I 2019 vil vi se et øget fokus på cybersikkerhed i forsyningskæden

Risikoen forbundet med arbejdet i forsyningskæder er stigende, og derfor vil vi ifølge direktør i Information Security Forum, Steve Durbin, i år se et øget fokus på cybersikkerhed. Udfordringen bliver manglen på talenter i cybersikkerhedsbranchen, der hele tiden forandrer sig.

Ifølge direktør i Information Security Forum, Steve Durbin, vil vi i 2019 se et øget fokus på cybersikkerhed i forsyningskæden. En udfordring bliver dog, at der på globalt plan lige nu er en stor talentmangel..

17.01.2019

SCM.dk

”Sikkerheden er aldrig stærkere end sit svageste punkt”.

Sådan lyder det fra direktør i Information Security Forum, Steve Durbin, i et interview med Supply Chain Management Review, hvor han kommer med sit bud på, hvad der i det kommende år kommer til at ske indenfor cybersikkerhed i forsyningskæder.

Læs også: Logistikvirksomheder overser sikkerhedstrusler fra malware

Og ifølge Steve Durbin skal vi i år forvente ”evolutionære” ændringer i risikoscenariet, hvilket også kommer til at betyde, at virksomhederne bliver nødt til at gøre en større indsats.

”På trods af at organisationerne gør en stor indsat for at sikre intellektuel ejendomsret og andre følsomme informationer, så er der alligevel sket begrænsede fremskridt i forhold til effektivt at håndtere informationsrisikoen forbundet med forsyningskæder”, siger Steve Durbin til Supply Chain Management Review.

Af følsomme informationer, der bliver delt mellem parter i forsyningskæden, nævner han intellektuel ejendomsret, data mellem forbruger og ansat, kommercielle planer samt forhandlinger og logistik.

”Forsigtigheden bør ikke kun gælde for fremstillings- eller distributionspartnere. Det bør også gælde for leverandører af professionelle tjenester, som alle deler adgang til de mest værdifulde aktiver”, lyder opfordringen derfor fra Steve Durbin.

Talentmangel et globalt problem
I Californien, hvor mange store virksomheder indenfor informationsteknologi- og underholdningsindustrien holder til, ser man da også en stigende efterspørgsel efter medarbejdere med uddannelse indenfor cybersikkerhed.

”Som følge af de mange højkvalitetsjobs, som man ser indenfor cybersikkerhed i Californien, bor og arbejde mange dygtige folk allerede i området. Imidlertid er talentmanglen så stor i forhold til efterspørgslen, at man selv her ikke kan løse det. Det er et globalt problem”, siger Steve Durbin.

Derfor er der også et stort behov for at få flere dygtige folk ind i branchen. Steve Durbin ser dog ikke umiddelbart, at et øget fokus på universiteterne er løsningen.

”Jeg har altid ment, at universiteter og andre uddannelser skal fokusere på at undervise i kritisk tænkning og overlade det praktiske til dem, der er bedst klædt på til at undervise i det. Det kunne være arbejdsgivere indenfor teknologi eller specialiserede boot camps”, siger han til Supply Chain Management Review og uddyber:

Læs også: Cybertruslen findes også i transportsektoren

”Graden af forandring indenfor teknologi og mangfoldigheden i brugen af redskaber indenfor cybersikkerhed er så stor, at universiteternes pensum aldrig vil kunne holde sig opdateret. Universiteterne kan derimod hjælpe med en forståelse af de vigtigste principper og viden om, hvordan man er en kritisk problemløser”, slutter Steve Durbin.

- JMA

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

29.05.2024SCM.dk

Bulkcarrier udsat for to missilangreb

29.05.2024SCM.dk

Varmepumpeproducent benyttede krise til grøn omstilling og fokusskift

29.05.2024SCM.dk

EU's taksonomimål om cirkulær økonomi driller virksomheder

29.05.2024SCM.dk

Ny strategi for virksomhedsudvikling i Danmark

27.05.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Kop & Kande har indgået samarbejde med Delfi om leverance af digitale prisskilte til kædens butikker

27.05.2024SCM.dk

Nyt liv til ridsede alufælge sparer tonsvis af CO2

24.05.2024SCM.dk

Nu bliver det nemmere at sætte solceller på bygninger

23.05.2024SCM.dk

SMV´er kan nu hente gratis hjælp til bæredygtighedsrapporteringen

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup