Analyse: Levering skal gå stærkt, rigtig stærkt, om 10 år

Teknologivirksomheden Zebra har undersøgt forventningerne til fremtidens levering af nethandelspakker, og tempoet bliver markant. Knap 80 procent af logistikfirmaerne regner med at levere samme dag i 2023 og 40 sigter efter to-timers vinduer i 2028.

Droner er af mange ledere i Zebras undersøgelse udpeget som den mest disruptive teknologi. De kan også være et middel til at opfylde det mål om hurtigere levering, de fleste selskaber forventer at kunne tilbyde i fremtiden..

30.05.2018

SCM.dk

Fremtidens onlineshoppere vil have deres varer i en fart, og det skal logistikfirmaerne være klar til. For at tage pulsen på selskabernes forventninger til udviklingen på området, har den amerikanske teknologivirksomhed Zebra analyseret, hvordan såvel producenter og transportvirksomheder som detailhandlere forbereder sig på de voksende krav.

Læs også: Walmart satser stort på levering af online-handel

Zebras globalt baserede Future of Fulfillment Vision Study viser, at 78 procent af logistikvirksomhederne regner med at tilbyde sammedags-levering i 2023, og at 40 procent forventer at kunne levere inden for et vindue på to timer i 2028. 87 procent forventer desuden at bruge crowdsourced levering eller større chaufførnetværk til den tid.

Generelt er der bred enighed blandt de adspurgte (89 procent) om at den voksende e-commerce er en central driver for behovet for hurtigere levering.

Andre centrale punkter i undersøgelsen omfatter blandt andet:

  • Kun 39 procent af de adspurgte supply chain-aktører opfatter sig selv som omnichannel. Reduktion af ventende ordre er den største udfordring i den forbindelse, efterfulgt af sortimentsallokering og fragtomkostninger
  • For detailvirksomhedernes vedkommende bruger 76 procent i dag butiksvarer til at dække onlineordrer, mens 86 planlægger at implementere in-store-afhentning af disse ordrer inden for det næste år. Mange forhandlere omdanner så småt deres butikker til at være fulfillmentcentre for at håndtere e-handelen
  • 87 anerkender at returvarer er en udfordring. Det øgede udbud af gratis og nemmer returneringsløsninger giver flere returvarer, som er dyre for butikkerne at håndtere. Over 60 procent af de detailvirksomheder, der ikke tilbyder gratis shipping, gratis returnering eller sammedags-levering, regner med at gøre det på et tidspunkt
  • Over halvdelen, 55 procent, bruger stadig manuelle processer (papir og blyant) til deres logistikprocesser. I 2021 forudser Zebra imidlertid at 94 procent af virksomhederne vil bruge håndholdte enheder i stil med dem, selskabet selv fremstiller.
  • RFID-teknologi og platforme til håndtering af lagerbeholdning vil vokse med 49 procent de næste fem år. Det vil forbedre præcisionen i forsyningskæderne og de handlendes tilfredshed, og samtidig reducerer risikoen for at have for få eller for mange enheder på lager, eller at genopfyldningen fejler
  • Fremtidens teknologi vil selvsagt påvirke forsyningskæderne i stor stil og gøre dem mere forbundne, automatiserede og intelligente. De adspurgte ledere peger på elementer som droner (39 procent), førerløse køretøjer (38 procent), mobile og bærbare (wearable) løsninger (37 procent) og robotter (37 procent) som de potentielt mest disruptive teknologier.
  • Trenden med at bruge butikkens varer til at klare onlineordrer er specielt udbredt i Europa, hvor over 80 anvender den strategi. Kalkulen er ganske enkelt at en finere netværk af butikker hurtigere kan få ordrerne ud til kunderne end en håndfuld store, centraliserede distributionscentre.

Til studiet har Zebra interview over 2.700 fagfolk i transport- og logistikvirksomheder, detailbranchen og produktionsindustrien i lande som bl.a. USA, Canada, Brasilien, Frankrig, Tyskland, Storbritannien, Spanien, Kina, Indien og Australien.

-AK

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

27.02.2024SCM.dk

Tidligere Maersk-chef får toppost i Ørsted

27.02.2024SCM.dk

Første ammoniakdrevne containerskib er bestilt

23.02.2024SCM.dk

Mange virksomheder frygter CSRD-data

22.02.2024SCM.dk

Tag temperaturen på din egen ESG

19.02.2024SCM.dk

Fremviser tocifret vækst for sjette år i træk

19.02.2024SCM.dk

Stort set ingen forklaring på kæmpe hop i CO2-udledning

19.02.2024SCM.dk

1 ud af 3 nye iværksættervirksomheder har stort vækstpotentiale

17.02.2024SCM.dk

Global undersøgelse: Næsten alle vil gerne ofre noget for klimaet

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup