Volvo investerer 10 milliarder SEK i elbilproduktion

Volvo Cars har en ambition om at være fuldgyldig elbilproducent inden udgangen af 2030, og derfor begynder virksomheden nu en række investeringer på i alt 10 milliarder SEK i Torslanda – virksomhedens produktionsanlæg for elbiler.

Logistikområderne bliver også renoveret, hvilket vil forbedre materialeflowet og optimere transporten af varer og dele til anlægget. Foto: Volvo Cars.

25.02.2022

SCM.dk

Med sin næste generation af rene elbiler sigter Volvo Cars efter at tilbyde kunderne større rækkevidde, hurtigere opladning, lavere omkostninger og samtidig nå nye milepæle inden for sikkerhed og bæredygtighed. For at realisere disse ambitioner vil Volvo Cars i de kommende år investere 10 mia. SEK i sit Torslanda-produktionsanlæg som forberedelse til produktionen af den næste generation af fuldelektriske biler.

Som led i de planlagte investeringer vil virksomheden introducere en række nye og mere bæredygtige teknologier og produktionsprocesser i anlægget. Disse omfatter indførelse af megastøbning af aluminiumkarosseridele, en ny batterisamlefabrik og fuldt renoverede lakerings- og slutsamleanlæg.

Volvo Cars satser på megacasting

Indførelsen af megastøbning af aluminiumkarosseridele til næste generation af elektriske Volvo-modeller er den mest betydningsfulde ændring, der implementeres som led i investeringspakken. Megastøbning skaber en række fordele med hensyn til bæredygtighed, omkostninger og ydelse i bilens levetid, og Volvo Cars er en af de første bilproducenter, der investerer i denne proces.

Støbning af store dele af bilens gulvstruktur som en enkelt aluminiumsdel reducerer vægten, hvilket forbedrer bilens energieffektivitet og dermed dens rækkevidde. Dette gør det også muligt for Volvo-designere at optimere pladsen til opbevaring og i kabinen. Andre fordele ved megastøbning er bl.a. en mindre kompleks fremstillingsproces. Det skaber omkostningsbesparelser med hensyn til materialeanvendelse og logistik, hvilket reducerer det samlede miljømæssige fodaftryk på tværs af produktions- og forsyningskædenetværkene. 

Opgraderingen af lakeringsværkstedet indebærer installation af nye maskiner og implementering af nye processer, hvilket forventes at understøtte den løbende reduktion af lakeringsværkstedets energiforbrug og emissioner. En ny batterimontagefabrik vil integrere battericeller og -moduler i bilens gulvstruktur, mens montageanlægget er ved at blive udrustet til næste generations fuldelektriske biler, for eksempel med et nyt samlepunkt, hvor bilens karosseri og gulv mødes for første gang.

Læs også: Volvo og Northvolt går sammen om batteriudvikling

Logistikområderne bliver også renoveret, hvilket vil forbedre materialeflowet og optimere transporten af varer og dele til anlægget. Virksomheden vil desuden investere i faciliteter omkring anlægget, såsom pauseområder, omklædningsrum og kontorer, der yderligere forbedrer arbejdsmiljøet for alle medarbejdere.

"I dag er en stor dag for Torslanda-fabrikken, hvor vi med denne investeringspakke gør den klar til fremtiden", siger Javier Varela, teknik- og driftschef hos Volvo Cars. "Vores fremtid som virksomhed er fuldelektrisk, og det kræver en række opgraderinger på tværs af anlægget for at sikre, at Torslanda kan fortsætte med at bygge premium elbiler af højeste kvalitet".

Torslanda-fabrikken har en årlig produktionskapacitet på 300.000 biler og er et af Volvo Cars' ældste produktionsanlæg. Den blev åbnet i april 1964 af den svenske kong Gustaf VI Adolf og var i lang tid den største enkelte arbejdsplads i landet. I øjeblikket opererer Torslanda-fabrikken med tre skift og beskæftiger omkring 6.500 mennesker.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

21.06.2024SCM.dk

Kunstig intelligens er langt mindre udbredt i forsyningskæden, end man måske skulle tro

20.06.2024SCM.dk

Kommentar: Leverandører drukner i ESG-spørgeskemaer

07.06.2024SCM.dk

Robotcelle forhindrer kaos-mikado i akustikpanelerne

06.06.2024Global AGV

Sponseret

Skån dine medarbejdere og boost arbejdsmiljøet med AGV

05.06.2024SCM.dk

Danske produktionsvirksomheder har kun lige kradset i overfladen af AI

04.06.2024Industriens Fond

Sponseret

“Vi vil beregne det præcise CO2-aftryk for hver eneste tandhjul”

04.06.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB tager endnu et skridt i sin bæredygtighedsindsats og bruger emissionsfrit stål til profilprodukt

31.05.2024SCM.dk

Kombination af 3D-print og sprøjtestøbning skærer måneder af udviklingstiden

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Electrical Site Supervisor

Er du parat til at gøre verden til din arbejdsplads? Med 150+ rejsedage om året bliver du en af vores vigtigste repræsentanter på kundernes sites, hvor vi leverer og installerer komplekse og højteknologiske logistikløsninger. Vil du bidrage med din faglighed og dine evner for teknisk ledelse? Så er det netop dig, vi søger til en stilling som Electrical Site Supervisor!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup