Industri 4.0, automation, robotter og meget andet venter i Herning

hi Tech & Industry Scandinavia 2019 starter i Herning i dag, i år med fokus på automation, robotter, Industri 4.0, den smarte virksomhed, 3D-teknologi og meget andet. Intern logistik har sin egen hal, og så skal der også uddeles en ny bæredygtighedspris.

Sammen med Center For Industri løfter hi på årets messe fokusset på 3D-teknologi til nye højder. Foto: Lars Møller/MCH.

01.10.2019

Anders Kampmann, SCM.dk

Fra d. 1. til den 3. oktober danner Messecenter Herning for 55. gang rammen om hi Tech & Industry Scandinavia – eller bare hi-messen – og traditionen tro bliver de mange midtjyske kvadratmeter fyldt med teknologi, maskiner og løsninger i lange baner.

Årets temaer spænder bredt over emner som Industri 4.0, 3D-teknologi, automation og robotter, ligesom programmet byder på anerkendte keynote speakere og prestigefyldte prisuddelinger, der supplerer den vidtstrakte fremvisning af maskineri og løsninger.

Industri 4.0 er et af de emner, der ikke er til at komme uden om, mener Søren Peter Johansen, som er sekretariatsleder i DIRA - Dansk Robot Netværk, der er blandt messens samarbejdspartnere. Elementer fra Industri 4.0-konceptet implementeres af flere og flere virksomheder i Danmark, og Danmark står godt placeret internationalt i den industrielle digitalisering, vurderer han. Det er godt for vores konkurrenceevne.

”For det første betyder automation en erstatning af mennesker som arbejdskraft med maskiner. Sådan er det. Lønniveauet er højt i Danmark, så det er ganske enkelt en god forretning at øge automationsgraden. Et andet argument er skalering. Det er meget nemmere at opskalere en automatisk produktion. Det kan være dyrt at oplære nye folk til at løse en opgave, hvorimod man forholdsvis enkelt kan kopiere produktionslinjer”, pointerer Søren Peter Johansen.

Robotter var også en stor del af hi-messen i 2017. I år får de endnu mere opmærksomhed. Foto: Lars Møller/MCH.

Stribevis af robotter
Industri 4-0-virksomhederne vil være at finde under temaet Automation og robotter, der breder sig over fire haller (E, G, L og M), hvor de førende virksomheder på området vil præsentere en række nyheder, herunder alt fra komponenter og komplette løsninger til nye teknologier.

I de samme haller kan man som besøgende også finde stribevis af robotter, der ligesom det er tilfældet i industrien herhjemme også har øget sin tilstedeværelse på hi-messen. Ifølge DIRA er det samlede antal installerede industrirobotter pr. år i Danmark steget fra 288 enheder i 2003 til 774 enheder i 2017. Det svarer til en stigning på knap 169 procent. 

”I Danmark er vi rigtig godt med målt på antal robotter. Hvis man ser bort fra auto- og elektronikbranchen, som vi stort set ikke har i Danmark, er vi faktisk i top tre i verden målt på antallet af robotter pr. industrimedarbejder”, forklarer Søren Peter Johansen.

På messen første dag, tirsdag, vil DIRA være vært for et alsidigt konferenceprogram ved arrangementet Production Denmark i Hal K. Onsdag overtager innovationsnetværket RoboCluster værtsrollen, mens området torsdag dedikeres til 3D-teknologi.

Masser af muligheder for 3D
På 3D-fronten sætter hi-messen nemlig alle sejl til i år og er gået sammen med Center For Industri (CFI) om at etablere et event med fokus på netop 3D-teknologien og dens produktgrupper, og hvor de besøgende kan få et indblik i teknologiens nye produktionsmæssige muligheder.

Udstillerne i 3D TECH spreder sig over Hal K og kommer til at dække teknologien bredt på forskellige produktområder, bl.a. printere, scanning og opmåling, ligesom programmet byder på en række oplæg med fokus på AM/3DP/3D-teknologi. 

Automationsløsninger vil igen i år have en central plads på messen. Foto: Lars Møller/MCH.

Intern logistik, underleverandører og en ny pris
Et af de områder, der får sin egen hal (hal H og en mindre del af hal L) på årets messe, er intern logistik. Her er der fokus på flow og samspil mellem processer, maskiner, data og mennesker, og på det digitale lag, der er dukket op i forsyningskæden, og som er i fuld gang med at revolutionere mulighederne for at skabe en effektiv logistik.

Virksomheder fokuserer i stigende grad på kernekompetencer, og flere outsourcer processer, komponenter og ydelser til underleverandører, der kan levere bedre og billigere. Derfor vil hallerne J og K blive fyldt op af underleverandører, som vil udstille alt fra produkter og delkomponenter over råvarer og halvfabrikata til jern, aluminium, metaller og plast.

Endelig bliver der også uddelt en ny pris på årets messe i form af hi Sustainable Development Award, der tager udgangspunkt i FN’s 17 verdensmål for bæredygtig udvikling. Læs mere om prisen og de fem nominerede her.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

21.06.2024SCM.dk

FN’s verdensmål kræver nye tiltag og teknologier

21.06.2024SCM.dk

APM Terminals klar til at investere 2 milliarder kroner i Aarhus

17.06.2024SCM.dk

Løn ud fra ESG-mål er det ultimative integrations-værktøj

06.06.2024SCM.dk

Nyt partnerskab skal hjælpe virksomheder med kompleks klimarapportering

05.06.2024SCM.dk

Flere virksomheder opgiver opkøb grundet manglende ESG-tiltag

03.06.2024Bredana Axcite A/S

Sponseret

Succes med graduate program: Alle fire graduates ansat!

31.05.2024SCM.dk

Geopolitik giver flere etiske dilemmaer til virksomheder

28.05.2024SCM.dk

4 trin til den resiliente værdikæde

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup