Cybersikkerhed fylder arbejdslivet for mange

Kaseya har netop udgivet sin årlige MSP Benchmark-rapport, som i år kortlægger, hvordan cybersikkerhed, AI og automatisering påvirker it-professionelles arbejdsgange, work-life-balance og rekrutteringstendenser på et særdeles konkurrencepræget marked.

Kaseya har netop udgivet sin 2024 MSP Benchmark rapport, som omfatter 1.000 MSP’er i Nord- og Sydamerika, EMEA og APAC med svar fra både it-professionelle og fra topledere. Rapporten viser, at cybersikkerhed er en topprioritet og et vækstområde for MSP’erne, idet 73 procent fortæller, at det er den største indtægtskilde for virksomheden. Foto: 123rf.com

26.03.2024

SCM.dk

Kaseya har netop udgivet sin 2024 MSP Benchmark rapport, som omfatter 1.000 MSP’er i Nord- og Sydamerika, EMEA og APAC med svar fra både it-professionelle og fra topledere. Rapporten viser, at cybersikkerhed er en topprioritet og et vækstområde for MSP’erne, idet 73 procent fortæller, at det er den største indtægtskilde for virksomheden. 
Kaseya er leverandør af løsninger inden for it- og sikkerhedsadministration til managed service providers (MSP’er) samt små og mellemstore virksomheder (SMV’er)

Truslen om cyberangreb fortsætter med at vægte højt hos MSP’er og deres kunder. Rapporten viser, at hele 78 procent af respondenterne betragter cybersikkerhed som den største it-udfordring sammenlignet med 67 procent forrige år. Samtidig pointerer respondenterne vigtigheden af, at virksomhederne fortsætter med at investere i den rette teknologi for at beskytte sig mod et konstant foranderligt trusselsbillede.

Der er positivt nyt for de SMV’er, som har investeret i den rette teknologi og de rette it-partnere. Rapporten viser nemlig, at færre SMV’er bliver ramt af cyberangreb – idet størstedelen af de adspurgte MSP’er (64 procent) fortæller, at mindre end 10 procent af deres SMV-kunder oplevede cyberangreb i år. Kunderne opfatter deres MSP’er som en værdifuld sikkerhedsressource, idet næsten halvdelen af MSP’erne (46 procent) fortæller, at størstedelen af deres kunder kommer til dem for rådgivning om cybersikkerhed og for optimal håndtering af cybertrusler. 

”Cybersikkerhed er et kritisk problem for MSP’er af to grunde: Det eskalerende trusselsbillede og den vedvarende udfordring med kontinuerligt at skulle bevise, at de kan levere sikkerhedstjenester af højeste kvalitet til deres kunder – en tendens vi også ser blandt de danske MSP’er”, forklarer Scott Gower, der er Regional Sales Manager og leder af det nordiske kontor hos Datto, der er en del af Kaseya. 

”I år har vi oplevet en øget fornemmelse af, at det haster sammenlignet med tidligere år, og selv de MSP’er, der er dygtige til cybersikkerhed, kæmper med det strategiske dilemma om ressourceallokering. Undersøgelsen understreger således nødvendigheden af, at MSP’er styrker deres indsats for at imødekomme de hurtigt voksende markedskrav til cybersikkerhed”, fortsætter Scott Gower. 

Rapporten viser, at investeringer i it-administrationsløsninger med indbyggede funktioner for integration af automatisering er en topprioritet, og 85 procent anser automatisering som en nødvendighed. Mens automatisering øger effektiviteten, hjælper integration med at skabe et samlet system: 67 procent af it-cheferne anser således integration mellem centrale MSP-applikationer som meget vigtigt for deres arbejde. 

Læs også: AI-værktøjer udfordrer datasikkerheden

Over tre fjerdele af deltagerne (75 procent) er enige om, at integration mellem applikationer er tidsbesparende. Næsten tilsvarende (70 procent) mener, at integrationen øger effektiviteten. Kombinationen af integration og automatisering sparer tid og penge blandt virksomhederne ved at strømline it-driften, hvilket ultimativt forbedrer virksomhedernes resultater.

Mange it-professionelle er ivrige efter at anvende AI til at tackle udfordringer på arbejdspladsen. En tredjedel af respondenterne svarer, at de kommer til at anvende AI til at effektivisere it-rutineopgaver. Mens MSP’er og deres kunder efterhånden er begyndt at indføre AI og machine learning, vil implementeringen af teknologien imidlertid blive udfordrende ifølge 37 procent af de adspurgte MSP’er. 

Teknologi – lige fra AI og machine learning til automatisering og integration – ændrer sig hurtigt, og MSP’erne tilpasser sig så hurtigt som muligt for at forblive i front. Det er både sværere og dyrere at tiltrække kompetente it-professionelle, som forstår de nye teknologier. Således er rekruttering den tredje mest afgørende udfordring for MSP’er i 2024.

 Kilde: Kaseya

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.04.2024SCM.dk

Fremtidens plastproduktion skal udvikles af CO2

18.04.2024SCM.dk

Logistikaktør går sikkerheden efter i sømmene

08.04.2024SCM.dk

Forskere efterlyser bæredygtig og ansvarlig AI-udvikling

02.04.2024TrueCommerce

Sponseret

Nyt om elektronisk fakturering i Belgien

26.03.2024SCM.dk

Cybersikkerhed fylder arbejdslivet for mange

26.03.2024TrueCommerce

Sponseret

Elektronisk fakturering i Tyskland

25.03.2024SCM.dk

Pallerobot revolutionerer pallehåndtering med kunstig intelligens

22.03.2024Industriens Fond

Sponseret

‘Hackerene kender systemet bedre end dem, der har lavet dem’

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle