Ingen outsourcing hos Rockwool

Isoleringsgiganten Rockwool har netop genåbnet en dansk fabrik efter en gennemgribende renovering. Alle de gamle medarbejdere kan beholde deres job, og det kan bedre betale sig for virksomheden end at sende produktion udenlands.

Rockwool har moderniseret sin fabrik ved Hobro og beholder arbejdspladserne i Danmark. Foto: Flickr/Jane Mejdahl.

03.09.2015

SCM.dk

I Øster Doense ved Hobro har små 200 fabriksarbejdere stadig et job, selvom tidens outsourcing-trend ellers ville have sendt deres arbejdspladser til udlandet.

Det er Rockwool Koncernen, der har gennemrenoveret og moderniseret sit store produktionsanlæg i den lille, nordøstjyske by, og ved at bevare sin produktion på dansk jord har isoleringseksperten dermed modsat sig tendensen, der flytter specielt manuelt arbejde til lavtlønslande i primært Østeuropa eller Asien.

Læs også: Chefredaktør siger op i protest mod outsourcing

Investeringen i state-of-the-art produktionsudstyr og faciliteter, der er på den gode side af 500 mio. kr., skal især tilskrives netop fabrikkens 195 medarbejdere, og den arbejdskultur, de har opbygget, skriver DR.

”Vi har en usædvanlig veluddannet medarbejderstab, som gennem mange år har haft en høj karat og en høj grad af loyalitet. De deltager i vores udvikling, kommer med forslag og er kritiske over for de nye tiltag, vi kommer med. I denne investering har de også været meget involveret og er kommet med deres bidrag,” siger fabrikschef i Øster Doense, Herluf Nielsen, til dr.dk.

Der er naturligvis også væsentlige økonomiske hensyn i Rockwools strategi. Med de nye teknologier på plads i fabrikken bliver produktionslinjen betydeligt mere effektiv end tidligere, hvilket gør det muligt for koncernen at bevare den danske medarbejderstab.

”Med en moderne fabrik er arbejdslønnen en relativ mindre del af omkostningen i forhold til fabrikker i gamle dage. Der er færre operatører per produceret enhed, så besparelsen ved at producere i lavtlønslande er ikke så stor, som den var engang. Så det giver god mening," siger adm. direktør i Rockwool Scandinavia, Thomas Kähler, til Børsen.

Læs også: TDC: Ikke mere outsourcing

Endelig er der også et distributionsparameter, der skal med i ligningen. Rockwools produkter fylder således en hel del, og derfor er transport en stor post på budgettet, hvorfor man nødig vil transportere produkterne længere end omkring 500 km.

-AK

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Maersk opgiver at sælge containerfabrikker

17.04.2024SCM.dk

SBTi’s accept af klimakreditter er tegn på ny klimaøkonomi

16.04.2024DACHSER Intelligent Logistics

Sponseret

Dachser overtager logistikudbyderen Brummer

15.04.2024SCM.dk

Net zero mål for CO2 er problematiske for mange virksomheder

12.04.2024SCM.dk

Industrivirksomhed vender ESG-krav til fordel

11.04.2024Bureau Veritas

Sponseret

CSRD - hvem, hvad, hvor og hvordan?

11.04.2024SCM.dk

Ny retspraksis i Europa: Klimabeskyttelse som menneskeret

09.04.2024SCM.dk

Vigtigt skridt for den grønne omstilling

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle