Fuldautomatisk anlæg håndterer 240 fadølsfustager i timen

Royal Unibrew i Faxe har fået nyt fuldautomatisk håndteringsanlæg til paller. Det håndterer op til 240 fustager i timen i tre forskellige størrelser ved hjælp af to ”hjerner” og tre store, specialbyggede gribere, der kan vende stålfustagerne 180 grader i luften.

Fuldautomatisk håndteringsanlæg til fustager fra RoboTool hos Royal Unibrew i Faxe. De tomme fustagerne håndteres af en stor griber, der er udstyret med en mekanisk detektering, som registrerer, om det er nødvendigt at aktivere den såkaldte fustage-vender, før den føres ind i vaske- og fyldeanlægget. Illustration: RoboTool..

03.01.2022

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Festivalen er forbi, fadøllene er drukket og tilbage står de tomme fustager, stablet lidt skævt og måske omvendt på en palle. Hvordan bliver stålfustagerne renset, fyldt og forseglet, så de er boblende klar til en ny fest?

Det ved RoboTool, som har bygget det fuldautomatiske håndteringsanlæg til paller hos Royal Unibrew i Faxe. Anlægget håndterer op til 240 fustager i timen i tre forskellige størrelser ved hjælp af to ”hjerner” og tre store, specialbyggede gribere, der kan vende stålfustagerne 180 grader i luften. Anlægget er klemt inde på så lidt plads, at det tydeligt viser RoboTools specialitet: at konstruere de sværeste automationsløsninger på de mest udfordrende steder.

Hele anlægget er 100 procent selvkørende. RoboTool har bygget det fra bunden, bortset fra strap- og label-maskiner. Anlægget er bygget på meget lidt plads mellem brede betonmure, der ikke kunne flyttes – så alene pladsforholdene var det muliges kunst. Illustration: RoboTool..

”Hos Royal Unibrew jonglerer vi med letvægtsfustager i stål, hvor man ikke kan være sikker på, at kunden har stablet fustagerne korrekt og ensartet. Dem skal vi have vores robotter til at tage af pallen, undersøge hvilken vej de vender, vende dem rigtigt, hvis det er nødvendigt, og sætte dem korrekt på båndet. Når de er godt rengjort og fyldt op igen, skal vi palletere, strappe og sætte etiket på, så de er klar til en ny kunde. Anlægget er kompliceret, men det hele er lykkedes til fulde, og Royal Unibrew har belønnet os med den fineste hædersbevisning - nemlig en ny ordre”, fortæller projektleder René Skjøt Borg fra RoboTool.

Læs også: CE-mærkning halter bagud for danske robotter

Robotten opdager omvendte fustager
Fustagerne køres ind i anlægget af selvkørende AGVer på paller, stablet i to lag. Pallen køres først ind i et opretteranlæg, fordi erfaringen viser, at de kan være stablet skævt. Derefter løftes fustagerne over på et bånd med en stor griber. Den er udstyret med en mekanisk detektering, der registrerer, om det er nødvendigt at aktivere den såkaldte fustage-vender, eller om fustagen blot kan sættes på båndet, der fører den ind i vaske- og fyldeanlægget.

Når fustagerne kommer rene og fyldt med god øl igen, stabler anlægget dem i bestemte mønstre på paller, strammer en solid strap omkring hver palle, printer en label med de korrekte data og sætter labelen på pallen. Til sidst kører pallen ud til afhentning af endnu en AGVer.

Hele flowet af paller er nøje gennemtænkt og styret af den ene af de to ”hjerner”, der sikrer en gnidningsløs gennemførsel af logistikken - en for palle-logistikken og en for griberne og de to centrale robotter, som består af seks-aksede AAB’er. I flowet indgår også to 15 pallemagasiner. Med deres hjælp mangler der aldrig paller, selvom AGVerne i mellemtiden er ude at løse andre opgaver på bryggeriet.

Fakta om RoboTool

RoboTool A/S fremstiller, tester og opstiller effektive og velfungerende robotceller i alle former for produktionsmiljø. Virksomheden har siden 1997 udviklet og fremstillet innovative robotbaserede løsninger på selv de sværeste udfordringer fra områder som metal og industri, træ og plast samt food og pharma.
RoboTool har hovedkvarter i Vejen og har leveret mere end 200 turnkey-anlæg til både små og mellemstore virksomheder samt til Danmarks største koncerner som Arla, Orkla, Chr. Hansen, GKN, Danfoss, Danish Crown, Kelsen, Royal Unibrew, Danæg og Ocean Prawn.

Hele anlægget er 100 procent selvkørende. RoboTool har bygget det fra bunden, bortset fra strap- og label-maskiner. Anlægget er bygget på meget lidt plads mellem brede betonmure, der ikke kunne flyttes – så alene pladsforholdene var det muliges kunst. Oven i det kom corona med nedlukninger og isolation. Derfor blev FAT (factory acceptance test) lavet som onlinetest med streaming over et håndholdt kamera, så kunderne i henholdsvis Dortmund og Faxe kunne sikre sig, at de fik demonstreret anlægget i virkeligheden og ikke i en manipuleret optagelse.

Solid samarbejdspartner
”RoboTool er en solid samarbejdspartner, og det er et godt anlæg, som de har lavet til os. Det lever fuldt ud op til det forventede. Vi havde en god dialog i projektfasen, og det er super, at RoboTool tegner alt i 3D, ikke mindst når det drejer sig om begrænsede pladsforhold, så alt kan vendes og drejes. Vi har derfor nu bedt om at få tilføjet en robot mere til anlægget. Den skal kunne fjerne en plasticbanderole, som i dag håndteres manuelt”, siger Claus Rosenkilde Christensen, PTA Teamleder produktion Tapperi, Royal Unibrew.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

22.05.2024SCM.dk

Vi kommer ikke i mål ad frivillighedens vej

22.05.2024SCM.dk

90 millioner kroner skal styrke dansk tech innovation

21.05.2024SCM.dk

Forskere kan nu nedbryde og omdanne dårlig plastik

08.05.2024SCM.dk

Bæredygtighed skal frem i lyset og styrke konkurrenceevne

08.05.2024Global AGV

Sponseret

Hvad koster en AGV? Hvilke faktorer skal du medregne i din business case?

06.05.2024SCM.dk

Robotter skal sætte gang i dansk skibsproduktion

03.05.2024Global AGV

Sponseret

En førerløs truck fra Global AGV har forbedret flowet i pakkeriet hos Bennett Potatoes

01.05.2024SCM.dk

Ombygning af fabrik sænker CO2 med 80 procent

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup