54 % af alle virksomheder inden for supply chain og logistik satser på automatisering

Descartes Systems Group, der er en førende leverandør af logistikløsninger, har udgivet deres anden undersøgelse om den nuværende mangel på tilgængelig arbejdskraft.

Foto: Adobe Stock

Descartes Systems Group, der er en førende leverandør af logistikløsninger, har udgivet deres anden undersøgelse om den nuværende mangel på tilgængelig arbejdskraft: "What Are Companies Doing to Survive the Supply Chain and Logistics Workforce Challenge?". Undersøgelsen viser, at 54 % af alle virksomheder inden for supply chain og logistik fokuserer på at automatisere ikke-værdiskabende og repetitive arbejdsopgaver for at forbedre produktiviteten på trods af den store mangel på arbejdskraft.

Resultatet bekræfter, at mange funktioner inden for supply chain og logistik er rutinemæssige og ikke-integrerede med andre systemer, hvilket kræver manuel indsats. Optimering af leveringsruter (54 %) og sporing af forsendelser i realtid (53 %) er de vigtigste teknologiske valg til at forbedre produktiviteten for virksomheder.

– Problemet med mangel på kvalificerede medarbejdere er udbredt, og undersøgelsen bekræfter, at de fleste organisationer inden for supply chain og logistik har gennemført ændringer i drift, teknologi, rekruttering og fastholdelse af medarbejdere for at overvinde problemet, siger EVP, Industry hos Descartes, Chris Jones, og han fortsætter:

– Baseret på resultaterne af undersøgelsen mener vi, at arbejdsgivere fortsat bør investere og udvikle sig for at få mest muligt ud af deres eksisterende ressourcer og fokusere på mere end penge for at ansætte og fastholde en kompetent arbejdsstyrke.

Resultaterne af undersøgelsen viste også, at de strategier og teknologiske værktøjer, som virksomheder bruger til at håndtere manglen på arbejdskraft, varierer afhængigt af økonomiske resultater, vækst, ledelsens opfattelse af hvor vigtig logistik er og hvor stor succes virksomheden har med at fastholde sine medarbejdere.

Descartes og SAPIO Research interviewede 1.000 beslutningstagere inden for produktion, distribution, detailhandel, transport og logistik i slutningen af 2023. Målet var at forstå, hvad organisationer inden for supply chain og logistik gør for at forbedre produktiviteten hos deres medarbejdere, finde nye og fastholde eksisterende medarbejdere, men også finde alternative muligheder for at reducere udfordringerne med kvalificerede medarbejdere i dag og i fremtiden. De adspurgte var baseret i Sverige, Norge og Danmark samt yderligere seks europæiske lande, Canada og USA og havde stillinger på lederniveau i deres organisationer.

Hele rapporten "What Are Companies Doing to Survive the Supply Chain and Logistics Workforce Challenge?" kan I finde her.

Den første brancheundersøgelse om, hvor akut mangel på arbejdskraft er inden for supply chain og logistik, samt hvordan ressourcebegrænsninger påvirker virksomhederne, "How Bad Is the Supply Chain and Logistics Workforce Challenge?", kan i finde her.

Mere fra...

15.05.2024Descartes

Sponseret

54 % af alle virksomheder inden for supply chain og logistik satser på automatisering

07.05.2024Descartes

Sponseret

Descartes opkøber irsk virksomhed inden for told- og RFID-løsninger

27.02.2024Descartes

Sponseret

3 ud af 4 virksomheder inden for logistik oplever den mærkbare mangel på arbejdskraft

10.01.2024Descartes

Sponseret

Fire tendenser, der vil forme logistik- og transportbranchen i 2024

17.10.2023Descartes

Sponseret

Six ways to improve food & beverage distribution to hospitality outlets

17.10.2023Descartes

Sponseret

Why pharmacies are turning to route optimisation