Bæredygtighed fra Palcut: FSC®-godkendt antiskridpapir

Mellemlægsark fra Palcut er nu certificeret i henhold til FSC-standarden. Det betyder, at der kun bruges bæredygtig ny papirmasse og genbrugspapir. Dermed imødekommer producenten et ønske fra de store kunder inden for industri og detailbranchen.

Palcut, specialister i palleteringsløsninger, introducerer nu det FSC Recycled-certificerede mellemlægsark til palleteringsanlæg. Baggrunden er, at virksomheden fornylig er blevet FSC-certificeret med mærket FSC Recycled 100% og med licensnummeret FSC-C147797.

Det betyder, at Palcut fremover kun anvender FSC Recycled genbrugspapir til deres Antim65® og Testliner mellemlægsark. Arkene er produceret af papir, der er indsamlet og genanvendt, og på den måde er virksomhedens kunder med til at skåne verdens skove. For at sikre, at papiret har den rigtige styrke, kan det være nødvendigt at tilsætte ny papirmasse, men med certificeringen er kunderne garanteret, at der er udelukkende anvendes træ fra FSC-kontrolleret skovproduktion.

Det skridsikre papir bruges som mellemlægsark for at mindske transportskader på produkter, der er pakket på paller.  

Med FSC Recycled-certificeringen imødekommer Palcut et stort ønske fra kunderne, som – i lighed med en lang række andre brancher – efterlyser bæredygtige løsninger af hensyn til klimaet og vores fælles ressourcer.

- Vi har mange store kunder inden for fødevare- og møbelindustrien, som leverer til de store kædebutikker. De efterspørger bæredygtighed, ikke mindst på emballageområdet, siger Lars Østergaard Jonasen, produktchef i Palcut A/S. Han fortsætter:

- Vi understøtter nu en bæredygtig papircyklus og en minimering af miljøpåvirkningerne, og samtidig opfylder vi vores kunders høje krav til transportsikkerhed og effektiv palletering.

Den grønne dagsorden vinder frem

Bæredygtighed fylder meget på såvel den offentlige som den private agenda, hvor der konstant lanceres nye initiativer og stilles nye krav i miljøet og klimaets navn. Men hvordan sikrer man, at visionerne og de mange tiltag får luft under vingerne og omsættes til konkret handling? Hvordan bliver idéer til handling og dokumenterede resultater?

- Vi er stolte af, at vi har opnået FSC Recycled-certificeringen. Det er en garanti for, at vi har styr processen og kun anvender nye papirfibre fra bæredygtig skovdrift, siger Lars Østergaard Jonasen.

Hos Palcut har det blandt andet betydet, at alle afdelinger, fra indkøb og produktion til salg har været involveret i processen og har indført nye procedurer, så virksomheden til hver en tid kan dokumentere, at der er styr på processen, og at der kun anvendes FSC-certificeret papir.

- Vi har store forventninger til den certificerede produktion og glæder os til, at vi kan imødekomme kundernes krav om en miljømæssig forsvarlig produktion og en grønnere bundlinje. Udviklingen går den vej på alle fronter, og nu har vi certificeringen på plads og dokumenterne i orden, slutter Lars Østergaard Jonasen, produktchef i Palcut A/S. 

26.09.2019Palcut A/S

Sponseret

AQUA D’OR has chosen the Palcut solution

03.06.2019Palcut A/S

Sponseret

Bæredygtighed fra Palcut: FSC®-godkendt antiskridpapir

26.02.2019Palcut A/S

Sponseret

On-demand produktion af mellemlægsark

26.02.2019Palcut A/S

Sponseret

Vital Petfood: "Slut med omstillingstid til palletering"

04.04.2018Palcut A/S

Sponseret

Positive testresultater af Palcuts antislip papir