DHL åbner logistikcenter til 900 mio. kr. i Bonn

Den 19. november åbnede DHL Express officielt sit nye logistikcenter til luftfragt i hjembyen Bonn, hvor selskabet har investeret omkring 920 mio. kr. i faciliteter med både teknologi og bæredygtighed i top. SCM.dk har været på besøg.

Det nye logistikcenter åbnede officielt tirsdag d. 19. november. Foto: DHL.

22.11.2019

Anders Kampmann, SCM.dk

Med det 41 etager høje Post Tower som blikfang har Deutsche Post DHL haft det tidligere tyske regeringshovedsæde Bonn som hjemby igennem en del år. På den baggrund virkede det således ganske passende, da selskabets Express-division i tirsdags, d. 19/11, officielt åbnede sit nye, topmoderne luftfragtlogistikcenter i Köln-Bonn lufthavn.

Læs også: DHL åbner cykelhub i København: ”Bæredygtig last mile er afgørende”

Her har DHL investeret 123 mio. euro (godt 920 mio. kr.), hvilket godt nok er en snas mindre end den runde milliard kroner, selskabet har hældt i om- og udbygningen af sin terminal i Københavns lufthavn, men ikke desto mindre nok til at realisere en facilitet i topklasse på adskillige parametre.

CEO for DHL Express, John Pearson, var på plads, da center og fly blev vist frem for pressen. Foto: Anders Kampmann.

Logistikcenteret er på i alt godt 15.000 m2 fordelt på 12.000 m2 lager- og sorteringsområde, og 3.200 m2 administration. Udover den nyeste teknologi, der bl.a. omfatter 2,5 km. transportbånd, som gør centeret i stand til at håndtere 20.000 pakker i timen, er bæredygtighed også en vigtig målestok.

I samarbejde med lufthavnen har DHL således etableret en gigantisk løsning til lagring af energi fra is med en kapacitet på over 1,3 mio. liter og 18 km rør, der slanger sig gennem hele bygningen og holder den kølig om sommeren og varm om vinteren. Kombineret med en varmepumpe og solpaneler på taget gør det, at hele løsningen er komplet udledningsfri og selvforsynende.

Ifølge ingeniørerne bag projektet, er is-løsningen indtil videre ganske unik i Tyskland og formentlig også Europa, og CEO for DHL Express, John Pearson, peger på, at det er et godt eksempel på, hvordan virksomheden på en og samme tid bliver bedre for sine kunder og hjælper med at udvikle industrien som helhed.

Det nye center stod klar i august og siden har man så stille og roligt kørt det op til fuld drift, med 340 ansatte fra 34 lande, der arbejder døgnet rundt, seks dage om ugen. Her tømmer eller fylder de et fly 28 gange dagligt, heriblandt den nye direkte rute til Hong Kong, som er startet op sideløbende med centeret.

Læs også: DHL og StreetScooter annoncerer samarbejde om nyt elektrisk leveringskøretøj

Ruten fra Asien bliver betjent af en af DHL’s spritnye Boeing 777F, som man netop har modtaget de første eksemplarer af, og som SCM.dk fik lejlighed til at besigtige i forbindelse med besøget i terminalen. Flyet er det hidtil mest brændstofeffektive, DHL har taget i brug, og er endnu et skridt i retning af en mindre påvirkning på miljøet, som John Pearson forklarede.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

17.05.2024SCM.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

02.05.2024N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

02.05.2024SCM.dk

JYSK stopper kæmpe plastikforbrug med nyt tiltag

01.05.2024Hans Schourup A/S

Sponseret

Nyt katalog og nye sikkerhedsprodukter fra MPM

01.05.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

Fuldt automatiseret produktionsanlæg med fejlfri vision

26.04.2024SCM.dk

Dansk startup vil tilbyde lagerautomatisering til mindre virksomheder

25.04.2024SCM.dk

JYSK bygger nyt bæredygtigt distributionscenter i Holland

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Apport Systems A/S

Bliv Test Manager hos Apport Systems A/S – en af Nordens førende WMS-udbydere.

Syntes du, at teknologi og kvalitet inden for softwareudvikling er drønspændende? Og er du ferm til software test og test-processer? Fantastisk - så er det måske dig, der skal være en del af Apport teamet som vores nye Test Manager.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup