Klimaaftryk på fakturaen er et voksende krav indenfor IT

It-leverandørernes kunder bliver i stigende grad mødt med krav om, at de skal kunne dokumentere og rapportere på klimaaftrykket. Krav der også smitter af på forventningerne til it-leverandørerne.

For at undgå, at hver it-leverandør og virksomhed opfinder sine egne grønne standarder, blev ledere indenfor erhvervslivet og it-branchen enige om, at man i fællesskab skulle arbejde videre med at definere en række grønne datapunkter. Foto: Ankit Sharma / 123RF.

18.03.2022

SCM.dk

A.P. Møller Mærsk, Ørsted, COOP, Carlsberg, GN Group, Rambøll og Novozymes var taget forbi Børsen for at tage en snak med flere af medlemmer af IT-branchen om, hvordan erhvervslivet og it-branchen kan arbejde tættere sammen omkring den nødvendige grønne omstilling af samfundet.

”Det er vigtigt, at vi kan samle de forskellige parter, så vi sammen kan sætte en retning. Og så var det super inspirerende at høre de forskellige vinkler og input til, hvordan vi kan løfte klimaagendaen på tværs af industrier og brancher”, siger Kathrine Forsberg, der er adm. direktør i Atea og formand for regeringens klimapartnerskab for service, it og rådgivning, lige efter mødet.

Det grønne aftryk bliver et krav

It-leverandørernes kunder bliver i stigende grad mødt med krav om, at de skal kunne dokumentere og rapportere på klimaaftrykket. Krav der også smitter af på forventningerne til it-leverandørerne.

Læs også: 1,6 millioner kroner skal få flere kvinder ind i IT-branchen

For de it-leverandører, der ikke kan dokumentere deres klimaaftryk, vil ganske enkelt blive fravalgt af virksomhederne i fremtiden.

Flere af de større danske virksomheder forventer faktisk, at de inden for 6-12 måneder vil blive afkrævet, at de skal kunne dokumentere klimaaftrykket i forhold til deres it-indkøb og -anvendelse. Nærmest så det måske ligefrem bliver et fremtidigt krav, at det kommer til at stå på it-fakturaen, hvad energiforbruget og CO2-udledningen er.

Brug for fælles målepunkter

For at undgå, at hver it-leverandør og virksomhed opfinder sine egne grønne standarder, blev man på mødet enige om, at man i fællesskab skulle arbejde videre med at definere en række grønne datapunkter – opdelt indenfor forskellige it-områder som for eksempel hardware, cloud og consulting, som it-leverandørerne fremadrettet skal kunne måle og dokumentere på.

Derudover blev man enige om, at det også var centralt at få den offentlige sektor med, hvis man for alvor skal flytte markedet mod en mere klimafokuseret efterspørgsel.

Læs også: Ny rapport: Virksomheder er uvidende om klimaftrykket fra deres IT

”Der var en god og åben drøftelse af udfordringerne og forventningerne til hinanden. Nu skal vi hver især hjem og se, hvad vi kan gøre for at skubbe på for en fælles løsning, der kan sikre mere grønne it-løsninger i fremtiden”, siger Kathrine Forsberg.

Kredsen mødes igen i efteråret for at følge op på nogle af de actions og udfordringer, der blev identificeret på mødet, så man sammen kan få lagt et roadmap til grønnere it-indkøb og leverancer.

Allerede på årsmødet den 24. marts kan man høre Henrik Bruun-Pedersen, Head of IT/Tech procurement hos A.P. Møller – Mærsk og Søren Bo Christiansen, Head of Services Procurement hos Ørsted, fortælle om, hvilke grønne krav de fremadrettet kommer til at stille til deres it-leverandører.

- KCP

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

3 centrale trin til ESG i din materialehåndtering

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

Øget fokus på ESG kalder på nye leverandører

01.05.2024SCM.dk

01.05.2024SCM.dk

Danmark tjener milliarder på udenlandsk arbejdskraft

29.04.2024SCM.dk

Virksomheder får hjælp til at navigere i AI-landskabet

26.04.2024Norris Print-Tech A/S

Sponseret

Zebra MC9400 & MC9450 håndterminaler

25.04.2024SCM.dk

Nyt intelligent værktøj udregner klimadata for elektronikprodukter

24.04.2024SCM.dk

Robotter gør en arbejdsplads mere effektiv og attraktiv

24.04.2024TrueCommerce

Sponseret

WEBINAR: E-fakturering i Tyskland

23.04.2024TrueCommerce

Sponseret

Webinar: PEPPOL

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv Test Manager hos Apport Systems A/S – en af Nordens førende WMS-udbydere.

Syntes du, at teknologi og kvalitet inden for softwareudvikling er drønspændende? Og er du ferm til software test og test-processer? Fantastisk - så er det måske dig, der skal være en del af Apport teamet som vores nye Test Manager.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle