Efteruddannelse klæder mig på til en mere kvalificeret dialog

Diplomuddannelsen giver teoretisk ballast, der sikrer mig en mere kvalificeret dialog med de aktører, jeg samarbejder med i hverdagen. Det fortæller NPI Coordinator Kim Heine Østergaard Høst fra Foss.

”Det er meget inspirerende at have både formelle og uformelle erfaringsudvekslinger med mine medstuderende”, fortæller Kim Heine Østergaard Høst, Foss. Foto: Foss..

31.01.2019

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Til daglig arbejder Kim Heine Østergaard Høst med at facilitere konstruktivt samarbejder mellem produktudvikling på den ene side og supply chain samt produktion på den anden side. Han har i 2018 valgt at styrke sine kompetencer med Diplomuddannelsen i Operations og Supply Chain Management på DTU.

Læs også: SCM-medarbejdere og ledere skal lære hele livet

… jeg har et behov for at få lidt dybere og mere detaljeret indsigt i, hvad der er på spil i samspillet mellem produktdesign og forsyningskæden.

Kim Heine Østergaard Høst

Hans baggrund er en uddannelse som værktøjsmager og en række kurser i ledelse, organisation og økonomi. Og så er det ikke mindst en solid praktisk erfaring med både de mere tekniske aspekter af produktudvikling og de praktiske samt driftsmæssige konsekvenser af produktdesign i fremstillings- og leveringssystemet i en større virksomhed.

”Jeg ved en masse om, hvordan tingene foregår i praksis i både produktudvikling og supply chain, og det er godt. Men jeg har et behov for at få lidt dybere og mere detaljeret indsigt i, hvad der er på spil i samspillet mellem produktdesign og forsyningskæden”, fortæller han og supplerer: ”Det er baggrunden for, at jeg har valgt at deltage i diplomuddannelsen, og efter det første modul er jeg kun blevet bekræftet i, at jeg har valgt rigtigt”.

Faglig dialog på dybt niveau
Kim Heine Østergaard Høst arbejder som så mange andre i mange virksomheder meget på tværs af afdelinger i Foss. Foss er en innovativ virksomhed med meget tekniske produkter, og produktudvikling spiller traditionelt en central rolle i virksomheden.

Supply chain og produktion er de områder af virksomheden, som arbejder med produkterne i praksis, og designet af produkterne har derfor stor indflydelse på deres arbejde og ikke mindst på både omkostningsbillede og værdiskabelse for kunderne.

”Jeg er en del af bindeleddet mellem produktudvikling og supply chain og skal bidrage til, at de to områder taler tættere sammen, så Foss i sidste ende leverer de mest optimale produkter til kunderne og samtidig sikrer et passende lavt omkostningsniveau. Jo dybere og mere detaljeret forståelse for begge fagområder, jeg har, jo bedre kan jeg facilitere samarbejdet mellem produktudviklerne og supply chain folkene. Det er baggrunden for min deltagelse i diplomuddannelsen”, fortæller han.

Han lister nogle konkrete eksempler på udbytter af uddannelsen:

  • Dybere forståelse for hvordan MRP-systemet (produktionsplanlægningssystemet) beregner materialeforbruget.
  • Detaljeret kendskab til metoder som fx økonomiske indkøbsordrer og Economic Stock optimization (ESO).
  • Bedre grundlag for at vurderer hvornår en vare skal lagres på regionale eller centrale distributionscentre/er.
  • Dybere indsigt i varesortimentsanalyser og porteføljestyring.

Det fysiske møde
Kim Heine Østergaard Høst sætter pris på, at diplomuddannelsen er baseret på klassisk tavleundervisning én gang om ugen, hvor han ved, at her er der uddannelse på skemaet.

Læs også: Stigende kompleksitet og usikkerhed kræver efteruddannelse i SCM

”Det giver også lejlighed til at møde en masse ligesindede fra andre virksomheder. Det er meget inspirerende at have både formelle og uformelle erfaringsudvekslinger med mine medstuderende, der kommer fra distribution, indkøb, projektledelse, kvalitetsstyring, produktion etc.”, fortæller han.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.07.2024SCM.dk

Virksomheder styrker it-sikkerhed med mærkningsordning

16.07.2024SCM.dk

Maersk tager levering af første 777 fragtfly

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

10.07.2024SCM.dk

Motorola opruster for at tage livtag med Norden

05.07.2024DTU Learn for Life

Sponseret

Nyt kursus i jernbaneteknologi tilbyder dybdegående indsigt

04.07.2024GS1 Denmark

Sponseret

5 gode råd til at kortlægge dine emballagedata

02.07.2024Descartes

Sponseret

Descartes bliver stærkere inden for fragthåndtering med opkøbet af BoxTop Technologies

02.07.2024SCM.dk

Maersk har trukket sig - DSV fortsat med i budkrig om DB Schenker

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup