200.000 møbler om ugen kræver stærk truckflåde

Den kendte møbelvirksomhed Tvilum i Fårvang i Midtjylland genstartede i 2018 med nyt selskab, nye ejere og ny ledelse. Det skete blandt andet med 42 fabriksnye el-trucks og el-stablere.

Tvilum producerer cirka 200.000 møbler om ugen, og det kræver meget intern transport og materialehåndtering. Foto: Gert Laursen.

30.01.2019

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Tvilum hører til blandt verdens største producenter af plademøbler med fabrikker i Fårvang, Kjellerup og i Polen. Alene i Fårvang findes produktionshaller med et samlet areal på 134.000 kvadratmeter, hvor der ugentligt fremstilles omkring 200.000 møbler. Det kræver en høj grad af intern transport med en stor flåde af gaffeltrucks, stablere og andet kørende materiel.

”I valg af leverandør har det spillet ind, at de mange trucks skulle leveres i løbet af kort tid”, udtaler adm. direktør Torben Porsholdt fra Tvilum A/S. Foto: Martin Ballund.

Den nye Tvilum-begyndelse betød ændringer i truckflåden. Efter mange års brug var den eksisterende truckflåde blevet nedslidt og havde bragt mange ekstra omkostninger med sig. Det var på tide at kigge sig omkring efter nye gaffeltrucks, stablere og terminaltraktorer – og vurdere det samlede behov i forhold til ændringerne i produktionen.

Stærk løsning på kort tid
Hos Tvilum blev der nedsat en beslutningsgruppe omkring den nye truckflåde. Flere leverandører blev spurgt på baggrund af udbudsmaterialet, og blandt dem var også N.C. Nielsen inviteret inden for til at komme med et bud. Den kortvarige proces, som strakte sig over en måned, endte med at Tvilum valgte N.C. Nielsen som fremtidig samarbejdspartner.

”Vi valgte N.C. Nielsen på grund af deres løsningsorienterede indstilling. De har et bredt udvalg af Linde maskiner og ekstraudstyr at vælge ud fra. Vi har fået landet en god leasingaftale, hvor teknik, økonomi og service passer perfekt til vores behov. Det har også spillet ind, at de mange trucks skulle leveres i løbet af kort tid”, udtaler adm. direktør Torben Porsholdt fra Tvilum A/S.

Eget værksted giver optimal service
De mange Linde-maskiner – og en enkelt Terberg terminaltraktor – er nu i fuld sving med at flytte råvarer og færdigvarer på fabrikken i Fårvang. I samme ombæring har Tvilum valgt at opbygge et internt værksted til leverandørens servicemontører, som her har adgang til et ryddeligt og sikkerhedsmæssigt forsvarligt sted til at udføre reparationer og vedligeholdelse døgnet rundt.

”Vi er rigtigt glade for samarbejdet med Tvilum, hvor vi på rekordtid skulle levere en større Linde truckflåde. Heldigvis lykkedes det at få enderne til at nå sammen og få alle maskiner på plads hos Tvilum til skæringsdatoen. Det er helt afgørende med maksimal oppetid, og vi har fundet en god løsning med driftssikre Linde maskiner og en høj servicekvalitet døgnet rundt”, udtaler salgsdirektør Allan Christensen fra N.C. Nielsen.

En flåde af blandt andet Linde E18/386 og Linde E20L/386 el-truck bidrager til stabilitet, effektivitet og lønsomhed hos møbelvirksomheden Tvilum A/S. Foto: Gert Laursen.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

29.05.2024SCM.dk

Bulkcarrier udsat for to missilangreb

29.05.2024SCM.dk

Varmepumpeproducent benyttede krise til grøn omstilling og fokusskift

24.05.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Brugbare og realistiske ROI-beregninger giver effektive investeringer

23.05.2024Zetes

Sponseret

Mediq benytter lagerløsning ZetesMedea for optimeret plukkeproce

23.05.2024Axacon A/S

Sponseret

Tjek om jeres manuelle processer er for dyre

21.05.2024KNAPP A/S

Sponseret

Hvad er intralogistik?

17.05.2024SCM.dk

Verdion køber kæmpe grund til nyt lager i Sverige

02.05.2024SCM.dk

Intelligente logistikløsninger til produktion af insektprotein

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup