Dansk produktion er nøglen til succes for Migatronic

Den korte afstand mellem udvikling og produktion, som begge er placeret i Fjerritslev i Nordjylland, spiller en hovedrolle for virksomheden succesfulde transformation fra mekanik til software.

Svejsemaskinerne bliver samlet og slut-testet på fabrikken i Fjerritslev. Foto: Migatronic.

20.12.2018

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Den nordjyske svejseproducent Migatronic har over de seneste år flyttet fokus fra mekanik til software i udviklingen af højteknologiske svejsemaskiner, hvilket har ført til flere produktlanceringer og en voksende top- og bundlinje.

Her har den korte afstand mellem udviklingsafdelingen og produktionen ved hovedkvarteret i Fjerritslev spillet en afgørende rolle for den snart 50 år gamle virksomhed.

Der er sket meget, siden Migatronics første svejsemaskine så dagens lys i 1970. Den knap 100 kg tunge maskine blev starten på et dansk eksporteventyr for den nordjyske virksomhed, som i dag sælger højteknologiske svejsemaskiner i mere end 40 lande verden over gennem et stort netværk af forhandlere.

Omega-svejsemaskine bliver sluttestet på Migatronics fabrik i Fjerritslev. Foto: Migatronic..

Fjerritslev er fortsat centrum
Med internationale salgsdatterselskaber i ti europæiske lande samt i Indien og Kina har Migatronic-koncernen i dag over 300 ansatte, og det seneste årsregnskab afslørede den højeste toplinje de sidste fem år og den højeste bundlinje de seneste ti år.

Eksport udgør omkring to tredjedele af Migatronics omsætning, men trods den internationale succes er både hovedkvarter og produktionssted forblevet i Fjerritslev – og der er ingen udsigt til, at produktionen skal outsources til udlandet, hvor løn- og produktionsomkostninger typisk er lavere.

Det skyldes ikke mindst, at bibeholdelsen af produktion i Danmark er essentiel for virksomhedens produktudvikling og dermed konkurrenceevne:

”At have udvikling og produktion samlet under ét tag giver os en lang række konkurrencefordele. Det strømliner vores udviklingsproces, da vi har nem og hurtig adgang til at producere vores egne prototyper på stedet og efterfølgende teste og fintune dem. Samtidig kan vi løbende udvikle og forbedre vores eksisterende produktserier ud fra kundernes behov og løbende feedback”, forklarer adm. direktør Niels Jørn Jakobsen.

At have udvikling og produktion samlet under ét tag giver os en lang række konkurrencefordele

Niels Jørn Jakobsen

Nye maskiner erstatter hele serier
Alene sidste år lancerede Migatronic en række nye højteknologiske svejsemaskiner, der på hver sin måde skabte forretning for svejseproducenten gennem moderne teknologi tilpasset industriens forskellige behov.

Heriblandt den lille svejserobot CoWelder, der udgør en fleksibel, pris- og brugervenlig automationsløsning for selv mindre produktionsvirksomheder, samt den avancerede Sigma Select, som i fremtiden vil erstatte produktserierne Omega, Sigma og Sigma Galaxy gennem modulære softwarefunktioner og programpakker, der kan skræddersyes til hvilken som helst svejseopgave.

”Netop vores arbejde med udvikling og innovation har været afgørende for, at vi har kunnet fastholde vores position blandt de førende svejseproducenter i verden. Den væsentligste forandring på produktområdet er centreret omkring de seneste års omstilling fra et fokus på mekaniske konstruktioner til fleksible højteknologiske softwarebaserede svejseløsninger. Det afspejler sig også tydeligt i vores seneste produktlanceringer, som kan favne svejseegenskaber og funktioner, der tidligere var fordelt ud på en eller flere produktserier”, fortsætter Niels Jørn Jakobsen.

Svejsemaskiner til autobranchen bliver også samlet og testet i Fjerritslev. Foto: Migatronic.

Færre fejl og højere kvalitet
Migatronic har i dag omkring 90 ansatte i produktionen i Fjerritslev. Derudover har virksomheden også produktionsselskaber i Indien og Kina, der dog udelukkende samler og leverer svejsemaskiner til deres lokale markeder:

”Vores hjemlige produktion understøtter ikke kun produkt- og forretningsudvikling, det er også en vigtig del af vores løbende kvalitetssikring af vores produkter og services. Store afstande mellem udvikling, indkøb, produktion og salg skaber også grobund for en større fejlmargin og længere reaktionstider”, fremhæver Niels Jørn Jakobsen.

At langt størstedelen af Migatronics aktiviteter foregår i Europa fremgår også tydeligt af virksomhedens redegørelse for indkøb. I 2017 fordelte Migatronics samlede indkøb hos leverandørerne sig nemlig således: Skandinavien 58 procent, Vesteuropa 12 procent, Sydeuropa 7 procent, Østeuropa 1 procent og Fjernøsten 22 procent.

Tavlemøde i Migatronics udviklingsafdeling i Fjerritslev. Foto: Migatronic.

Svejsemestrenes nåleøje
Trods den store indsats på produktudvikling er det langt fra alle udviklingsprojekter hos Migatronic, som bliver sat i produktion med det samme. Det sikrer et hold af kyndige svejsemestre på produktionsstedet i Fjerritslev, der gennem tests skal bidrage med den faglighed og håndværksmæssige kunnen, som ingeniørerne og teknikerne fra udviklingsafdelingen ikke besidder i samme omfang:

”Svejsemestrene er dygtige fagfolk, der samtidig har indgående kendskab til kunderne og deres krav og behov. Svejsemestrenes løbende brugstests af nye maskiner og svejseprogrammer er derfor en helt essentiel del af udviklingsprocessen, som sikrer, at vi kun sætter færdigudviklede og kvalitetssikrede maskiner i produktion”, siger Niels Jørn Jakobsen.

Ifølge Niels Jørn Jakobsen er det ikke kun et spørgsmål om strømlinede udviklingsprocesser, der gør bibeholdelsen af produktionen i Danmark attraktiv for Migatronic:

”Vi er meget afhængige af at kunne tiltrække højt kvalificeret arbejdskraft i alle dele af organisationen – det gælder både i udviklingsafdelingen, i produktionen og på administrationsgangene. Her har vi stor gavn af vores placering i Danmark, hvor vi har etableret gode partnerskaber med blandt andet Aalborg Universitet. Via vores tilstedeværelse i Danmark er vi desuden også i stand til at opretholde en kort leveringstid og en høj leveringsdygtighed, da størstedelen af vores kunder befinder sig i Europa”, slutter Niels Jørn Jakobsen.

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

27.02.2024SCM.dk

Tidligere Maersk-chef får toppost i Ørsted

27.02.2024SCM.dk

Første ammoniakdrevne containerskib er bestilt

20.02.2024SCM.dk

Danske opfindere har kæmpe betydning for Danmark

20.02.2024SCM.dk

AI vil sætte turbo på robotautomatisering

16.02.2024SCM.dk

Stort grønt gennembrud i den tunge industri

16.02.2024SCM.dk

Dansk forsvarsindustri har et stort potentiale

07.02.2024SCM.dk

Ny fabrik skal fremtidssikre pantsystemet

06.02.2024Industriens Fond

Sponseret

Lille jysk produktionsvirksomhed øger effektiviteten med 30 procent ved at få hjælp udefra

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup