Freja-koncerndirektør: ”Vi er udsat for unfair konkurrence”

Det er især konkurrencen fra postselskaberne, som Frejas koncerndirektør, Jørgen J. Hansen, finder urimelig.

24.02.2014

SCM.dk

I transport- og logistikvirksomheden Freja er koncerndirektør Jørgen J. Hansen i øjeblikket særdeles optaget af at håndtere den hårde konkurrence i branchen. Især den fra statsselskaberne, som eksempelvis PostNord, Bring og Schenker, som han mener, foregår på et urimeligt grundlag.

Læs også: Freja indleder samarbejde med CargoLine

”Jeg mener, at den konkurrence, de udsætter de privatejede transport- og logistikselskaber for, er unfair”, siger Jørgen J. Hansen. Han fortæller, at Freja dagligt må kæmpe med en bevidst eller ubevidst dumping af fragtpriserne og med at få kunderne til at kere sig om andet end pris.

”Det er en udfordring i en situation, hvor vi på sjette år er på bagkanten af en finanskrise, hvor rigtigt mange af transportkøberne har været voldsomt presset på indtjening og likviditet”.  
Jørgen J. Hansen mener, at myndighederne bør regulere markedet, så konkurrencen fra de statsejede selskaber sker på mere lige vilkår.

”Når vi konkurrerer mod de andre privatejede transportfirmaer, er der trods alt en grænse for, hvor langt de både kan og vil gå. Ingen private selskaber har kunnet tillade sig at kalkulere som statsselskaberne, og ej heller i samme ombæring haft mulighed for at tilbyde de kreditter, som primært postselskaberne har gjort over en længere periode. For at imødegå den urimelige konkurrence, må vi prøve at differentiere os på anden vis”, siger Jørgen J. Hansen.

<p>”Der er for mange brodne kar i branchen”. </p>

Jørgen J. Hansen, koncerndirektør i Freja

Differentierer på andet end pris
Koncerndirektøren nævner, at Freja eksempelvis har investeret i et track and trace-system, hvor kunder, der booker via Frejas webportal, kan følge godset på gadeplan både i Danmark og Europa. Også de mere bløde værdier er ifølge Jørgen J. Hansen vigtige for at skille sig ud fra de store transportselskaber.  

”Vi må konkurrere på bedre service og kvalitet, og vi forsøger samtidig både at være i øjenhøjde med og konstant være tilgængelige for kunderne. De skal have en fornemmelse af, at de er i kontakt med mennesker af kød og blod, der kender til deres produkter. Og at de kan have tillid til, at produkterne kommer frem i ordentlig tid og stand”.

For mange brodne kar
Jørgen J. Hansen bruger også en del tid på at kæmpe for anerkendelse og synliggørelse af den værdi, som transportsektoren bringer til samfundet. 

”Det er ikke for at være til gene, at lastbilerne transporterer varer rundt på landevejene. Hvis ikke transportbranchen eksisterede, hvor skulle folk så hente deres varer – direkte på fabrikken? Desuden henter den danske transportbranche masser af fremmed valuta til landet, på trods af de mange udenlandske underleverandører”.  

Har branchen et imageproblem?
”Det er der ingen tvivl om. Der er for mange brodne kar i branchen”, erkender Jørgen J. Hansen.

”Men dertil kommer, at der er huller i transportlovgivningen, som afstedkommer uheldige episoder, der både involverer lastbiler og ikke mindst de mange små kassebiler under 3,5 tons, som der skal reguleres overfor”.

Om Jørgen J. Hansen

Uddannelse: Aalborg Handelsskole
Tidligere job: Forwarder hos ASG 1977-82
Fritid: Cykling, golf, fiskeri, skiløb 

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

11.07.2024SCM.dk

Fremtidens transport har flere udfordringer end blot elektrificering

25.06.2024SCM.dk

Verdion fortsætter ekspansion med opkøb af byggegrund

18.06.2024SCM.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

18.06.2024EAB Lagerindretning

Sponseret

EAB Kundecase: 4000 FLEKSIBLE M² TIL MEDICOBRANCHEN

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

13.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Vil du også have budgetpris på en ny traverskran?

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup