Grøn økonomi i en sort branche

N.C. Nielsen har leveret en række Linde el-truck med nedkølede Lithium-ION batterier til MAT Dania i Aars. De hårdføre truck lever op til strenge sikkerhedskrav fra myndighederne og skal samtidig understøtte jernstøberiets ambitioner om grøn økonomi i en ellers ”sort” branche.

N.C. Nielsen har leveret en række Linde el-truck med nedkølede Lithium-ION batterier til MAT Dania i Aars. De hårdføre truck lever op til strenge sikkerhedskrav fra myndighederne og skal samtidig understøtte jernstøberiets ambitioner om grøn økonomi i en ellers ”sort” branche. Foto: MAT Dania..

02.01.2023

SCM.dk

”Vi stiller høje krav til vores produktionsudstyr og kørende materiel, da jernstøbning foregår under ekstreme forhold. Høje temperaturer, spild af flydende jern, gnister og metalstøv er en del af processen. Derfor har vi en særlig forpligtelse til at have fuldstændig styr på sikkerhed og arbejdsmiljø”, udtaler indkøbschef Morten Krogh fra MAT Dania.

Nye regler fra arbejdsmiljømyndighederne har betydet, at MAT Dania ikke længere må bruge nok så sikre dieseltruck eller el-truck med blysyrebatterier. Derfor måtte de finde et alternativ til maskinflåden i støbehallen, og efter en innovativ udviklingsproces med N.C. Nielsen blev løsningen tre specialbyggede Linde el-truck med nedkølede Lithium-ION batterier.

”Vi opererer med en høj sikkerhedsgrad og lever altid op til myndighedernes krav. For 1,5 år siden satte vi gang i et udviklingsarbejde, hvor jeg sammen med vores ingeniører og økonomer opstillede nogle skrappe specifikationer på de kommende truck til støbehallen. Vi skulle også udskifte flere ældre truck grundet dyr vedligeholdelse, så regnestykket gik op i en højere enhed”, fortæller Morten Krogh fra MAT Dania.

Grønne gevinster
De nye Linde el-truck med Lithium-ION batterier er et udtryk for grøn økonomi hos MAT Dania. Stigende elpriser har stor betydning for jernstøberiet. Dagligt indkøbes store mængder vindmøllestrøm til spotpriser for at dække behovet og udnytte ressourcerne bedst muligt. Alene de tre ovne i støberiet bruger samlet omkring 11.100 kWh i timen.

”Vi tager et skridt ad gangen, da vi er en energikrævende virksomhed. Vi går ind for grøn økonomi og for at forblive konkurrencedygtige med et miljørigtigt mindset. De tre Linde-truck med Lithium-ION batterier vidner om, at elektrificeringen bringer noget positivt med sig i et udfordrende miljø. Jeg er sikker på, at vi går videre ad den vej i fremtiden”, udtaler indkøbschef Morten Krogh fra MAT Dania.

Læs også: Thailandsk havn tester autonome containertrucks

Efter mange møder, testkørsler og intenst udviklingsarbejde nåede MAT Dania og N.C. Nielsen frem til muligheden for at udstyre Linde eltruckene med et kølesystem, der kunne holde temperaturen på Lithium-ION batterierne under 45 grader celsius. Batterierne blev opbygget, så de var ekstra beskyttede mod ydre påvirkninger, kablerne blev gjort tættere og en udluftningsrist blev monteret i bunden af trucken.

”Vi er meget tilfredse med Linde-maskinerne. Vi er særligt udfordret på ovndækket ved ovnene, hvor truckene arbejder i et meget hårdt miljø og på begrænset plads. De kører med ekstra forsatsruder, Lithium-ION batterierne er bomstærke og nemme at oplade og så er Linde-truckene ekstremt driftssikre”, fortæller vedligeholdelseschef Peter Vinther fra MAT Dania.

- PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

16.04.2024SCM.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

16.04.2024SCM.dk

Sjælland får nyt sorteringsanlæg til plastaffald

05.04.2024Swisslog

Sponseret

Inbjudan Webinar: Strategisk lagerautomation - 25 april

05.04.2024Zetes

Sponseret

Prévoté transforms inventory management with the ZetesMedea Full Pallet Inventory solution

05.04.2024SCM.dk

Materialehåndtering og robotautomatisering løftes til nyt niveau

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Er dit lager klar til en omnichannel strategi?

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Lagerteknologi: Top 5 systemer til at øge effektiviteten

03.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Technicon A/S og Toyota Material Handling Danmark A/S indgår samarbejde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle