Danske Havne: Nødvendigt med stabile rammer for havneudbygninger

Danske Havne bakker op om CIP Fondens rapport om nødvendigheden af klare udbygningsplaner for havvind, hvis de danske havne skal have mulighed for at investere i udvidelser.

Danske Havnes direktør, Tine Kirk. Foto: Danske Havne / Carsten Lundager.. Foto: Danske Havne / Carsten Lundager.

08.05.2024

SCM.dk

Der er slet ikke plads nok på de danske havne til at håndtere det enorme antal havvindmøller, der ifølge de politiske ønsker skal opsættes omkring Danmark. Men havnene savner de nødvendige konkrete udbygningsplaner.

"Klare udbygningsplaner er med til at give nogle stabile rammevilkår, og det er dem, alle sukker efter. Både havnene og virksomhederne omkring dem. Så vi er helt enig med CIP Fonden i, at det er vejen at gå,” siger direktør i Danske Havne, Tine Kirk Pedersen til Maritime Danmark.

CIP Fonden har i en rapport peget på, at manglen på plads på de danske havne kan ramme det nyligt offentliggjorte udbud af danmarkshistoriens største havvindudbygning. Samtidig betyder uklarheden om, hvor, hvornår og hvem, der skal gennemføre de konkrete projekter, at der ikke kan træffes investeringsbeslutninger.

“Stabile rammer og et kontinuerligt flow af projekter er nødvendige for at både havne og virksomheder kan investere med mindst mulig risiko. Hvis en havn skal bygge for flere hundrede millioner, skal man have nogle kontrakter med private virksomheder, der skal bruge de arealer, man bygger - og det kan man kun få, hvis der er en stabil pipeline af projekter, så virksomhederne ved, hvad de har at gøre med,” siger Tine Kirk Pedersen.

De danske udbygningsplaner for havvind kræver, at der hurtigt kommer gang i udbygningen af de havne, der skal bruges til udskibning.

“Byggerierne skal i gang meget snart, men jeg kunne godt ønske mig, at myndighedsbehandlingen gik hurtigere, end det er tilfældet i dag. En måde at minimere risiciene på er også, hvis man kan få nogle hurtigere myndighedsprocesser, som rapporten også peger på,” siger direktøren for Danske Havne.

At dyre havneudvidelser kan være risikable, vidner den milliardstore gæld i Frederikshavn Havn om, ligsom en havneudvidelse i Hanstholm også er endt med stor gæld.

“I den bedste af alle verdener er alle arealerne lejet ud fra starten, men man vil altid bygge lidt større, for at være fremtidssikret. Sådan skal det være - og der vil altid være risici forbundet med havneudvidelser, fordi der er tale om så store investeringer og fordi det tager så lang tid at bygge, at markedet kan nå at ændre sig noget, inden projektet står færdigt, siger Tine Kirk Pedersen.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

24.05.2024SCM.dk

SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

24.05.2024SCM.dk

Millioner skal sætte fart på cirkulær plast og ESG-udvikling

22.05.2024SCM.dk

Norlys arbejder på mindst ti nye ladestationer til tung trafik

21.05.2024SCM.dk

Containerskib endelig flyttet - næsten to måneder efter bro-kollaps

21.05.2024SCM.dk

Bring skal håndtere Bahnes logistikflow fra webshoppen

17.05.2024SCM.dk

Bump mod grøn el til lastbiler skal ryddes af vejen

17.05.2024SCM.dk

EU udleverer pirater til retsforfølgelse i Seychellerne

15.05.2024SCM.dk

Stena Oil indvier ny terminal i Frederikshavn

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup