IoT forudser servicebehov – virksomhed sparer stort

En Internet of Things-løsning hjælper skadedyrsbekæmperen Anticimex med at forudse behov for vedligeholdelse af digitale fælder, hvilket både forbedrer service og sparer omkostninger. Den slags bliver kun større i fremtiden, siger CEO for selskabet bag løsningen, svenske IFS.

Anticimex' digitale skadedyrsfælder bliver overvåget via IoT og software fra IFS, hvilket sparer virksomheden for store summer i forbindelse med vedligehold. Foto: IFS.

09.05.2017

Anders Kampmann, SCM.dk

Selskabets fælder er i høj grad digitale, og derfor har man også implementeret en softwarebaseret løsning til at danne grundlaget for vedligeholdelsen af de mange enheder. Løsningen sørger således for at overvåge driften af de enkelte fælder, og sende serviceteknikere ud automatisk og prædikativt, når de digitale fælder behøver vedligeholdelse. Dette forbedrer servicen til kunden og sænker omkostningerne for Anticimex, der sparer masser af tid og kilometer på vejene.

"Det her er en ren digital transformation for Anticimex. Vi ser et stort potentiale i at bruge IoT og at tilbyde intelligente løsninger til skadedyrskontrol, der giver øget kundeværdi og samtidig sparer tid, penge og miljø. Ved at sende data fra sensorerne via softwaren, kan vi reagere meget hurtigere på servicebehovet og arbejde proaktivt for at forebygge problemer inden de opstår", siger CIO for Anticimex, Daniel Spahr.

Selskabet bag løsningen er svenske IFS, der har leveret sin IoT Business Connector til Anticimex. Softwaren indsamler data fra fælderne via analyser i skyen, Microsoft Azure og gør den tilgængelig i forretningssystemet IFS Applications. I den første fase af implementeringen har Anticimex forbundet knap 3.000 digitale fælder i Finland via IoT-løsningen. I alt har selskabet over 20.000 digitalt installerede fælder verden over.

Data giver nærhed
For IFS er arbejdet for Anticimex, ifølge CTO Dan Matthews, et meget godt eksempel på hvordan man sigter efter at hjælpe sine kunder med en IoT-løsning, som ikke kun indsamler, men også analyserer data og skaber automatiske handlinger, der hjælper med at etablere en mere serviceorienteret og omkostningseffektiv organisation.

På den måde ligger processen også meget godt i tråd med et af de centrale budskaber fra IFS’ verdenskongres i Göteborg i efteråret 2016, hvor direktøren for det hele var blandt talerne.

"Internet of Things er stort for os, og Industrial IoT er endnu større, netop fordi der er så mange muligheder i teknologien. Ved at analysere på grundlæggende datastrømme, kan vi komme meget tæt på vores kunder, til gavn for begge parter. Samtidig støtter det også op om en af vores centrale målsætninger for fremtiden, nemlig at vi gerne vil kunne tilbyde alle vores services på mobile platforme; vi vil være et applications company", sagde CEO Alistair Sorbie.

IFS gik sidste år ind i Formel 1 som sponsor for Sauber-holdet i 2016-sæsonen. Foto: Anders Kampmann.

Kontrol med egne produkter og løsninger
Den vej går bl.a. via områder som IFS Labs, hvor man forsker i morgendagens løsninger – hvoraf nogle forhåbentlig kan blive til virkelighed.

"Som virksomhed vil vi gerne have en høj innovationsgrad, vi vil gøre det nemmere at være partner med os, og vi vil have stor bredde. Derfor er det også vigtigt, at vi kommer fra Labs til apps og får skabt noget brugbart", sagde product director og ERP-ekspert for IFS, Martin Gunnarsson, på kongressen, og blev bakket op af selskabets skandinaviske direktør, Glenn Arnesen.

"Vi er i tung konkurrence med eksempelvis Microsoft – som vi dog også samarbejder med – og derfor prioriterer vi kontrol over vores egne produkter højt, det giver tryghed og nærhed for kunderne. Sådan noget som at outsource R&D, som vi ser det ske andre steder i branchen, det kommer vi ikke til", sagde han.

Læs også: Industriens IoT er på vej – men virksomhederne er ikke klar

Ifølge Glenn Arnesen og marketing director for IFS Scandinavia, Tom Axel Smith, er planen på den baggrund at man vil fordoble produktindtægterne over de næste fem år, ligesom man vil gøre op med sin status som det, Alistair Sorbie kaldte 'hidden gem' og skaffe sig noget mere opmærksomhed, bl.a. via sponsorater som det, man har indgået med Saubers Formel 1-hold.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

19.07.2024SCM.dk

Cybersikkerhedsområdet får mange millioner til talentudvikling

05.07.2024SCM.dk

Ny supercomputer skal hjælpe Danmark med klima- og sundhedsudfordringer

04.07.2024SCM.dk

Nye 3D-printede rør mindsker energitab i kølesystemer

03.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Digitaliser din supply chain

02.07.2024TrueCommerce

Sponseret

En introduktion til elektronisk fakturering

02.07.2024Norris Print-Tech A/S

Sponseret

ZEBRA HC20 OG HC50 håndterminaler til pharma/healthcare

02.07.2024SCM.dk

Få styr på it-sikkerheden og undgå cyberangreb

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup