Volvo vil konkurrere med indenrigsflyet (på sigt)

De korte indenrigsflyvninger er for omstændige, for dyre, og de forurener for meget. Med konceptet 360c vil Volvo derfor udfordre markedet med en komplet førerløs, fuldt elektrisk bil, der som et hotelværelse på hjul kan fragte folk fra dør til dør sikkert, effektivt og miljøvenligt.

360c skal være fuldstændig selvkørende og elektrisk. Foto: Volvo.

27.09.2018

SCM.dk

Forestil dig en verden, hvor du kan rejse over lange afstande uden behov for lufthavne. En verden, hvor du kan undgå lufthavnssikkerhed, timevis af kø og ventetid, og larmende, trange fly. Hvad hvis du i stedet kunne tage din egen førsteklasses private kabine, der henter dig derhjemme og transporterer dig fra dør til dør?

Læs også: Boschs fokus på elektrificering og automatisering sikrer vækst

Sådan skriver Volvo om de overordnede tanker bag den nye konceptbil 360c, der er et ’holistisk syn på fremtidens rejseformer, der er fuldautomatisk, elektrisk, forbundet og sikker’, som det hedder. Med visionen vil Volvo udfordre indenrigsflyet, der alene i USA er en milliardindustri.

Uden behov for rat, pedaler, forbrændingsmotor og frem for alt en chauffør, så kan kabinen i 360c indrettes radikalt anderledes end vi er vant til at se i en bil. Illustration: Volvo.

Her fløj 740 millioner mennesker og enorme mængder gods således mellem landets byer sidste år, og generede indtægter i multimilliarddollar-klassen. Flere af de mest populære ruter, fx New York-Washington og Los Angeles-San Diego, kan ifølge Volvo imidlertid slet ikke betale sig, hverken økonomisk eller tidsmæssigt, da de faktisk tager længere tid sammenlagt, når man medtager transport til lufthavnen, sikkerhed, ventetid osv.

360c er tænkt som det landbaserede alternativ i form af et fuldt autonomt og ditto elektrisk køretøj helt uden behov for en menneskelig chauffør. I konceptdesignet udnytter Volvo manglen forbrændingsmotor, rat, pedaler etc. til at præsentere det, der bedst kan beskrives som et hotelværelse på hjul.

Et rullende sovemiljø, mobilt kontor, dagligstue og underholdningsværelse i en og samme pakke, der lidt i lighed med Hyperloop skal flytte folk – og potentielt også gods, selvom det måske mere er Volvos førerløse lastbiler, man skal se på i den forbindelse – direkte fra A til B uden de omveje, en tur til en lufthavn som oftest er.

Derudover er flyindustrien som bekendt en stor kilde til forurening, både når det gælder CO2-udslip og støj, hvilket Volvos elektriske løsning også vil gøre noget ved. På samme måde vil den emissionsfrie bil også forbedre miljøet i byerne og på sigt også føre til mindre trængsel, fordi folk bedre kan bo langt væk.

”Erhvervet vil ændre sig i de kommende år, og Volvo bør gå forrest i forandringen af vores industri. Med autonom kørsel kan vi tage det næste skridt inden for sikkerhed, men også åbne op for nye forretningsmodeller og lade forbrugerne bruge tiden i bilen på lige det, de har lyst til”, siger topchef for Volvo Cars, Håkan Samuelsson.

Udover potentialet for 360c, når det gælder om at erobre nye kunder og markeder, så kan konceptet også komme til at påvirke fremtidens byplanlægning og infrastruktur, foruden det moderne samfunds miljømæssige fodaftryk.

Læs også: ”Vi skal forbedrede os på en usikker fremtid”

Selvom 360c, som Volvo selv mener vil være relevant på kortere distancer omkring 300 km, er et stykke fra kommerciel virkelighed, så repræsenterer bilen ifølge den svenske producent et ”debatoplæg, der vil blive efterfulgt af flere udspil og idéer, efterhånden som vi lærer mere”, som senior vice president of corporate strategy, Mårten Levenstam, siger.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

27.02.2024SCM.dk

Første ammoniakdrevne containerskib er bestilt

27.02.2024SCM.dk

Stor international aktør udvider sit lager på Aalborg havn

23.02.2024SCM.dk

Mange virksomheder frygter CSRD-data

22.02.2024SCM.dk

Tag temperaturen på din egen ESG

19.02.2024SCM.dk

Fremviser tocifret vækst for sjette år i træk

19.02.2024SCM.dk

Stort set ingen forklaring på kæmpe hop i CO2-udledning

19.02.2024SCM.dk

1 ud af 3 nye iværksættervirksomheder har stort vækstpotentiale

17.02.2024SCM.dk

Global undersøgelse: Næsten alle vil gerne ofre noget for klimaet

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup