Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

Nu kan virksomheder få et professionelt blik på, hvordan de helt konkret kan samarbejde i værdikæden om cirkulær omstilling. Closing Loops lancerer korte 'Værdikæde-tjek', som for eksempel kan afklare lovgivnings- eller markedsmæssige udfordringer i arbejdet med at minimere ressourceforbrug og affaldsmængder.

Nu kan virksomheder få et professionelt blik på, hvordan de helt konkret kan samarbejde i værdikæden om cirkulær omstilling. Foto: Closing Loops

18.06.2024

SCM.dk

”Closing Loops gør, at vi kan sætte yderligere fart på vores byggesystem og forretningsudvikling gennem langvarige og cirkulære partnerskaber”. 
Sådan siger Co-founder og arkitekt Kasper Guldager Jensen fra Home.Earth, som er i fuld gang med et værdikædesamarbejde med fire andre virksomheder.

Sammen vil de levere en systemløsning af et fuldt cirkulært og lav-CO2 byggeri. Partnerne er en del af foreløbig 26 værdikædesamarbejder i Closing Loops, der på tværs af brancher og værdikæder udvikler cirkulære løsninger, som reducerer virksomheders ressourceforbrug og affaldsmængder. Indsatsen er en del af, at Danmark opnår de opstillede klimamål for 2030.​ Der arbejdes derfor med nogle af de brancher, som belaster miljøet allermest – blandt andet byggeri, tekstil og fødevarer.

Men et samarbejde på tværs af værdikæden er komplekst, og derfor lancerer Closing Loops nu korte Værdikæde-tjek på 2-4 måneder. Her kan virksomheder få afklaret nogle af de muligheder og udfordringer, som er knyttet til netop deres planer om at udvikle cirkulære løsninger, produkter og services. 

”Der var stor rift om pladserne, da vi i 2023 igangsatte de første 26 værdikædesamarbejder. Derfor er vi glade for, at vi nu kan tilbyde Værdikæde-tjek, hvor virksomheder hurtigt kan afklare, hvordan de kommer videre med cirkulært værdikædesamarbejde. Senere kan virksomhederne søge ind på et af de store værdikædesamarbejder, som vi udbyder igen til efteråret. Dermed kan mange virksomheder nu få et hurtigt indblik i deres cirkulære muligheder. For en virksomhed kan ikke håndtere dette på egen hånd – det kræver samarbejde at udvikle cirkulære løsninger, fordi værdikæder går på tværs af brancher”, siger Kathrine Lykke Kirk, Programleder hos Food & Bio Cluster Denmark. 

Læs også: Nyt partnerskab skal hjælpe virksomheder med kompleks klimarapportering

Hos Home.Earth bakker Kasper Guldager Jensen op om, at Closing Loops er oplagt at søge støtte hos på vejen mod en cirkulær forretning:

”Vi har fået en kanon god sparring på fondsregler og formalia, og det har reduceret vores tid brugt på projektmæssige teknikaliteter. Helt konkret betyder det, at vi kan fokusere på det, vi er gode til; at drive cirkulær udvikling i samarbejde med vores partnere”.

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

22.07.2024SCM.dk

Reachstacker løfter 180 ton for Blue Water Shipping

19.07.2024SCM.dk

ADP får 50 millioner kroner til havneudvidelse

03.07.2024Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Modstandsdygtighed sat på formel

01.07.2024TrueCommerce

Sponseret

Nyt om PEPPOL

28.06.2024SCM.dk

Logistikgigant fortsætter med fyldte ordrebøger

25.06.2024SCM.dk

Geodis Danmark skifter til vedvarende energi

20.06.2024SCM.dk

Er der et liv efter compliance?

18.06.2024SCM.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

Jobmarked

Se alle

Tasklet Factory

Softwareudvikler til Tasklet

Vi søger lige nu en dygtig kollega til vores #TeamCode til at bidrage med at udvikle vores mobilapp, der effektiviserer lagre verden over.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

14.08.2024

Apport Systems A/S

Sales And Administration Coordinator

Her hos Apport Systems A/S er vi på udkig efter en ny medarbejder, der skal være med til at få dagligdagen på vores kontor i Risskov til at glide let. Er du en haj til administrative opgaver inden for bogholderi, salg og kontor? Perfekt, så læs med her.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Technical Documentation Engineer / Technical Writer

Kan du formulere og forenkle tekniske instruktioner og skabe gode brugeroplevelser i interaktionen mellem menneske og maskine? Og motiveres du af en varieret hverdag som en del af et stærkt team og muligheden for at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger? Så er det dig vi leder efter!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup