Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

Mens det er forholdsvist enkelt at få godkendt et solcelleanlæg på parcelhuse eller mindre anlæg på virksomheders tage, kræver det mere at få et større anlæg godkendt. Dansk Solcelleforening og Green Power Denmark er i dialog om mulighederne for at gøre det lidt mere enkelt, men en vigtig forudsætning skal være på plads.

”Det kan ikke passe, at det i værste fald kan tage halve år at få lov at tilslutte et anlæg,” siger Flemming V. Kristensen, der er indehaver af FKsol og formand for Dansk Solcelleforening.. Foto: FKSol

17.05.2024

SCM.dk

Det er i dag alt for bureaukratisk tungt at få godkendt større solcelleanlæg på 125 kW og op efter, mener Dansk Solcelleforening. 

 ”Det kan ikke passe, at det i værste fald kan tage halve år at få lov at tilslutte et anlæg,” siger Flemming V. Kristensen, der er indehaver af FKsol og formand for Dansk Solcelleforening. 

 Også Tekniq Arbejdsgiverne ser et behov for at få smidiggjort og ensrettet reglerne og praksis omkring godkendelser af større solcelleanlæg  

”Vi har godt fyrre forskellige netselskaber i Danmark og det virker til, at der er lige så mange forskellige praksisser. Det betyder, at processerne bliver meget håndholdte fremfor at have et system, der kører på skinner og er i stand til at understøtte den store udrulning af solceller, som vi står over for.  Det nytter ikke noget, at man har mange forskellige måder at gøre det her på. Nogen steder er oplevelsen, af netselskaberneikke håndterer det professionelt nok, mens andre godt kan finde ud af det,” siger Troels Hartung, der er bæredygtighedschef i Tekniq Arbejdsgiverne. 

  Han håber, at den solcellestrategi, som regeringen har på vej, vil betyde en strømlining og forenkling af processerne omkring netselskabernes godkendelsesprocedurer.  

 ”Måske har netselskaberne haft lidt for let ved at fastsætte egne regler og vilkår, men vi oplever en velvilje til at forenkle området. Men det tager tid.” tilføjer han. 

 Dansk Solcelleforening er i dialog med Green Power Denmark om at forhåndsgodkendt flere af de produkter, der indgår i større solcelleanlæg. 

 ”Vi vil gerne, at man får en positivliste over komponenter, så man kun skal udfylde nogle enkle bilag og sende dem ind sammen med sin ansøgning. Så kan netselskabet være sikker på, at det udstyr, der bliver brugt, lever op til deres krav,” siger Flemming V Kristensen. 

Dobbeltarbejde tager tid

I dag skal installatører ifølge Dansk Solcelleforening genfremskaffe og gensende testrapporter på invertere, der i forvejen er godkendte. 

”Installatøren skal starte forfra hver gang – og det kan ikke være meningen,” siger formanden. 

Det betyder ifølge ham, at hvis en installatør skal montere to fuldstændig identiske anlæg på to naboejendomme, så skal han starte forfra med hele godkendelsesprocessen. 

 ”Og dokumentationen fylder i hundredvis af megabyte. Og så kan det være, at der i mellemtiden er en sidehenvisning i materialet, der er ændret. Hvis det er tilfældet, er det en ommer. Materialet sendes tilbage igen. Der er simpelthen så meget bureaukrati forbundet med processen, og det er noget af det, vi ønsker at smidiggøre,” siger Flemming V. Kristensen. 

 ”Det er jo en alvorlig bremse på hastigheden i den grønne omstilling og også omkostningstungt.” 

 Green Power Denmark ønsker ikke på nuværende tidspunkt at kommentere på kritikken, fordi man er i dialog med Solcelleforeningen. 

”Vi er i god dialog med Dansk Solcelleforening om udvikling af positivlisten, så det bliver enklere at få godkendt solcelleanlæg. Og jeg håber, at vi har en løsning klar inden sommerferien,” siger Jørgen Christensen, der er teknologidirektør i Green Power Denmark. 

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

20.06.2024SCM.dk

Den grønne omstilling skriger på ESG-kompetencer

20.06.2024SCM.dk

Ege Carpets omstiller til mere bæredygtig produktion

19.06.2024SCM.dk

DI Transport får ny bestyrelsesleder

14.06.2024SCM.dk

Alt for få elvarebiler på vejene - målet er langt væk

14.06.2024SCM.dk

Grøn omstilling af forsyningskæder kræver samarbejde på tværs af grænser

13.06.2024SCM.dk

Viden om CO2-belastning påvirker hvad der ender i indkøbskurven

12.06.2024SCM.dk

Miljøbekymringer får næsten halvdelen af forbrugere til at skifte kostvaner

12.06.2024Descartes

Sponseret

Sanktioner kan være en udfordring for dem, der arbejder med transport og logistik

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Electrical Site Supervisor

Er du parat til at gøre verden til din arbejdsplads? Med 150+ rejsedage om året bliver du en af vores vigtigste repræsentanter på kundernes sites, hvor vi leverer og installerer komplekse og højteknologiske logistikløsninger. Vil du bidrage med din faglighed og dine evner for teknisk ledelse? Så er det netop dig, vi søger til en stilling som Electrical Site Supervisor!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup