17 SCM-eksperters bud på 2018 - del 3

SCM.dk har spurgt 17 SCM-eksperter om, hvad de forventer vil fylde mest i 2018. Svarene afspejler, at ledelse af forsyningskæden er en mangfoldig opgave. Eksperternes bud dækker alt fra data, digitalisering og disruption over S&OP og kompetenceudvikling til strategi og innovation. Der er masser af inspiration til, hvordan du kan slibe supply chain-knivene og være klar til 2018. Dette er tredje og sidste del.

09.02.2018

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Jacob Leth Nielsen, CEO og partner, Logio:
Mere vilje til løbende at investere i forandringsprojekter

Største udfordringer:
Der er fortsatte udfordringer i at skabe lønsomme modeller for e-commerce og et voldsomt pres for høj sporbarhed, kort leveringstid og den rigtige pris.

Væsentligste virkemidler:
De vigtigste værktøjer bliver løbende tilpasning af forsyningskæden med tæt kundedialog, variabel prissætning af services og viljen til løbende at investere i forandringsprojekter med erfarne folk på holdet.

Jan Stentoft, professor, Syddansk Universitet:
Bind supply chain strategien sammen med forretningsstrategien

Største udfordringer:
At få skabt den nødvendige sult for at gennemføre de nødvendige supply chain-innovationer i en tid, hvor der er gang i hjulene. Og at få gennemført procesanalyse først og derefter analysere hvordan ny teknologi (fx industri 4.0) kan anvendes for at effektivisere arbejdsgange.

Væsentligste virkemidler:
Fokus på facts, facts og facts. Målstyring. Skabe sammenhæng mellem virksomhedens overordnede strategi og supply chain strategi – hænger de sammen?

Charles Møller, professor, Aalborg Universitet:
Data, datakvalitet og systemintegration vil gøre forskellen

Største udfordringer:
Også i 2018 vil der komme mange store internationale omvæltninger, som kræver nye supply chain løsninger. Det bliver en konstant udfordring at identificere de væsentligste og få dem implementeret inden for en fornuftig tid. Mange vil nok også opleve nye konkurrenter, som kommer fra sidelinjen, for eksempel fordi de har forstået de digitale muligheder og ikke har en historik at kæmpe med.

Væsentligste virkemidler:
Nr. 1, 2 og 3 er data, data og data. Eller rettere digitalisering af forsyningskæden, så der skabes gennemsigtighed og grundlag for faktuel beslutningsstøtte. Måske også automatisering af arbejdsgange, for eksempel gennem brug af maskinintelligens og algoritmer. Det sætter så fokus på en gammel disciplin, som handler om systemintegration og datakvalitet. Det er rigtig svært, og løses kun gennem et langt sejt træk. God 2018 :-)

Carsten Kyster, COO, Dinex:
Det rigtige hold og den gennemtænkte plan 

Største udfordringer:
Udfordringen for os er, at vi skal lære at forstå vores kunder med fokus på at løfte vores servicegrad, OTD. Samtidig skal vi forbedre vores cash flow ved at reducere lagerbinding, NWC. Konkurrencen i automotive industrien er blevet større, og det betyder, at vi skal optimere hele vores E2E supply chain. Men dette må ikke påvirke vores fleksibilitet eller kvalitet. Ligeledes skal Dinex gennemføre næste skridt i excellence-rejsen med fokus på kundeservice og eksekvering.

Væsentligste virkemidler:
Vores primære 'enablers' vil være at etablere et centralt OEM lager syd for Frankfurt, hvilket vil medføre yderligere fokus på den daglig service og eksekvering ud til vores kunder.  Yderligere igangsætter vi en S&OP arbejdsproces i samarbejde SDU, hvilket vil forbedre vores konkurrenceevne. Alle vores planer kan kun gennemføres med den rette organisation og den gennembearbejdede projektplan.   

Einar Scholte, partner, Implement:
Ingen SCM 4.0 uden S&OP

Største udfordringer:
Jeg ser tre store udfordringer: Vi skal forholde os til Industri 4.0. Hvad betyder den tættere forbundethed i hele kæden, som 4.0 medfører, for vores ledelse? Ja, vi skal fx rive siloerne ned, for ellers kan vi ikke følge med 4.0. Den tredje er opdatering af kompetencer på både data og procestænkning på tværs af organisationen.

Væsentligste virkemidler:
Vi skal først og fremmest forstå eget modenhedsniveau i forhold til Industri 4.0. Hvis vi ikke ved, hvor vi er, kan vi ikke indføre noget som helst 4.0. Vi skal dernæst komme i gang med eller styrke vores tværgående sales & operations planning. S&OP er forudsætningen for 4.0 og i det hele taget succesfuld SCM. Pragmatisk S&OP gør os mere agile, procesmodne og koordinerede.

Læs første del af temaet her og anden del her.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Denne artikel er del af et tema:

Tema om 2018

Relateret indhold

14.06.2024SCM.dk

5 benspænd for AI i supply chain planlægning

13.06.2024SCM.dk

Danmark mangler plan for anvendelse af CO2 til e-fuels

03.06.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

Succes med graduate program: Alle fire graduates ansat!

31.05.2024SCM.dk

Geopolitik giver flere etiske dilemmaer til virksomheder

28.05.2024SCM.dk

4 trin til den resiliente værdikæde

27.05.2024Bureau Veritas

Sponseret

Forstå de nye ISO-krav om klimaændringer

27.05.2024SCM.dk

Ørsted indgår ny stor aftale om CO2-fjernelse med Microsoft

23.05.2024SCM.dk

Forbrugernes lyst til at handle direkte hos producenten stiger

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup