DSV påtager sig videnskabelige mål

Transportkoncernen DSV Panalpina vil forpligte sig til en stribe specifikke Science Based Targets, i tråd med anbefalingerne om at begrænse den globale opvarmning til 1,5 grader. Målene vil også være gode for bundlinjen, lyder det.

DSV Panalpina er til stede i 90 lande verden over og har en stor indvirkning på lokalmiljøer. Ved hjælp at videnskabeligt baserede mål vil fremover løfte sin indsats for at begrænse sit CO2-udslip. Foto: DSV.

12.11.2019

SCM.dk

Som en global transport- og logistikvirksomhed påvirker DSV Panalpina lokalmiljøer over hele verden, og det medfører et stort ansvar. Det siger koncernens topchef, Jens Bjørn Andersen, om årsagen til, at selskabet nu vil påtage sig en stribe specifikke Science Based Targets, der ligger i tråd med videnskabens anbefalinger om at begrænse den globale opvarmning til 1,5 grader.

Læs også: Partnerskaber med transporten skal sætte gang i CO2-reduktioner

”Ved at forpligte os til Science Based Targets, vil DSV Panalpina have en ambitiøs og klar retning for håndteringen af udledninger. Det er en understregning af, at vi vil lede vejen i vores industri. At fejle er ikke en mulighed”, fortsætter han.

Målene, der vil blive offentliggjort i starten af 2020, vil specificere hvor meget og hvor hurtigt, DSV Panalpina har brug for at reducere sine udledninger. Målene vil fremover tjene som basis for virksomhedens bæredygtighedsindsats, både når det gælder de direkte emissioner (scope 1 og 2) og de indirekte i scope 3, der også omfatter underleverandørers transport.

Generelt handler det om at gøre reduktionsindsatsen konkret og bevæge sig videre end gode intentioner, forklarer CSR-chef Jesper Petersen.

”Denne målsætning skaber noget videnskabeligt, vi kan måle vores fremskridt op imod. Når vores mål er sat og godkendt, skal alle virksomheder og ansatte i gruppen bidrage til at opnå dem. Vi er nødt til at begynde at arbejde på nye måder og tænke innovativt i vores samarbejde med vores forretningspartnere”, siger han.

Bygger videre på tidligere initiativ
Med udledninger i scope 3 som en del af målsætningen, vil DSV Panalpina også hjælpe sine leverandører og partnere med at reducere deres emissioner, og på den måde gøre det til en ’win-win for begge parter’, som det hedder. Det vil også være godt for bundlinjen, påpeger selskabet.

”Vi kan skabe omkostningseffektiviseringer ved at reducere energiudgifterne”, siger bæredygtighedschef Lindsay Zingg.

Panalpina lancerede og fik godkendt sine videnskabeligt baserede mål allerede i 2015, som nogle af de første i branchen, og det er det initiativ, den samlede koncern nu bygger videre på, med mål, der reflekterer koncernens størrelse. Et nyt bæredygtighedsteam med otte ansatte fra begge organisationer skal håndtere arbejdet.

”Vi kombinerer virkelig det bedste fra to verdener med vores nye bæredygtighedsorganisation. Vi fortsætter initiativer fra begge virksomheder, og vi har et godt hold på plads, der kan håndtere alle de initiativer, der skal være med til at få DSV Panalpina til at nå målene”, siger Lindsay Zingg.

Læs også: Videnskab hjælper Maersk og Arla på klimafronten

Efter sammenlægningen med Panalpina tidligere i år tæller DSV-koncernen nu over 60.000 medarbejdere i 90 lande. Hovedkvarteret er stadig i Hedehusene, mens Panalpina fortsat har administration i Schweiz.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

15.07.2024SCM.dk

Maersk containerskib angrebet i Det Arabiske Hav

15.07.2024SCM.dk

Grønne lastbilchauffører får flere lademuligheder

03.07.2024Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Modstandsdygtighed sat på formel

01.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Nyt om PEPPOL

28.06.2024SCM.dk

Logistikgigant fortsætter med fyldte ordrebøger

25.06.2024SCM.dk

Geodis Danmark skifter til vedvarende energi

20.06.2024SCM.dk

Er der et liv efter compliance?

18.06.2024SCM.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup