Både hårde og bløde værdier skal bringe Burd fremad

Startuppen Burd Delivery lader sine bude bringe pakker ud i egne biler og cykler om aftenen, når folk er hjemme og har tid. Det menneskelige aspekt og de lave priser skal udgøre grundlaget for den kommende tids vækst, fortæller CEO Jakob Kristiansen.

Burd Deliverys forretningsmodel lader private tage pakker med i deres egne biler eller cykler og levere til kunderne i deres overskudstid, ofte i aftentimerne. Foto: Burd Delivery.

05.04.2019

Anders Kampmann, SCM.dk

Lave priser er ikke det eneste, der skal få folk til at vælge leveringstjenesten Burd Delivery, når pakker skal hentes og bringes. Det menneskelige aspekt er nemlig også vigtigt for virksomheden, som har udviklet det, CEO og medstifter Jakob Kristiansen kalder fremtidens model.

Burd Delivery så dagens lys i 2014 under navnet Trunkbird, og kom med i den første sæson af investeringsprogrammet Løvens Hule på DR. Dengang var missionen at gøre fragt på tværs af landet mere folkeligt ved at lade private tage ting med på deres ture på tværs af landet og dermed tjene en skilling.

Selvom meget har ændret sig siden da, så er kernen i det koncept stadig til stede. Burd har i dag en fastansat stab på 50 bude, der bringer varer ud i deres egne biler eller på deres egne cykler, indtil videre på Østsjælland.

"Vores model tapper ind i den overskudskapacitet, der er til stede, og det er vi sikre på, gør den langtidsholdbar", siger CEO Jakob Kristiansen. Foto: Burd.

Burd sørger for at forbinde kunderne med buddet, der bringer varen ud om aftenen, ofte samme dag som den er bestilt. Modtageren får således en automatisk besked, når buddet er mellem 30 og 45 min. væk, hvilket sikrer selskabet en førstegangsleveringsrate på 97 procent.

Kombineret med de lave omkostninger giver det nogle glade kunder, der har ratet Burd til 9,8 ud af 10 på forbrugertjenesten Trustpilot, hvilket er Europas højeste rating for et transportselskab. Det er den model, man vil bygge videre på, forklarer Jakob Kristiansen.

Stort potentiale
”Vigtigheden af en god leveringsoplevelse kan ikke overvurderes, og det er der flere og flere, der begynder at forstå. Vores model tapper ind i den overskudskapacitet, der er til stede, og det er vi sikre på, gør den langtidsholdbar. Vi føler, at vi har potentialet til at skabe en stor dansk virksomhed, og vi vil gerne så langt ud, vi overhovedet kan komme”, siger han.

Konkret er planen at etablere en opsamlingsrute i Jylland til april, og inden udgangen i år er ambitionen at dække 50-60 procent af Danmarks befolkning - med fokus på byområderne Stor-Aarhus, Odense, Aalborg og måske Trekantområdet.

Den slags vækststrategier medfører selvsagt udfordringer, men det er man klar på, understreger Jakob Kristiansen.

”Markedet for pakkeudbringning er i voldsom vækst, der er mange ønsker og behov, og dermed også plads til mange aktører. Vi vil gerne slå et slag for deleøkonomien og vi ved, at mange ser os som et frisk pust. I forhold til at skalere op, så kræver det jo noget volumen at kunne fastholde de priser, vi har, men vores omkostninger er ret lave, fordi vi ikke ejer så meget materiel, som vores mere traditionelle konkurrenter, og derfor rammer vi ret hurtigt break-even”, forklarer han.

Om Jakob

Uddannelse:
Master i Strategy, Management og Organisation fra CBS, master i finans fra Warsaw School of Economics, bachelor i økonomi fra Kingston University London.

Erhvervskarriere:
CEO for Burd siden 2016, før det flere år som konsulent og udvikler i Danmark, Dubai og Schweiz.

Fritid:
Gåture, bagning, idé- og konceptudvikling, ofte med Burd som omdrejningspunkt.

Samme-dag bliver sværere, men tiltag på vej
I takt med at netværket udvides og nærmer sig det landsdækkende, medgiver Jakob Kristiansen også, at man er ”nødt til at være realistisk”, når det kommer til den høj andel af samme-dagsleveringer, som man foretager i dag, men som vil blive svær at opretholde, simpelthen på grund af de større afstande, der vil komme i spil. Men det er man klar på.

”Vi har en app på vej, så vi endnu bedre kan bruge det dataflow, vi har, og som vi allerede anvender til ruteplanlægning i dag. Vi har et koncept, der er nemt at integrere, vi har fat i den personlige side af sagen, og vi er også langt fremme på den grønne dagsorden. 20 procent af pakkerne bliver leveret på cykel, og det er vores ambition at blive CO2-neutrale på sigt. Så vi glæder os til fremtiden”, slutter Jakob Kristiansen.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

22.05.2024SCM.dk

Vi kommer ikke i mål ad frivillighedens vej

22.05.2024SCM.dk

90 millioner kroner skal styrke dansk tech innovation

21.05.2024SCM.dk

Månedens udfordring: 4 KPI’er skal skabe succes for COOP’s drift

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

17.05.2024SCM.dk

Stål- og teknikgrossist får godkendt forpligtende klimamål

16.05.2024SCM.dk

Wavin: EPD´er er blevet et konkurrenceparameter

16.05.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

SÅDAN FÅR DU MEST UD AF DIN LAGERHAL

15.05.2024Bureau Veritas

Sponseret

Vil du Wake Up ⏰ med os?

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup