Danske virksomheder IT-outsourcer for at transformere deres kerneforretning

For danske virksomheder handler outsourcing i mindre grad om at reducere omkostninger, men i stedet mere om at fokusere på sin kerneforretning og skabe nye muligheder. Det viser PA Consulting seneste undersøgelse af kundetilfredsheden med outsourcing- og cloud-kontrakter i Norden.

Mere end 30 procent af danske virksomheder forventer at øge deres outsourcing inden for de næste to år, hvilket er en højere tendens end virksomhederne i Norge og Sverige. Foto: Vladimir Cosic / 123RF.

13.04.2022

SCM.dk

De seneste ti år har Henrik Ringgaard, der er sourcing-ekspert fra PA Consulting, årligt udarbejdet en måling af kundetilfredsheden med outsourcing- og cloud-kontrakter i Danmark og Norden i samarbejde med forskningsorganisationen Whitelane Research.

Dette års undersøgelse er nu færdig, og den viser, at danske virksomheders mål med IT sourcing er blevet en søgen efter strategiske partnere, som kan hjælpe med at transformere deres kerneforretning.

”I Danmark er outsourcing-markedet overordnet set sundt. I dag ser man på outsourcing som en måde at skabe nye muligheder, fokusere på sin forretning og skabe strategiske fordele fremfor som en måde at reducere sine udgifter”, fortæller Henrik Ringgaard.

Undersøgelsen er i år baseret på mere end 1.400 unikke outsourcing-kontrakter fordelt på 680 klassiske outsourcing-kontrakter og 750 cloud-kontrakter hos mere end 350 nordiske virksomheder. Det er dermed den mest omfattende analyse, der er udført i Norden, som afspejler kundernes opfattede tilfredshed med deres it-tjenesteudbydere. 

Læs også: Novo Nordisk gør supersoftware gratis for at booste SMV’ernes produktion

Mere end 30 procent af danske virksomheder forventer at øge deres outsourcing inden for de næste to år, hvilket er en højere tendens end virksomhederne i Norge og Sverige. I Danmark er man drevet af at fremtidssikre og fokusere på forretningstransformation fremfor at reducere omkostninger. 

”Der er sket et markant skifte de sidste fem år, hvor man investerer i fremtiden, men markedet er ved at stabilisere sig – i Danmark såvel som i Norden (i modsætning til det meste af Europa) handler det nu om at fintune og rykke rundt. For bare 5-6 år siden ville virksomhederne gerne outsource meget mere, men vi nået et mere stabilt niveau i Danmark,” siger Henrik Ringgaard. 

Indiske TCS topper listen 

Undersøgelsen har rangeret de forskellige virksomheder efter kundetilfredshed inden for traditionelle serviceudbydere og cloud-udbydere. Inden for de traditionelle serviceudbydere har den indiske virksomhed Tata Consultancy Services (TCS) genvundet førstepladsen i Danmark fra Accenture. ATEA og LTI klatrer begge op på listen for outsourcing-tjenesteudbydere på henholdsvis tredje og fjerde pladsen. 

”TCS har genvundet førstepladsen i Danmark, med Accenture og ATEA i lige i hælene. TCS får også den højeste score for forståelse af forretningen, som er et krav for at blive en strategisk partner, mens Atos og Kyndryl får den laveste score i undersøgelsen”, siger Henrik Ringgaard og tilføjer: 

”Men selvom Kyndryl scorer næstlavest i forhold til den overordnede tilfredshed i Danmark, ligger de i top-3, når det kommer til cybersikkerhed, hvilket er et meget centralt tema i forhold til den aktivitet, vi har set i kølvandet på de begivenheder, der p.t. sker i det geopolitiske landskab”.

- KCP

Bredana Axcite A/S

Sponseret

Download gratis e-bog om BI-løsning udviklet specielt til Supply Chain Management

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

28.02.2024SCM.dk

Europas største kajkran på plads i havnen i London

28.02.2024SCM.dk

Bekymring i metalindustrien for mulig faldende ordrenedgang

30.01.2024SCM.dk

Geopolitik ændrer indkøbsstrategierne i detailsektoren

23.01.2024SCM.dk

Staten opruster på SCM-kompetence

16.01.2024SCM.dk

Forhøjede fragtpriser truer både forbrugere og virksomheder

20.12.2023SCM.dk

Myndigheder samarbejder om at ruste Danmark til krisetider

23.11.2023SCM.dk

Region Midtjylland er bedst i bæredygtighed og nytænkning

21.11.2023SCM.dk

Mere end 40% af detail-aktører frygter mangel på varer op til jul

Jobmarked

Se alle

Styrelsen for Forsyningssikkerhed

IT-konsulent til Styrelsen for Forsyningssikkerhed

Vil du være med til at gøre samfundet mere modstandsdygtigt over for fremtidens trusler? Er du ivrig efter, at blive en del af et fantastisk team, hvor du får ansvaret for at udvikle og understøtte styrelsens IT-løsninger? Så er stillingen som IT-konsulent i Styrelsen for Forsyningssikkerhed noget for dig.

Område

Sjælland

Ansøgningsfrist

03.03.2024

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

TrueCommerce
Webinar
Webinar: EDIFACT

Alt du skal vide om EDIFACT

Dato

05.03.2024

Tid

11:00

Sted

Online

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup