Krisen i Mellemøsten truer sikkerheden på vitale handelsruter

Irans kapring af MSC Aries, et containerskib forbundet med Israel, har fået stor indvirkning på den maritime industri og skaber en betydelig eskalering af spændingerne i Mellemøsten.

Hormuzstrædet forbinder den Persiske Bugt med Omanbugten og Det Arabiske Hav og er afgørende for den globale energisikkerhed. Enhver forstyrrelse i regionen kan påvirke de globale oliemarkeder, påvirke oliepriser, skibsruter og energisikkerhed. Foto: 123rf.com

16.04.2024

SCM.dk

Kapringen, der menes at være en reaktion på et israelsk angreb på det iranske konsulat i Syrien, har øget bekymringerne om sikkerheden på vigtige handelsruter og stabiliteten af regionale knudepunkter som Jebel Ali.

Desuden har Iran lanceret et koordineret angreb lørdag den 13. april 2024, der involverede hundredvis af droner og missiler mod Israel. Med støtte fra allierede styrker (Frankrig, Storbritannien og USA) lykkedes det Israel at nedskyde de fleste projektiler; men hændelsen har øget frygten for bredere eskalering og forstyrrelser af maritime operationer.

Denne seneste udvikling følger efter Irans beslaglæggelse af et containerskib forbundet med Israel nær Hormuzstrædet, hvilket yderligere intensiverer bekymringerne om sikkerheden på vitale handelsruter og stabiliteten af regionale knudepunkter som Jebel Ali.

Mens situationen udvikler sig, overvåger interessenter nøje udviklingen og forbereder sig på potentielle påvirkninger på global handel og shipping-markeder.

"Uanset de umiddelbare resultater forventer vi øget usikkerhed på shipping-markederne. Dette kommer på et tidspunkt, hvor spændingerne allerede har været på kogepunktet siden slutningen af november, især i Bab-al-Mandab-strædet og Det Røde Hav. Nu fremstår Hormuzstrædet som et nyt fokuspunkt med betydelige implikationer for Dubai, specifikt Jebel Ali, en kerne-transhipment-hub i regionen", siger Christian Roeloffs, medstifter og CEO af Container xChange, en online platform for global containerhandel og leasing.

"Så langt tilbage som i december påpegede vi sårbarhederne i nøglemaritime ruter, såsom Bab-al-Mandab-strædet, og understregede de potentielle implikationer for global handel og shipping-netværk, hvis forstyrrelserne spredte sig til for eksempel Hormuzstrædet. Med de seneste begivenheder er disse bekymringer blusset op", fortsætter Christian Roeloffs.

Christian Roeloffs gør opmærksom på Hormuzstrædets strategiske betydning kombineret med dets rolle som et centralt transitpunkt for maritim trafik. Han understreger betydningen af eskaleringen, der kan påvirke store transhipment-hubs som Jebel Ali i Dubai og forstærke den potentielle indvirkning på regional handel og shipping-operationer.

"De seneste begivenheder, herunder Irans tidligere beslaglæggelse af fartøjer, fremhæver regionens geopolitiske kompleksitet. Denne seneste eskalering, som svar på et angreb på den iranske ambassade i Damaskus, understreger yderligere stabilitetens skrøbelighed i regionen og dens potentielle indvirkning på verdensøkonomien", siger Christian Roeloffs.

Læs også: Krisen i Det Røde Hav sender fortsat CO2-udledning og rater op

Hormuzstrædet forbinder den Persiske Bugt med Omanbugten og Det Arabiske Hav og er afgørende for den globale energisikkerhed. Enhver forstyrrelse i regionen kan påvirke de globale oliemarkeder, påvirke oliepriser, skibsruter og energisikkerhed. 

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

24.05.2024SCM.dk

SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

24.05.2024SCM.dk

Millioner skal sætte fart på cirkulær plast og ESG-udvikling

22.05.2024SCM.dk

Norlys arbejder på mindst ti nye ladestationer til tung trafik

21.05.2024SCM.dk

Containerskib endelig flyttet - næsten to måneder efter bro-kollaps

21.05.2024SCM.dk

Bring skal håndtere Bahnes logistikflow fra webshoppen

17.05.2024SCM.dk

Bump mod grøn el til lastbiler skal ryddes af vejen

17.05.2024SCM.dk

EU udleverer pirater til retsforfølgelse i Seychellerne

15.05.2024SCM.dk

Stena Oil indvier ny terminal i Frederikshavn

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup