Carlsberg og Lego på eksklusiv CSR-liste

LEGO og Carlsberg figurerer på en liste over de 100 virksomheder i verden, der har det bedste CSR-omdømme.

Henrik Strøier, der er Managing Director i Reputation Institute præsenterer undersøgelsen "Does CSR matter?" på CSR Awards 13..

18.09.2013

SCM.dk

To danske virksomheder har sneget sig ind på en liste over de 100 virksomheder i verden, der har det bedste CSR-omdømme. Listen er en del af undersøgelsen ”Does CSR matter?”, der er udarbejdet af Reputation Institute, som offentliggjorde resultaterne på CSR Awards mandag den 16. september.

Top 10 over virksomheder med det bedste CSR-omdømme i følge undersøgelsen "Does CSR matter", som er udarbejdet af Reputation Institute..

Billund-stoltheden Lego får en 11. plads, mens Carlsberg havner på en 78. plads på listen, som toppes af de internationale giganter Microsoft, Walt Disney og Google. Skandinaviske SAS får en 41. plads.

Resultaterne fra undersøgelsen blev præsenteret af managing director i Reputation Institute Henrik Strøier. Han gjorde det klart, at de virksomheder, der figurerer på listen ikke nødvendigvis er dem, der er bedst til CSR-arbejdet, men det er de virksomheder, der i forbrugernes øjne har det bedste CSR-omdømme. Det er med andre ord de virksomheder, der har været bedst til at kommunikere deres CSR-aktiviteter, så de sidder fast i forbrugernes bevidsthed, pointerede Henrik Strøier.

Koden ikke knækket
Reputation Institutes research viser dog, at virksomhederne generelt ikke er gode nok til at overbevise forbrugerne om troværdigheden af deres CSR-arbejde. Blandt andet viser undersøgelsen, at det kun er 35 procent af respondenterne, der mener, at top 100-virksomhederne ”støtter gode formål og beskytter miljøet”.

Læs også: Hvad er god CSR-kommunikation?

”Virksomhederne har endnu ikke fundet en relevant måde at skære forbi støjen i deres CSR-kommunikation. De fleste forbrugere ved ikke, hvad virksomhederne laver, når det gælder CSR, selvom virksomhederne bruger millioner af kroner på arbejdet årligt”, siger Henrik Strøier.

Han opfordrer virksomhederne til at skære mere ind til benet i deres kommunikation.

”Folk er ikke dumme, så virksomhederne skal skrue ned for reklamen og glansbillederne i CSR-kommunikationen og blive mere skarpe og konkrete. Og så skal kommunikationen tage udgangspunkt i de værdier, man ellers har i virksomheden”, understreger Henrik Strøier.

Resultaterne i ”Does CSR matter?-undersøgelsen” er udarbejdet på baggrund af web-baserede spørgeskemaundersøgelser i 15 lande.

Begivenheden CSR Awards 2013 blev afholdt i Holstebro 16.-17.september. CSR Awards holdes en gang om året og er arrangeret af CSR Fonden.   

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

11.07.2024SCM.dk

Fremtidens transport har flere udfordringer end blot elektrificering

03.07.2024Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Modstandsdygtighed sat på formel

01.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Nyt om PEPPOL

28.06.2024SCM.dk

Logistikgigant fortsætter med fyldte ordrebøger

25.06.2024SCM.dk

Geodis Danmark skifter til vedvarende energi

20.06.2024SCM.dk

Er der et liv efter compliance?

18.06.2024SCM.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup