Chokoladeproducent arbejder for sporbar og skovrydningsfri forsyningskæde

Mars Wrigley Confectionery vil i 2025 have en fuldt sporbar og skovrydningfri forsyningskæde for kakao. Derfor lancerer selskabet en række initiativer, i form af bl.a. GPS-mapping, øget transparens og brug af tredjeparter, der skal realisere målet.

Mars vil stoppe den skovrydning, der skal i forbindelse med kakaoproduktionen, og samtidig vil de gøre forsyningskæden sporbar. .

29.03.2019

SCM.dk

Det er dog ikke første gang, at Mars lancerer strategier på området. De nye forpligtelser kommer således i kølvandet på ’Cocao for Generations’-strategien fra september 2018, hvori Mads forpligter sig til at drive virksomhed med en bæredygtig og fuldt sporbar forsyningskæde for kakao i 2025.

”Vores ’Cocoa for Generations’-plan rummer en strategi for at anvende bæredygtig kakao, og den har beskyttelse af mennesker og vores planet i fokus”, siger global vicepræsident for kakao hos Mars wrigley Confectionery, John Ament, og fortsætter:

”Det er allerede lykkedes at opspore en fjerdedel af vores globale forsyningskæde, men for at nå vores ambition om i 2025 at have en skovrydningsfri forsyningskæde vil vi opnå 100 procent sporbarhed, ligesom at vi vil samarbejde med de partnere i forsyningskæden, der lever op til vores ansvarlighedsmål. Vi er stolte af at kunne dele vores handlinger, fordi den verden, som vi vil have i morgen, starter ved, hvordan vi driver virksomhed i dag”, siger han.

Nye mål for at bevare skovene
Siden lanceringen af ‘Cocoa for Generations’-planen er det lykkedes for Mars at kortlægge 24 procent af sin globale kakaoforsyningskæde via GPS. Derfor har man nu sat sig yderligere mål for at bevare skovene:

  • En skovrydningsfri forsyningskæde i 2025
  • 100 procent GPS-kortlægning af den kakao, som høstes fra gårde i 2025
  • Som del af selskabets 'promise of transparency' vil Mars offentliggøre kakaoens leverandører, landmandsgrupper og specifikke bønder.
  • Eksklusive indkøb fra leverandører, der opfylder Mars’ Responsible Cocoa-specifikation af sporbarhed til direkte indkøb inden 2019 og indirekte indkøb inden 2022 i Elfenbenskysten og Ghana
  • Detaljerede handlingsplaner for Elfenbenskysten og Ghana, som en del af ’Cocoa and Forests’-initiativet
  • I 2019 udfyldes risikovurderinger for Indonesien, Brasilien og Cameroun, til offentliggørelse i 2020
  • Afslutning af risikovurderinger for Ecuador og de øvrige lande, man sourcer fra, i 2020.
  • Brug af tredjeparter til at overvåge og verificere Mars’ fremskridt.

Læs også: Undersøgelse: Kakaoproduktion medfører udbredt skovfældning

I dag kan Mars opspore 95 procent af kakaoen til dets oprindelsesland. Næsten 40 procent af kakaoens forsyningskæde kan blive fulgt til grupper af bønder, mens 24 procent af forsyningskæden kan blive sporet til den enkelte bonde.  

Mars siger yderligere, at de hvert år vil rapportere om de fremskridt, som de har gjort i forhold til at opnå målene for ’Cocoa for Generations’-planen.

- JMA

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

29.05.2024SCM.dk

Varmepumpeproducent benyttede krise til grøn omstilling og fokusskift

29.05.2024SCM.dk

Nyt tiltag for flere faglærte til den grønne omstilling

29.05.2024SCM.dk

EU's taksonomimål om cirkulær økonomi driller virksomheder

29.05.2024SCM.dk

Ny strategi for virksomhedsudvikling i Danmark

27.05.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Kop & Kande har indgået samarbejde med Delfi om leverance af digitale prisskilte til kædens butikker

27.05.2024SCM.dk

Nyt liv til ridsede alufælge sparer tonsvis af CO2

24.05.2024SCM.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

23.05.2024SCM.dk

SMV´er kan nu hente gratis hjælp til bæredygtighedsrapporteringen

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup