Dansk produktion er nøglen til succes for Migatronic

Den korte afstand mellem udvikling og produktion, som begge er placeret i Fjerritslev i Nordjylland, spiller en hovedrolle for virksomheden succesfulde transformation fra mekanik til software.

Svejsemaskinerne bliver samlet og slut-testet på fabrikken i Fjerritslev. Foto: Migatronic.

20.12.2018

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Den nordjyske svejseproducent Migatronic har over de seneste år flyttet fokus fra mekanik til software i udviklingen af højteknologiske svejsemaskiner, hvilket har ført til flere produktlanceringer og en voksende top- og bundlinje.

Her har den korte afstand mellem udviklingsafdelingen og produktionen ved hovedkvarteret i Fjerritslev spillet en afgørende rolle for den snart 50 år gamle virksomhed.

Der er sket meget, siden Migatronics første svejsemaskine så dagens lys i 1970. Den knap 100 kg tunge maskine blev starten på et dansk eksporteventyr for den nordjyske virksomhed, som i dag sælger højteknologiske svejsemaskiner i mere end 40 lande verden over gennem et stort netværk af forhandlere.

Omega-svejsemaskine bliver sluttestet på Migatronics fabrik i Fjerritslev. Foto: Migatronic..

Fjerritslev er fortsat centrum
Med internationale salgsdatterselskaber i ti europæiske lande samt i Indien og Kina har Migatronic-koncernen i dag over 300 ansatte, og det seneste årsregnskab afslørede den højeste toplinje de sidste fem år og den højeste bundlinje de seneste ti år.

Eksport udgør omkring to tredjedele af Migatronics omsætning, men trods den internationale succes er både hovedkvarter og produktionssted forblevet i Fjerritslev – og der er ingen udsigt til, at produktionen skal outsources til udlandet, hvor løn- og produktionsomkostninger typisk er lavere.

Det skyldes ikke mindst, at bibeholdelsen af produktion i Danmark er essentiel for virksomhedens produktudvikling og dermed konkurrenceevne:

”At have udvikling og produktion samlet under ét tag giver os en lang række konkurrencefordele. Det strømliner vores udviklingsproces, da vi har nem og hurtig adgang til at producere vores egne prototyper på stedet og efterfølgende teste og fintune dem. Samtidig kan vi løbende udvikle og forbedre vores eksisterende produktserier ud fra kundernes behov og løbende feedback”, forklarer adm. direktør Niels Jørn Jakobsen.

At have udvikling og produktion samlet under ét tag giver os en lang række konkurrencefordele

Niels Jørn Jakobsen

Nye maskiner erstatter hele serier
Alene sidste år lancerede Migatronic en række nye højteknologiske svejsemaskiner, der på hver sin måde skabte forretning for svejseproducenten gennem moderne teknologi tilpasset industriens forskellige behov.

Heriblandt den lille svejserobot CoWelder, der udgør en fleksibel, pris- og brugervenlig automationsløsning for selv mindre produktionsvirksomheder, samt den avancerede Sigma Select, som i fremtiden vil erstatte produktserierne Omega, Sigma og Sigma Galaxy gennem modulære softwarefunktioner og programpakker, der kan skræddersyes til hvilken som helst svejseopgave.

”Netop vores arbejde med udvikling og innovation har været afgørende for, at vi har kunnet fastholde vores position blandt de førende svejseproducenter i verden. Den væsentligste forandring på produktområdet er centreret omkring de seneste års omstilling fra et fokus på mekaniske konstruktioner til fleksible højteknologiske softwarebaserede svejseløsninger. Det afspejler sig også tydeligt i vores seneste produktlanceringer, som kan favne svejseegenskaber og funktioner, der tidligere var fordelt ud på en eller flere produktserier”, fortsætter Niels Jørn Jakobsen.

Svejsemaskiner til autobranchen bliver også samlet og testet i Fjerritslev. Foto: Migatronic.

Færre fejl og højere kvalitet
Migatronic har i dag omkring 90 ansatte i produktionen i Fjerritslev. Derudover har virksomheden også produktionsselskaber i Indien og Kina, der dog udelukkende samler og leverer svejsemaskiner til deres lokale markeder:

”Vores hjemlige produktion understøtter ikke kun produkt- og forretningsudvikling, det er også en vigtig del af vores løbende kvalitetssikring af vores produkter og services. Store afstande mellem udvikling, indkøb, produktion og salg skaber også grobund for en større fejlmargin og længere reaktionstider”, fremhæver Niels Jørn Jakobsen.

At langt størstedelen af Migatronics aktiviteter foregår i Europa fremgår også tydeligt af virksomhedens redegørelse for indkøb. I 2017 fordelte Migatronics samlede indkøb hos leverandørerne sig nemlig således: Skandinavien 58 procent, Vesteuropa 12 procent, Sydeuropa 7 procent, Østeuropa 1 procent og Fjernøsten 22 procent.

Tavlemøde i Migatronics udviklingsafdeling i Fjerritslev. Foto: Migatronic.

Svejsemestrenes nåleøje
Trods den store indsats på produktudvikling er det langt fra alle udviklingsprojekter hos Migatronic, som bliver sat i produktion med det samme. Det sikrer et hold af kyndige svejsemestre på produktionsstedet i Fjerritslev, der gennem tests skal bidrage med den faglighed og håndværksmæssige kunnen, som ingeniørerne og teknikerne fra udviklingsafdelingen ikke besidder i samme omfang:

”Svejsemestrene er dygtige fagfolk, der samtidig har indgående kendskab til kunderne og deres krav og behov. Svejsemestrenes løbende brugstests af nye maskiner og svejseprogrammer er derfor en helt essentiel del af udviklingsprocessen, som sikrer, at vi kun sætter færdigudviklede og kvalitetssikrede maskiner i produktion”, siger Niels Jørn Jakobsen.

Ifølge Niels Jørn Jakobsen er det ikke kun et spørgsmål om strømlinede udviklingsprocesser, der gør bibeholdelsen af produktionen i Danmark attraktiv for Migatronic:

”Vi er meget afhængige af at kunne tiltrække højt kvalificeret arbejdskraft i alle dele af organisationen – det gælder både i udviklingsafdelingen, i produktionen og på administrationsgangene. Her har vi stor gavn af vores placering i Danmark, hvor vi har etableret gode partnerskaber med blandt andet Aalborg Universitet. Via vores tilstedeværelse i Danmark er vi desuden også i stand til at opretholde en kort leveringstid og en høj leveringsdygtighed, da størstedelen af vores kunder befinder sig i Europa”, slutter Niels Jørn Jakobsen.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

26.06.2024SCM.dk

Jernstøberi finder balancen efter hektisk periode

14.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Faldsikring - sikkerhed i højden til professionelle fra Fyns Kran Udstyr

11.06.2024SCM.dk

5 fremtidstendenser for finmekanik

07.06.2024SCM.dk

Robotcelle forhindrer kaos-mikado i akustikpanelerne

06.06.2024Global AGV

Sponseret

Skån dine medarbejdere og boost arbejdsmiljøet med AGV

05.06.2024SCM.dk

Danske produktionsvirksomheder har kun lige kradset i overfladen af AI

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup