AI hjælper med at optimere skibsdriften

Stena Line, en af Europas førende færgerederier, kan nu rapportere om en markant reduktion i brændstofforbruget takket være deres strategiske anvendelse af AI. Deres Voyage Optimization System kan optimere rejseruter og gøre skibsfunktioner langt nemmere samt hurtigere. Systemet kan samtidig reducere brændstofforbruget med 1-5 procent.

Brugen af AI hjælper med at optimere skibsdriften ved nøjagtigt at analysere en række faktorer, der påvirker skibets rejse, såsom vind, bølger og dybde under rejsen, hvilket sikrer en nøjagtig og energieffektiv udgangseffekt. Foto: Stena Line

13.06.2024

SCM.dk

AI bliver ikke kun brugt på lands, men også til vands. I hvert fald hos færgerederiet, Stena Line, hvor udviklingen og implementeringen af et nyt AI system kaldet Voyage Optimization System blandt andet er blevet testet på overfarter mellem Frederikshavn og Gøteborg. Brugen af AI hjælper med at optimere skibsdriften ved nøjagtigt at analysere en række faktorer, der påvirker skibets rejse, såsom vind, bølger og dybde under rejsen, hvilket sikrer en nøjagtig og energieffektiv udgangseffekt. Disse data indsamles i realtid og behandles af AI-drevne algoritmer, hvilket reducerer brændstofforbruget og sikrer den operationelle strategi.

"Det er tydeligt, at brugen af AI både optimerer vores operationer og understøtter vores vision om en bæredygtig fremtid. Det er positivt at se, hvordan teknologien ikke kun har muliggjort betydelige fremskridt i vores bestræbelser på at reducere CO2-udslippet og forbedre den generelle miljøeffektivitet, men også giver vores besætning mere tid til at håndtere andre arbejdsopgaver undervejs”, siger Michael Ljunge, Digital Engineering Manager hos Stena Line.

Udviklerne af AI-systemet arbejder tæt sammen med skibets besætning, både nautikere og kaptajner, for løbende at modtage feedback og foretage justeringer i systemet, og det samarbejde har vist sig afgørende for at forbedre AI-løsningerne og sikre, at de er praktisk anvendelige i den daglige drift.

”En af de største udfordringer i implementeringen af AI har været at sikre, at alle om bord forstår, hvordan systemet fungerer. Oprindeligt havde vi givet systemet navnet 'AI Captain', men det skrottede vi dog hurtigt igen for at undgå misforståelser om, at AI skulle erstatte menneskelig beslutningstagning. I stedet bliver teknologien nu præsenteret som en intelligent assistent, der understøtter kaptajnens og besætningens beslutninger, og det har hjulpet med at integrere AI-systemet mere naturligt som et værktøj, der supplerer den menneskelige ekspertise og erfaring”, forklarer Michael Ljunge.

Læs også: DFDS sælger Oslo-rute og fokuserer på logistik

Stigningen i brug af AI og den påfølgende effektivitetsforbedring er dog kun begyndelsen. Med de nuværende teknologiske fremskridt forventes det, at Stena Line vil fortsætte med at sætte standarder for miljøvenlig og innovativ maritim transport. Udviklingen kommer nemlig også som en del af Stena Lines bredere strategi for at integrere bæredygtige løsninger i alle led af deres operationer, inklusive introduktion af AI-assistenter i deres rejsebureau, Sembo, som planlægger og booker rejser.

Kilde: Stena Line

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

15.07.2024SCM.dk

Maersk containerskib angrebet i Det Arabiske Hav

15.07.2024SCM.dk

Grønne lastbilchauffører får flere lademuligheder

11.07.2024SCM.dk

Fremtidens transport har flere udfordringer end blot elektrificering

03.07.2024SCM.dk

Det Blå Danmark vil være først på de nye grønne bølger

02.07.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB HJÆLPER OATLY MED AT LEVERE PRODUKTER MED MINIMALT KLIMAAFTRYK.

28.06.2024SCM.dk

Bulkcarrier ramt af overfladedrone i Det Røde Hav

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup