Vital Petfood: "Slut med omstillingstid til palletering"

Vital Petfood Group har fjernet omstillingstiden med glidende skift mellem hel- og halvpaller med ny palleteringslinje. Glatte sække og over 2 meter høje paller var tidligere en dårlig kombination, men det kan man nu håndtere på producentens fabrik i Ølgod.

Palcut’en fremfører antiskrid-arket i den ønskede størrelse, og uden omstillingstid til pakkerobotten. Her er det til 1/1-paller. .

Vital Petfood Group fremstiller foder til kæledyr og er specialister i løsninger til 'private label'-kunder på deres to danske fabrikker i Hasselager og Ølgod. I Hasselager produceres til vildtfugle og gnavere, mens Ølgod tager sig af hunde- og kattefoder.

– Fleksibilitet og omstillingsparathed er en vigtig salgsparameter for en nicheproducent som os, hvor vi samtidig er i et marked med hård konkurrence, fortæller Jan Stig, der er group technical manager hos Vital Petfood Group AS.

Det er en trend som Preben Nielsen, salgschef hos Palcut A/S, kan bekræfte. Holstebro-virksomheden leverer løsninger til palleteringslinjer til blandt andet føde- og drikkevareindustrien over hele Europa.

- Flere og flere af vores kunder efterspørger større fleksibilitet i deres automatiske palleteringsanlæg.

For nylig har Vital Petfood installeret en ny linje til palletering af hundefoder i sække på deres fabrik i Ølgod. Linjen er udstyret med en Palcut-arkdispenser, en folievikler og en robot, der på skift lægger sække og mellemlægsark på pallen.

Ingen omstillingstid mere
Det nye setup løste problemet med en bøvlet omstilling af palleteringslinjen for hver gang, der skulle skiftes pallestørrelse. Tidligere brugte en medarbejder en del tid, fordi rullen med antiskrid-papir til mellemlægsark skulle skiftes hver gang.

– Med den nye Palcut-arkdispenser er der ingen omstillingstid ved skift i pallestørrelse, så vi sparer 20 minutter hver gang, fortæller Jan Stig.

Palcut-dispenseren afskærer automatisk den ønskede arkstørrelse fra den 120 cm brede rulle med antiskrid-papir. Takket været en ny konstruktion med en dobbeltkniv afskærer og dispenserer den valgfrit mellemlægsarket til 1/4, 1/2 eller 1/1 paller. Det sker helt uden omstillingstid, hvor man tidligere skulle skifte papirrulle ved hvert skifte.

Vi sparer 20 minutter i omstillingstid med den nye Palcut-arkdispenser, fortæller Jan Stig..

Glatte sække står bedre fast
På palleteringslinjen stables flotte og farvestrålende sække med hundefoder på paller i op til 2,2 meters højde. Sækkene er blanke og forsynet med et flot farvetryk, så hundefoderet præsenterer sig fra sin bedste side ude i butikkerne.

Men skønheden har en pris. Den blanke overflade gør sækkene så glatte, at de risikerer at glide fra hinanden, så pallen bliver ustabil eller risikerer at skride sammen under transport. Det er løst ved at bruge Antim antiskrid-mellemlægsark. Tidligere brugte man en lim til sammenklæbning af sækkene, men det kunne gå ud over det flotte tryk.

I stedet opbygges pallerne med hundefoder nu med et mellemlægsark i bunden og derefter et ark for hvert 1-3 lag med sække, afhængigt af hvor glatte sækkene er, inden pallen til sidst omvikles med lidt folie.

– Antiskrid-mellemlægget sikrer, at sækkene ligger 100 procent stabilt og samtidig beskyttes det fine farvetryk på sækkene, siger Jan Stig.

Ligger som man har redt

– Vi har ved selvsyn konstateret, at pallerne er meget stabile. Vi har et pluklager, hvor vi tager sækkene fra paller. Det var lige før, at lagermanden ikke kunne hive sækkene ud fra pallen, fordi der er brugt antiskrid-mellemlæg. De ligger næsten for fast, siger Jan Stig med et smil, men glæder sig over, at det giver nogle meget stabile paller, som der aldrig opstår problemer med under transport.

– Vi er en ordreproducerende virksomhed på private label-markedet, hvor vi skal være ekstremt fleksible med leveringstider, pallestørrelser osv. Med den nye palleteringslinje er vi blevet endnu bedre til møde kundernes behov, slutter Jan Stig, Vital Petfood Group A/S.

26.09.2019Palcut A/S

Sponseret

AQUA D’OR has chosen the Palcut solution

03.06.2019Palcut A/S

Sponseret

Bæredygtighed fra Palcut: FSC®-godkendt antiskridpapir

26.02.2019Palcut A/S

Sponseret

On-demand produktion af mellemlægsark

26.02.2019Palcut A/S

Sponseret

Vital Petfood: "Slut med omstillingstid til palletering"

04.04.2018Palcut A/S

Sponseret

Positive testresultater af Palcuts antislip papir