Her er de tre største it-trends i 2015

Ifølge Cognizant vil mobilbetaling, forbedrede datamodeller og ansattes egne apps være dominerende trends på det teknologiske marked anno 2015.

19.01.2015

SCM.dk

Cognizant, en af verdens største leverandører af udlicitering og business services, har set nærmere på nogle af de teknologiske trends, der ser ud til at præge 2015 globalt og i Danmark.

Nogle af tendenserne er bekendte, men ser ifølge Cognizant ud til at videreudvikle sig over de næste par år.

1. Mobilbetaling
Selvom mobilbetaling har været et kendt fænomen i en længere periode i Danmark, er teknologien klar til at blive det næste store vendepunkt inden for betalingssystemer.

Omsætningen for det globale marked for digitale betalinger vil, ifølge en rapport fra Juniper Research, nå 4,7 trillioner dollar i 2019. Tallet er næsten dobbelt så højt som de 2,5 trillioner dollar, der var det forventede resultat for 2014.

Læs også: Her er de fem vigtigste it-trends for virksomheder i 2015

Virksomheder og andre etablerede spillere på markedet skal ifølge Cognizant være meget opmærksomme på frembrydende betalings- og handelsrelaterede reguleringer. For eksempel går et nyt betalingsservicedirektiv i EU efter at få mandat til ”stærk kundeautentificering” gennem en række digitale betalingsordninger.

2. Forbedrede datamodeller
Big data er ifølge Cognizant kommet for at blive. En rapport fra den uafhængige tænketank, The Centre for European Strategy Foundation, fandt, at 206 billioner euros i yderligere BNP (+1,9 procent) kan opnås i 2020, såfremt en række selvkørende dataløsninger implementeres. Det svarer til et års økonomisk vækst i EU.

Bekymringen for sikkerhed og det potentielle tab af data betyder dog, at et stigende antal virksomheder leder efter tilstrækkelig analyseteknologi, der er i stand til at udrede mening fra en stor mængde data.

I fremtiden vil virksomheder ifølge Cognizant indse, at big data ikke blot er et buzzword, men en seriøs strategimulighed med vækstpotentiale. Virksomhederne vil begynde at tilpasse sig ved at skabe nye administrerende lederroller såsom datadirektør (CDO).

3. Bring Your Own App
Ansatte vil i højere grad bruge deres egne enheder og applikationer i den daglige arbejdsrutine. Dette vil forandre, hvordan virksomheder organiserer deres arbejdsprocesser, og virksomhederne må derfor genoverveje medarbejdernes arbejdsområder.

Læs også: Big data bliver stort

Vor tids 9-17-arbejdstider vil skifte, lyder det fra Cognizant. Desuden vil kontorer og arbejdsmønstre vige til fordel for nye arbejdsmetoder.

Teknologier, der får endnu mere opmærksomhed hos organisationer, er sensorer, loT, M2M-teknologier og sundhedsanalyseenheder inklusiv wearables. Som en reaktion på dette vil traditionelle it-processer blive erstattet, og nye konkurrerende vil tage form.

Flere og flere medarbejdere arbejder på deres iPads med cloud-baseret software, analyser og sociale medier. Ifølge Cognizant vil udviklingen af fleksible, multilokaliserede arbejdspladser og arbejdsmobilitet derfor tage fart i 2015.

-KLZ

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

12.07.2024SCM.dk

Flot vækst og generationsskifte hos Eryk A/S

11.07.2024SCM.dk

Fremtidens transport har flere udfordringer end blot elektrificering

04.07.2024SCM.dk

Nye 3D-printede rør mindsker energitab i kølesystemer

03.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Digitaliser din supply chain

02.07.2024TrueCommerce

Sponseret

En introduktion til elektronisk fakturering

02.07.2024Norris Print-Tech A/S

Sponseret

ZEBRA HC20 OG HC50 håndterminaler til pharma/healthcare

02.07.2024SCM.dk

Få styr på it-sikkerheden og undgå cyberangreb

01.07.2024SCM.dk

Region Syddanmark investerer halv milliard i løsning til blodprøveanalyser

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup