DSV opfører logistikcenter på størrelse med 13 fodboldbaner

DSV oplever kraftig vækst og har derfor opført et splinternyt DGNB-certificeret logistikcenter i Hedehusene på 95.000 m2. Det skal sammen med en ekstra lagerbygning på 38.500 m2, som bliver taget i brug i slutningen af 2022, fremtidssikre DSV’s lagerkapacitet. I slut 2022 vil DSV’s samlede lagerareal og hovedkvarter i Hedehusene være på 231.500 m2 eller 32 fodboldbaner.

”Vi og vores ejendomsentreprenør DS Flexhal har tænkt bæredygtighed ind i alle dele af byggeriet og driften”, fortæller Per Hansen. Foto: DSV..

13.06.2022

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

”Vi flyttede i 2019 fra Taastrup til et nyopført lager på 46.000 m2 i en tidligere grusgrav i Hedehusene. Vores vækst blandt både eksisterende og nye kunder inden for en bred vifte af brancher er betydelig, og vi har derfor brug for flere kvadratmetre”, fortæller Per Hansen, der er ’Director, Sales & Business Change Management, Solutions at DSV - Global Transport and Logistics’.

DSV opfører to nye logistikcentre i 2022, det første på 95.000 kvadratmetre er taget i brug i marts måned 2022, og det andet på 38.500 kvadratmetre bliver taget i brug i slutningen af 2022.

Bæredygtighed er et krav
”Vi og vores ejendomsentreprenør DS Flexhal har tænkt bæredygtighed ind i alle dele af byggeriet og driften. Bygningerne er DNGB sølv-certificerede, hvilket blandt andet indebærer, at der er foretaget livscyklus-analyser af bygningen”, fortæller Per Hansen og understreger:

”Det sker med det mål at reducere vores samlede klimaaftryk – både på vores egne og vores kunders vegne. Vores kunder stiller i stigende grad krav om dokumentation for bæredygtighed i det, man kalder scope 3 i deres forsyningskæde. Bæredygtighed har været og er et kernefokus for DSV, og vi har derfor forpligtet os til Science Based Targets med et mål om at reducere vores CO2-udledning i scope 1 og 2 med 40 procent i 2030”.

Eksempler på tiltag, der løfter bæredygtighed, omfatter:

• Sensorstyret LED-belysning, der kun lyser, når behovet er der.
• Såkaldt NOx-partikeltag, der optager de skadelige NOx-partikler, som for eksempel kommer fra dieselmotorers udledning.
• Solceller på tagene, der bidrager til en stor andel af lagrenes strømforbrug til lys, eltruckkørsel og automationsanlæg.
• En nyudviklet batteriløsning kan lagre strøm fra solcellerne.

Tal om DSVs logistikcenter

• Total lagerareal i slutningen af 2022: 231.500 m2.
• Bygning 1 færdiggjort i 2019: 46.000 m2.
• Bygning 2 færdiggjort i marts 2022: 95.000 m2.
• Bygning 3 forventet færdig ultimo 2022: 38.500 m2.
• Parkeringskapacitet med sanitetsfaciliteter til chauffører: 173 lastbiler.

Fleksibilitet og semi-automation
DSV indfører en relativ høj grad af automation på lageret. Lageret er et tredjepartslager, og det skal derfor servicere mange forskelligartede kunder med forskellige krav og plukmønstre. Der vil også være en vis udskiftning af kunder over tid.

”Vi skal først og fremmest være fleksible og omstillingsdygtige, så der vil derfor altid være grænser for, hvor automatiserede vores lagerbygninger kan blive. Vi fastholder en vis grad af manuel håndtering, så vi altid kan reagere hurtigt på vores kunders behov”, fortæller Per Hansen.

Men DSV har for eksempel etableret en ’Fulfillment Factory’, der er bygget op omkring en AutoStore-løsning leveret af Element Logic. AutoStore-løsningen bliver suppleret af conveyor-løsninger, der transporterer kasser ind og ud af det automatiske småvarelager, som AutoStore-løsningen udgør samt løsninger til at lukke samt sortere kasserne.

Om DGNB-certificeringen

• DGNB står for Deutsche Gesellschaft für Nachhaltiges Bauen og er en bæredygtighedscertificering af bygninger. Ordningen vægter miljø, økonomi og sociale forhold ligeværdigt.
• For at opnå en DGNB-certificering skal et byggeri eller et byområde evalueres ud fra en række kriterier, og på baggrund af evalueringen kan byggeriet tildeles enten DGNB Platin, DGNB Guld eller DGNB Sølv.
• Derudover kan man arbejde for at opnå tillægsudmærkelser som DGNB Diamant for anerkendelse af arkitektonisk kvalitet og DGNB Hjerte, som belønner bygninger, der gør en ekstra indsats for brugernes velvære.
• Det er Green Building Council Denmark (DK-GBC), der står for DGNB-certificeringen i Danmark. Læs mere her.

Automation åbner for nye medarbejderprofiler
”Vi har under pandemien oplevet stærk vækst blandt vores e-handelskunder, og her spiller ’Fulfillment Factory’ en afgørende rolle for vores evne til at servicere e-handelsvirksomheder hurtigt, fleksibelt og omkostningseffektivt. E-handel indebærer store mængder enkeltpluk, og det er meget krævende at håndtere manuelt. Her giver det derfor god mening at automatisere”, fortæller han.

DSV har også etableret et automatiseret smalgangslager til hele paller, der bliver håndteret af semiautomatiske smalgangstrucks fra Jungheinrich. Øvrige trucktyper bliver leveret af Toyota Material Handling.

”De automatiserede løsninger har også den fordel, at vi kan udvide vores søgefelt, når vi skal rekruttere den arbejdskraft, som er en mangelvare. Automatiserede løsninger kræver for eksempel ikke truckcertifkat, men kræver derimod en mere digital orientering. Det betyder, at vi lige pludselig blive relevant for nye medarbejdergrupper”, fortæller Per Hansen.

DSV har endvidere indført lageroptælling med droner. Dronerne erstatter ikke den regelmæssige og regnskabsbetingede lageroptælling, men spiller en vigtig rolle for, at lagerledelsen hele tiden er opdateret og på forkant med datakvalitet og lagerpræcisionen.

”Er der små afvigelser, opdager vi det tidligt og kan nå hurtigt at korrigere. Det er vigtigt for vores samlede kvalitet”.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.06.2024SCM.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

18.06.2024SCM.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

13.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Vil du også have budgetpris på en ny traverskran?

12.06.2024Zetes

Sponseret

GUD Filters transforms distribution centre inventory counting with ZetesMedea

04.06.2024SCM.dk

Vi skal blive klogere på fangst og lagring af CO₂

28.05.2024SCM.dk

Bugnende ordrebog skaber nye logistik-arbejdspladser i Nordjylland

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Electrical Site Supervisor

Er du parat til at gøre verden til din arbejdsplads? Med 150+ rejsedage om året bliver du en af vores vigtigste repræsentanter på kundernes sites, hvor vi leverer og installerer komplekse og højteknologiske logistikløsninger. Vil du bidrage med din faglighed og dine evner for teknisk ledelse? Så er det netop dig, vi søger til en stilling som Electrical Site Supervisor!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup