Automatisering medvirker til at bevare lagre i Danmark

Nye og innovative lagerautomatiseringsløsninger, der kan bidrage til at holde flere lagre inden for Danmarks grænser, er på dagsordenen hos Knapp og administrerende direktør Thorsten Beck Hansen.

15.08.2014

SCM.dk

Hos lagerautomatiseringskoncernen Knapp er tidens store udfordring at fortsætte med at udvikle løsninger, der gør det attraktivt for flere virksomheder at beholde deres lagre på dansk jord. Det fastslår Thorsten Beck Hansen, administrerende direktør i Knapp, der mener, at virksomhedernes interne logistik og dermed også de løsninger, de har brug for, i meget høj grad bliver påvirket af forbrugernes indkøbsadfærd.

 Antallet af salgskanaler vokser hele tiden, og det bliver stadig vigtigere, at varerne er tilgængelige, netop når forbrugerne ønsker det. Derfor oplever man hos Knapp, at markedet i disse år efterspørger fleksible og kosteffektive løsninger, som er optimeret til at imødekomme kravene fra de forskellige handelskanaler.

”Tendensen syntes at være den samme stort set alle steder”, siger Thorsten Beck Hansen.  

<p>”Knapp har senest introduceret "Zero Defect Warehouse”, der blandt andet fokuserer på intelligente processer, der forhindrer, snarere end opdager og korrigerer, fejl”. </p>

Thorsten Beck Hansen, administrerende direktør i Knapp

Dyre anbrudspluk i Danmark
Betingelserne for at drive et effektivt multi-channel-lager er dog ikke de samme rundt om i verden. Set med danske øjne er en af de væsentlige forskelle for eksempel, at anbrudspluk i Danmark tidligere har været relativt dyrt, da det har været en meget manuel og derfor løntung proces.

Da mange af de løsninger, der tidligere har været tilgængelige, samtidig typisk har været optimeret til B2B, har flere virksomheder valgt at flytte eller outsource deres lagerdrift til eksempelvis Tyskland eller Polen.

”Så det er bestemt ikke fordi, at der ikke investeres i nye lagre rundt om i verden. Herhjemme bliver for mange desværre bare placeret syd for grænsen, hvilket har betydet tab af danske arbejdspladser”, siger Thorsten Beck Hansen og uddyber:   

”Jeg kan i princippet godt forstå, at man i nogle virksomheder har en opfattelse af, at det er en udfordring at indrette og drive effektive plukkelagre i Danmark. Netop derfor bestræber vi os hos Knapp på at gøre det komplekse enkelt”.

Som eksempel på dette fremhæver Thorsten Beck Hansen Knapps udvikling af enkle og intuitive brugergrænseflader til operatørerne ved de højeffektive plukkestationer.

Om Thorsten Beck Hansen

Seneste job:
Sales project lead, integrated project division, Knapp AG, 2010-13, sales manager, systems & consulting, Moving ITS, 1994-2010.
 
Fritid: Rejser, musik. 

Læs også: Landsdækkende indsats for produktivitet

Innovative løsninger
Ifølge Thorsten Beck Hansen vil Knapp fortsætte med at investere i forskning og udvikling for at være på forkant med nye og innovative løsninger, der tilgodeser de udfordringer, som mange danske virksomheder oplever i dagligdagen. Løsninger, der er bæredygtige, hvad angår levetid, pladsoptimering og energieffektivitet.

”Knapp har senest introduceret "Zero Defect Warehouse”, der blandt andet fokuserer på intelligente processer, som forhindrer, snarere end opdager og korrigerer, fejl”, siger direktøren, der håber på, at dette samt øvrige innovative tiltag vil bidrage til, at flere virksomheder bevarer deres lagre og arbejdspladser i Danmark.

Scanlox ApS

Sponseret

AGILOX AMR fra SCANLOX muliggør en implementering af automatiseret intern transport på få timer

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

20.02.2024SCM.dk

Flere håndværkere har en højere indkomst end akademikere

20.02.2024SCM.dk

Blue Water øger fokus på Afrika

19.02.2024SCM.dk

1 ud af 3 nye iværksættervirksomheder har stort vækstpotentiale

17.02.2024SCM.dk

Global undersøgelse: Næsten alle vil gerne ofre noget for klimaet

16.02.2024SCM.dk

Ny rapport: Forbrugere tror ikke på virksomheders bæredygtighedsbudskaber

16.02.2024SCM.dk

Top 10 supply chain tendenser 2024

14.02.2024Bureau Veritas

Sponseret

CSRD-direktivet - hvem, hvad, hvor og hvordan?

13.02.2024SCM.dk

Ordentlig behandling af leverandører giver modstandsdygtighed i kriser

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

Consafe Logistics
Webinar
4 strategies to prepare your warehouse for 2024

In today's business environment, disruptions occur twice as often as four decades ago, adding complexity. Successfully navigating these changes gives companies a competitive edge. What does this mean for warehouse management, and how can warehouses stay ahead proactively?

Dato

21.02.2024

Tid

10:00

Sted

Online

Bureau Veritas
Kursus
NIS2 – Hvad er det, hvad betyder det, og hvordan kommer du i gang?

Sæt kryds i kalenderen den 26. februar og vær med, når vores ekspert på området, Thomas Vestergaard, giver en intro til NIS2 og gennemgår en mulig plan for arbejdet imod efterlevelse af kravene i din virksomhed.

Dato

26.02.2024

Tid

08:30

Sted

Fredericia

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup