GLS’ sjællandske kapacitet øges med 30-35 procent

Det første spadestik er taget på den 80.000 m2 store grund i Business Park Ringsted, som GLS Denmark overtog i foråret 2022. Det markerer starten på byggeriet af et nyt højteknologisk distributionscenter centralt placeret på Sjælland.

Første spadestik blev taget af Ringsted Kommunes borgmester, Henrik Hvidesten, Managing Director i GLS Denmark, Steen Kristensen, og Director Operations i GLS Denmark, Henrik Nyegaard samt Torben Kloster fra Gråkjær, der skal stå for byggeriet. Foto: GLS

15.02.2024

SCM.dk

Fire spadestik i jorden på en bar mark lige op ad Vestmotorvejen har markeret starten på byggeriet af GLS Denmarks nye distributionscenter på 10.000 m2 i Business Park Ringsted. 

Første spadestik blev taget af Ringsted Kommunes borgmester, Henrik Hvidesten, Managing Director i GLS Denmark, Steen Kristensen, og Director Operations i GLS Denmark, Henrik Nyegaard samt Torben Kloster fra Gråkjær, der skal stå for byggeriet.

De seneste år har GLS Denmark haft en positiv udvikling i tilgangen af nye kunder og investeret voldsomt i GLS-brandet, hvilket har medført en stærk vækst. Derfor glæder det Managing Director i GLS Denmark, Steen Kristensen, at de efter en lang udbudsrunde nu endelig kan påbegynde byggeriet – og endda før estimeret tid.

”Distributionscentret er en investering i tilstrækkelig kapacitet til den vækstrejse, vi er på. Det sikrer, at vi kan komme tættere på vores kunder og også i fremtiden give dem den bedste pakkeoplevelse. I byggeriet har vi sammen med vores totalentreprenør, Gråkjær, indtænkt innovative løsninger, som giver GLS endnu et kvalitetsløft. De nye rammer er samtidig en investering i den grønne omstilling, som vi ved byggeriets afslutning vil være endnu tættere på at realisere”, siger han.

Den nye placering centralt på Sjælland kommer til at spille en afgørende rolle for GLS’ sjællandske distributionsnetværk. Fra distributionscentret i Ringsted vil GLS afhente og levere pakker i Midt-, Vest- og Sydsjælland. I dag varetages disse områder af GLS’ to distributionscentre i Taastrup.

”Lokationen i Ringsted vil mindske behovet for motorvejskørsel og forkorte afstandene, som distributionsbilerne skal tilbagelægge for at levere og hente pakker. Det gør det muligt for os at anvende flere elbiler i distributionen på Sjælland”, fortæller Henrik Nyegaard, Director Operations i GLS Denmark.
Distributionscentret får 30 AC-ladestandere og fire lynladere, så cirka en tredjedel af distributionsflåden tilknyttet lokationen i Ringsted kan bestå af elbiler, når byggeriet står færdigt. Antallet af ladestandere er dog fuldt skalerbart. Dermed forventer GLS at øge deres anvendelse af elbiler betragteligt i tråd med deres 2030-mål om at have 50 procent el- eller nulemissionskøretøjer i transportflåden.

Det er ikke kun elbiler, der kommer til at bidrage til den grønne omstilling. Et solcelleanlæg 445 kWp på taget af bygningen forventes af kunne dække den tredjedel af GLS’ strømforbrug, som finder sted i dagtimerne. Derudover vil energien, ligesom på alle andre danske GLS-lokationer, komme fra 100 procent certificeret grøn strøm.

I bygningen installeres et komplet CTS-anlæg, der ikke kun giver store energibesparelser, men også leverer et godt indeklima til de kommende 200 medarbejdere og 200 chauffører, der får deres daglige gang på distributionscentret.

Læs også: Første spadestik til nyt kæmpe lagercenter

Borgmester Henrik Hvidesten er glad for, at GLS har valgt at udvide med et distributionscenter i Ringsted.

”I Ringsted Kommune er vi naturligvis glade for og stolte over, at en stor virksomhed som GLS har valgt at bygge deres nye distributionscenter hos os, og vi glæder os til at fortsætte samarbejdet omkring etableringen. Det betyder blandt andet, at vores arbejdsmarkedscenter allerede nu er i gang med de indledende øvelser, så vi kan hjælpe med at skaffe de hænder, der skal bruges, når byggeriet står færdigt”, udtaler han.

Rejsegildet forventes afholdt i juni 2024, mens det færdige distributionscenter forventes fuldt funktionsdygtigt i august 2025.

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.04.2024SCM.dk

Fremtidens plastproduktion skal udvikles af CO2

18.04.2024SCM.dk

Logistikaktør går sikkerheden efter i sømmene

05.04.2024Swisslog

Sponseret

Inbjudan Webinar: Strategisk lagerautomation - 25 april

05.04.2024Zetes

Sponseret

Prévoté transforms inventory management with the ZetesMedea Full Pallet Inventory solution

05.04.2024SCM.dk

Materialehåndtering og robotautomatisering løftes til nyt niveau

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Er dit lager klar til en omnichannel strategi?

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Lagerteknologi: Top 5 systemer til at øge effektiviteten

03.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Technicon A/S og Toyota Material Handling Danmark A/S indgår samarbejde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle