Kabelproducent skaber gennemsigtighed i vareflow

Virksomheden NKT Cables har indført nyt værktøj til ABC-vareklassificering, der kvalificerer ”forhandlingen” mellem salg, produktion og indkøb.

NKT Cables har med et simpelt værktøj skabt overblik over prioriteringer af varegrupper i vareflowet, som både salg, indkøb, lager og produktion arbejder efter. Foto: NKT Cables..

20.06.2013

SCM.dk

Administrerende direktør i NKT Cables Peter Hem deltog i 2011 i konferencen Lageroptimering arrangeret af blandt andet Erhvervsmagasinet SCM. Her hørte han et indlæg om et værktøj og en metode til at klassificere varer i ABC-kategorier og arbejde aktivt med kategorierne på tværs af værdikæden i både indkøb, lager, produktion og salg. Metode og værktøj udmærkede sig ved at være enkelt og dynamisk. Det er enkelt at sætte op og anvende, og det kan let opdateres med regelmæssige frekvenser hver dag, uge, måned eller, hvad behovet nu er.

Læs også: ABC-analyse er et tveægget sværd

Efter lidt undervisning i værktøj og metode var resten af ledelsen overbevist, og efter tre måneders arbejde med at trække relevante data ud af SAP ERP-systemet og sætte værktøjet op til NKT Cables’ brug, var den første demo-model klar til at blive afprøvet i praksis.

<p>”Det har været en øjenåbner af de store for hele organisationen at få et indblik i, hvordan og hvorfor vi skal differentiere styringen af forskellige varegrupper”. </p>

Jan Erik Sørensen, projektchef

Alle taler samme sprog
”Vi har nu arbejdet med ABC-værktøjet i mere end ét år. ABC-koderne er rullet ud i hele organisationen og bliver brugt alle de steder, hvor medarbejdere disponerer over indkøb, produktion og lagerføring af varer. Vi har plakater de fleste steder i vores flow, der forklarer vores ni varekategorier; og det er i dag en helt indarbejdet del af vores sprog internt – men også med en del af vores leverandører og grossistkunder”, fortæller projektchef i salg & marketing Jan Erik Sørensen og indkøbschef Martin Rahbek Nielsen.

Jan Erik Sørensen tilføjer:

”Alle vores eksterne sælgere er i dag helt fortrolige med vareklassificeringen i de ni kategorier. Det har været en øjenåbner af de store for hele organisationen at få et indblik i, hvordan og hvorfor vi skal differentiere styringen af forskellige varegrupper, simpelthen fordi nogle varer enten skaber mere værdi eller belaster vores omkostnings- og likviditetsbase mere end andre. Vore eksterne sælgere er i dag helt på det rene med, at de vigtigste varer altid er klar til levering, mens andre varer måske kræver en lidt længere leveringstid”.

Gennemsigtighed i vareflowet
Med ABC-værktøjet fra ABC Softwork får NKT Cables’ organisation faktuel og opdateret data som grundlag for at fastlægge lagerniveau, servicegrad og genbestillingspunkter for de forskellige varegrupper.

Om NKT Cables

  • 3.400 medarbejdere globalt og cirka 350 i Asnæs.
  • 15 produktionssteder.
  • Salgskontorer i hele verden.
  • Omsætning i 2012 på ca. 1,1 milliarder euro.

”Det er en stor styrke, fordi det er svært at argumentere mod fakta”, fortæller Martin Rahbek Nielsen.

De to ledere fortæller, at NKT Cables på ét år med ABC-metoden har reduceret lagerbindingen markant. Visse kategorier er reduceret væsentligt mere, og andre er vokset. Men pointen er, at lagerbeholdningen i dag består af de rigtige varer, som skaber den højeste værdi for både kunder og NKT Cables.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

24.05.2024SCM.dk

SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

24.05.2024SCM.dk

Millioner skal sætte fart på cirkulær plast og ESG-udvikling

23.05.2024Zetes

Sponseret

Mediq benytter lagerløsning ZetesMedea for optimeret plukkeproce

23.05.2024Axacon A/S

Sponseret

Tjek om jeres manuelle processer er for dyre

21.05.2024KNAPP A/S

Sponseret

Hvad er intralogistik?

17.05.2024SCM.dk

Verdion køber kæmpe grund til nyt lager i Sverige

02.05.2024SCM.dk

Intelligente logistikløsninger til produktion af insektprotein

02.05.2024N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Bliv godt beskyttet med nye Linde-modeller

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup