Danmark kommet blandt Hamborgs Top-10

Containertrafikken mellem Danmark og Hamborg er steget det sidste år. Det betyder, at Danmark i dag er Hamborg Havns 10. største container-handelspartner.

“Marts måned var et afgørende vendepunkt for containertrafikken. Sammenlignet med marts 2020 var omsætningen 9,4 procent højere", udtaler Ingo Egloff. Foto: HHM.

14.07.2021

SCM.dk

Containertrafikken mellem Hamborg og danske havne med søgående skibe nåede 50.000 TEU i årets første kvartal.

“En vækst på 3,2 procent i containertrafikken til Danmark bringer Danmark ind som nummer 10 på Hamborgs top-10 over container-handelspartnere”, forklarer Ingo Egloff, som er co-adminstrerende direktør i Hamburger Hafen Marketing (HHM), i en pressemeddelelse.

De danske havne i Aalborg, Aarhus, København, Fredericia og Kalundborg er forbundet med Hamborg gennem syv ugentlige container-fragtruter. Hamborg Havn er den centrale hub havn og knudepunkt for logistik i Nordeuropa, og for dansk import og eksport er Hamborg den nærmeste udenlandske hub havn med verdensomspændende ruteforbindelser.

Læs også: Havnedirektør: Vi skal i gang med små, grønne projekter og opskalere løbende

Vigtigste import- og eksportvarer i generel cargo mellem Danmark og Hamborg Havn er tekstiler, beklædning, kemiske og farmaceutiske produkter, maskiner, fødevarer, elektronik, møbler, drikkevarer, glas og keramik, kakao, kaffe og andre forbrugsvarer. Stykgods, der ekspederes fra Hamborg til kunder i Danmark, vil typisk være gødning, mineralolieprodukter og korn.

Stor variation blandt Hamborgs top-10-partnere

Mens Hamborg Havn oplevede en vækst i containertrafikken med Danmark, gælder det samme ikke for samtlige af havnens 10 største handelspartnere. Fire lande oplevede en tilbagegang, der dog blev opvejet af den fremgang de resterende seks lande i top-10 havde.

For Kina, der er langt den største handelspartner for Hamborg, opnåedes en stigning på 16 procent til 672.000 TEU. Med en fremgang på 0,7 procent til 147.000 TEU forblev også USA, der er nummer to i Hamborg, på vækstkurven. Derudover oplevede Sverige, Polen og Brasilien også en positiv udvikling.

Læs også: Opråb: Indtænk erhvervshavne i den grønne omstilling!

“Af Hamborgs top-ti handelspartnere i containertransport ad søvejen var seks allerede på vej opad i første kvartal. Blandt de fire med tilbagegang så vi stabilisering og en let bedring. Vi vurderer, at de fortsatte eftervirkninger af corona pandemien på verdensomspændende transport og handelskæder vil mindskes i år. Som det ser du nu, vil 2021 betyde fornyet vækst i Hamborg Havn. Tallene for første kvartal understreger allerede de første positive tegn på en bedring for cargotrafikken over havet gennem Hamborg Havn”, siger Ingo Egloff.

Nu lysner det igen

Selvom første kvartal af 2021 stadig har været påvirket af corona-pandemien, lysner det hos Hamborg Havn.

“Marts måned var et afgørende vendepunkt for containertrafikken. Sammenlignet med marts 2020 var omsætningen 9,4 procent højere. Siden marts har vi sporet et opsving på flere økonomiske fronter, større forbrugerefterspørgsel og fornyet stabilitet i antallet af fragtruter til Hamborg. Med 697.000 TEU ekspederet med tog mellem havn og services i oplandet betyder det en stigning på 5,1 procent, og vi har dermed opnået et godt resultat,” forklarer Ingo Egloff.

Læs også: Havne skal mindst fordobles i størrelse inden 2050, i takt med global handel og klimaforandringer tager til

Hamborg Havn Marketing forventer i 2021 en generelt mere stabil udvikling for cargo ad søvejen. Med genoptagelse af de midlertidigt afbrudte rutesejladser foruden nye ruter og forhåbentlig en bedring af situationen over hele verden vil trafik tal på 130 millioner tons og 8,7 millioner TEU være inden for rækkevidde.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

29.05.2024SCM.dk

Bulkcarrier udsat for to missilangreb

29.05.2024SCM.dk

Varmepumpeproducent benyttede krise til grøn omstilling og fokusskift

29.05.2024SCM.dk

EU's taksonomimål om cirkulær økonomi driller virksomheder

29.05.2024SCM.dk

Ny strategi for virksomhedsudvikling i Danmark

27.05.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Kop & Kande har indgået samarbejde med Delfi om leverance af digitale prisskilte til kædens butikker

27.05.2024SCM.dk

Nyt liv til ridsede alufælge sparer tonsvis af CO2

24.05.2024SCM.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

23.05.2024SCM.dk

SMV´er kan nu hente gratis hjælp til bæredygtighedsrapporteringen

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup