerer i denne proces.

Støbning af store dele af bilens gulvstruktur som en enkelt aluminiumsdel reducerer vægten, hvilket forbedrer bilens energieffektivitet og dermed dens rækkevidde. Dette gør det også muligt for Volvo-designere at optimere pladsen til opbevaring og i kabinen. Andre fordele ved megastøbning er bl.a. en mindre kompleks fremstillingsproces. Det skaber omkostningsbesparelser med hensyn til materialeanvendelse og logistik, hvilket reducerer det samlede miljømæssige fodaftryk på tværs af produktions- og forsyningskædenetværkene. 

Opgraderingen af lakeringsværkstedet indebærer installation af nye maskiner og implementering af nye processer, hvilket forventes at understøtte den løbende reduktion af lakeringsværkstedets energiforbrug og emissioner. En ny batterimontagefabrik vil integrere battericeller og -moduler i bilens gulvstruktur, mens montageanlægget er ved at blive udrustet til næste generations fuldelektriske biler, for eksempel med et nyt samlepunkt, hvor bilens karosseri og gulv mødes for første gang.

Læs også: Volvo og Northvolt går sammen om batteriudvikling

Logistikområderne bliver også renoveret, hvilket vil forbedre materialeflowet og optimere transporten af varer og dele til anlægget. Virksomheden vil desuden investere i faciliteter omkring anlægget, såsom pauseområder, omklædningsrum og kontorer, der yderligere forbedrer arbejdsmiljøet for alle medarbejdere.

"I dag er en stor dag for Torslanda-fabrikken, hvor vi med denne investeringspakke gør den klar til fremtiden", siger Javier Varela, teknik- og driftschef hos Volvo Cars. "Vores fremtid som virksomhed er fuldelektrisk, og det kræver en række opgraderinger på tværs af anlægget for at sikre, at Torslanda kan fortsætte med at bygge premium elbiler af højeste kvalitet".

Torslanda-fabrikken har en årlig produktionskapacitet på 300.000 biler og er et af Volvo Cars' ældste produktionsanlæg. Den blev åbnet i april 1964 af den svenske kong Gustaf VI Adolf og var i lang tid den største enkelte arbejdsplads i landet. I øjeblikket opererer Torslanda-fabrikken med tre skift og beskæftiger omkring 6.500 mennesker.

- KCP

Scanlox ApS

Sponseret

AGILOX AMR fra SCANLOX muliggør en implementering af automatiseret intern transport på få timer

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

22.02.2024SCM.dk

ICS vil chikane og mobning til livs

22.02.2024SCM.dk

NGO: Lange udsigter til grøn skibsfart

20.02.2024SCM.dk

AI vil sætte turbo på robotautomatisering

16.02.2024SCM.dk

Stort grønt gennembrud i den tunge industri

16.02.2024SCM.dk

Dansk forsvarsindustri har et stort potentiale

07.02.2024SCM.dk

Ny fabrik skal fremtidssikre pantsystemet

06.02.2024Industriens Fond

Sponseret

Lille jysk produktionsvirksomhed øger effektiviteten med 30 procent ved at få hjælp udefra

01.02.2024SCM.dk

Familievirksomhed går mod elektronikgiganter med nyt genbrugskoncept

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

Bureau Veritas
Kursus
NIS2 – Hvad er det, hvad betyder det, og hvordan kommer du i gang?

Sæt kryds i kalenderen den 26. februar og vær med, når vores ekspert på området, Thomas Vestergaard, giver en intro til NIS2 og gennemgår en mulig plan for arbejdet imod efterlevelse af kravene i din virksomhed.

Dato

26.02.2024

Tid

08:30

Sted

Fredericia

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup