Her er de fem vigtigste it-trends for virksomheder i 2015

Teleselskabet Verizon forudser, at strategiske investeringer i netværk i 2015 vil styrke anvendelsen af cloud-løsninger samt skabe mening og værdi ud af big data og internet of things.

03.12.2014

SCM.dk

Strategiske investeringer i netværk bliver det vigtige fokuspunkt for it-cheferne i 2015. Det sker på et tidspunkt, hvor virksomhederne søger at få hold på big data-mulighederne, at fortsætte overgangen til cloud-løsninger og at skabe værdi af internet of things.  

Læs også: Big data bliver stort

Det fremgår af det amerikanske teleselskab Verizons kortlægning af de vigtigste it-trends for virksomheder i 2015, som også forudser øget anvendelse af teknologier, der styrker innovationen og grundlaget for fremtidig vækst.

Her er de fem vigtigste trends, som Verizon mener, vil drive udviklingen for private og offentlige virksomheder i 2015:

1. Netværkets pålidelighed og innovation er nøglen til succes: Virksomhederne vil koncentrere sig om strategiske netværk og it-investeringer i 2015 – i takt med at kommunikationsnetværk anerkendes som en forudsætning for succes og vækst.

Øget anvendelse af cloud-løsninger, mobile løsninger samt voksende mænger video og data i øvrigt gør det nødvendigt, at virksomhedens netværk bliver mere fleksible og skalérbare uden at gå på kompromis med ydeevnen.

It-cheferne skal sørge for, at deres netværk kan distribuere stigende mængder data mellem flere datacentre i en situation, hvor applikationerne flytter op i skyen. Udnyttelsen af innovative teknologier – inklusiv virtualisering, automation og optisk netværksteknologi (100G, 200G og LTE) – der kan forbedre netværkets effektivitet og pålidelighed, vil være afgørende for evnen til at håndtere massiv vækst.

2. Internet of things (IoT) får momentum: I 2015 vil indførelsen af IoT-teknologier og -tjenester vokse – især blandt mindre og mellemstore virksomheder samt store virksomheder, der ikke har været first movers af IoT.

Konsolidering inden for de respektive brancher bliver en vigtig drivkraft for den øgede udbredelse af IoT, især når aktørerne på markedet gennem strategiske alliancer kan skabe standarder gennem værdikæden.

Hertil kommer, at kompleksiteten vil blive reduceret som følge af bedre redskaber til håndtering af cloud computing, big data og analytics samt en større stringens, når det gælder IoT-sikkerheden. Denne udvikling vil øge tilliden til IoT og skabe nye forretningsmodeller, bedre resultater (for eksempel bedre slutbruger-oplevelser) samt en forbedret og klarere defineret fortjeneste.

3. Predictive analytics finder mening i big data: Evnen til at indsamle, håndtere og sortere data vil gøre virksomhederne mere effektive og påvirke vores liv og handlinger. At gå på jagt i store mænger data efter nye indsigter i, hvordan produkter og tjenester modtages og anvendes, bliver en hovedprioritet for virksomhedsledere i 2015.

De virksomheder, som formår at integrere avancerede predictive analytics-værktøjer i deres infrastruktur, vil have det bedste udgangspunkt for at effektivisere driften for at identificere nye indtjeningsmuligheder og for bedre at kunne betjene deres kunder.

4. It-afdelingen tager kontrol med cloud-løsningerne: It-afdelingen vil tage kontrol med implementeringen af enterprise cloud-løsninger i 2015 og hjælpe med at identificere behov, skitsere teknologiske krav og håndtere de forskellige teknologier og tjenesteudbydere af cloud-løsninger.

Cloud-løsningerne vil blive bygget til konkrete formål for at understøtte forretningen, for eksempel i form af bedre kunde-interaktion, operationelle processer og spørgsmål om compliance. Der vil være mindre diskussion om offentlige kontra private cloud-løsninger, om antallet af virtuelle maskiner med videre.

Samtidig vil der være mere fokus på at bygge cloud-løsninger, der løser specifikke forretningsmæssige behov – uanset den tekniske konfiguration. Denne dybere strategiske forståelse af cloud-løsninger, ledet af it-chefen, vil understøtte flytningen af forretningskritiske opgaver til skyen.

Læs også: Store gevinster med datastyring

5. Nye regler i kampen mod cyberkriminalitet: Udbredelsen af flere enheder, maskine-til-maskine-forbindelser, et stadig mere komplekst trusselsbillede og voksende it-miljøer vil i 2015 betyde, at netværkssikkerheden bliver mere kompleks og vigtigere end nogensinde før.

En holistisk og integreret sikkerhedsstrategi på flere niveauer bliver afgørende for at kunne mindske risici og skabe tillid mellem enheder, netværk, brugere og it-systemer.

Men endnu vigtigere bliver den proaktive risikostyring, der kan opdage strafbare handlinger i realtid ved hjælp af avancerede big data-analyser. Det bliver knald eller fald for virksomheder, som ønsker at beskytte deres data i det kommende år.

- JKK 

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

24.05.2024SCM.dk

SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

24.05.2024SCM.dk

Millioner skal sætte fart på cirkulær plast og ESG-udvikling

24.05.2024SCM.dk

Matematiske modeller kan give energibesparelser på op til 20 procent

24.05.2024SCM.dk

Bliv klogere på brug af kunstig intelligens i jeres forsyningskæde

23.05.2024SCM.dk

Ny alliance vil udvikle nye danske ChatGPT’er

22.05.2024SCM.dk

90 millioner kroner skal styrke dansk tech innovation

21.05.2024SCM.dk

Milliarder skal forgylde fremtidens kvanteteknologi

20.05.2024Columbus

Sponseret

The Retailer's Guide to 2024 - Loyalty, brand identity, and time matter

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup