Irske Combilift satser 50 millioner euro på innovation og mass customisation

Europas tredjestørste producent af materialehåndteringsløsninger og gaffeltrucks er i stærk vækst og åbner derfor en spritny fabrik. Den skal styrke virksomhedens strategi om at levere innovative produkter med høj grad af kundetilpasning, hvor ét af midlerne er at investere syv procent af omsætningen i R&D.

3. Combilift, der producerer gaffeltrucks og materialehåndteringsløsninger til en bred vifte af brancher, har åbnet en spritny fabrik på 46.500 m2 i Monaghan i det nordlige Irland. Foto: Combilift..

14.06.2018

Poul Breil-Hansen, SCM.dk

Gulvene skinner, væggene skinner, trapperne skinner og medarbejderne skinner. Alt skinner på den spritnye fabrik i Monaghan i det nordlige Irland blot få kilometer fra den nordirske grænse.

Undtagen selvfølgelig solen udenfor. Men hvad gør det, når 500 medarbejdere og ledelsen kan fejre den officielle åbning af 46.500 m2 dugfrisk hovedkvarter, hvor administration og produktion er placeret skulder ved skulder.

Undertegnede er på besøg på Combilifts nyåbnede fabrik, der erstatter tre gamle lokaliteter i området, hvor medarbejderne har haft efterhånden meget trange vilkår for at leve op til den kraftige vækst i ordremængden.

Fakta om Combilift

• Etableret 1998.
• Ny fabrik på 46.500 m2 åbnet i 2018.
• Omsætning på cirka 500 millioner euro.
• Investerer 7 procent af omsætningen i R&D.
• Producerer ny truck eller straddle carrier hver 15. minut.
• Tilbyder tæt rådgivning af kunder for at optimere kunders logistik.
• Beskæftiger cirka 500 medarbejdere og har 250 forhandlere i 85 lande.

Omsætningen er mere end fordoblet de sidste fem år fra cirka 250 til 500 millioner euro, og målet er 1 milliard euro de næste fem år. Det skal den nye fabrik være med til at understøtte.

Praktisk og kundeorienteret tilgang
Det med skulder ved skulder kendetegner meget af Combilifts tilgang til at drive forretning.

”Vi er meget seriøse med at være tæt på kunden. Vores koncept Combi-Connect skal visualisere og demonstrere for vores kunder, hvordan vores produkter kan skabe værdi for kundens logistik. De fleste af vores produkter er kundetilpassede til vores kunders specifikke behov, og derfor er vores fabrik bygget op efter mass customisation-princippet, hvor vi lægger stor vægt på fleksibilitet og tilpasning”, fortæller Martin McVicar, der er administrerende direktør og den ene af de to ejere af virksomheden.

2. Combilifts nye fabrik har fire 90 meter lange produktionslinjer, som færdiggør en truck eller straddle carrier hver 15. minut. Foto: Combilift..

Designet på den nye fabrik er da også kvadratisk og ikke rektangulært, fordi virksomheden netop ønsker så kort afstand som muligt mellem de forskellige funktioner i virksomheden.

Truck’en med fire retninger
Det hele startede for 20 år siden, hvor Martin McVicar som ung ingeniør mødte Robert in Moffet.

Moffet var allerede i gang med at designe og producere løfteudstyr og sammen udviklede de to iværksættere verdens første multidirektionelle gaffeltruck i 1998, der kunne dreje i alle fire retninger.

Nyskabelsen har stor betydning for bevægeligheden på trange lagergange og dermed muligheden for at spare dyre kvadratmetre og øge sikkerheden. Den nye truck skabte fundamentet for Combilift.

I 1998 producerede McVicar og Moffet 18 enheder, i 2018 har virksomheden leveret mere end 40.000 enheder til mere end 85 lande.

Det er tydeligt, at Combilift er dybt præget af praktiske løsninger og konkrete værdiskabelser.

Der er kort vej fra svejserne, som svejser karrosserier over de fire 90 meter lange produktionslinjer, som færdiggør en truck eller straddle carrier hver 15. minut og de administrative enheder som ordremodtagelse, R&D, ingeniører, der arbejder med 2D- og 3D-baserede redesign af kunders lagre, og ud til de cirka 250 forhandlere, som har den daglige kundekontakt.

De fleste medarbejdere ligner nogen, der ved, hvordan man kører en gaffeltruck og styrer en straddle carrier, som kaster rundt med 20 tons tunge emner.

”De fleste af vores medarbejdere er vokset op på landbrug og er stadig landmænd. De er vant til altid at finde en løsning på tingene”, fortæller Ulrich Staudal, som er dansk og salgsdirektør for det nordeuropæiske område.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

17.04.2024SCM.dk

Reservedelsleverandør styrker logistik og salg

16.04.2024SCM.dk

Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

05.04.2024Swisslog

Sponseret

Inbjudan Webinar: Strategisk lagerautomation - 25 april

05.04.2024Zetes

Sponseret

Prévoté transforms inventory management with the ZetesMedea Full Pallet Inventory solution

05.04.2024SCM.dk

Materialehåndtering og robotautomatisering løftes til nyt niveau

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Er dit lager klar til en omnichannel strategi?

04.04.2024TECSYS A/S

Sponseret

Lagerteknologi: Top 5 systemer til at øge effektiviteten

03.04.2024Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Technicon A/S og Toyota Material Handling Danmark A/S indgår samarbejde

Jobmarked

Se alle

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle