Leverandørsikkerhed har førsteprioritet

Alex Ingildsen, ny logistik- og indkøbschef i NKT Photonics, har lige nu blikket stift rettet mod at forhindre single-sourcing.

30.09.2013

SCM.dk

Alex Ingildsen har gode erfaringer med SCM-værktøjet SCOR, som han vil bruge til at performance-måle med kunden i fokus. Foto: Privat. .

At få stablet en contingency-plan (beredskabsplan) på benene, der skal modvirke single-sourcing, har førsteprioritet for Alex Ingildsen, der er ny logistik- og indkøbschef i NKT Photonics A/S.  

Læs også: Ni gode råd om leverandørstyring

”Alternative leverandører er vigtige for at kunne garantere levering til vores kunder. Hvis vi eksempelvis udelukkende sourcer en vital komponent fra en bestemt fabrik i Thailand, der bliver oversvømmet, er det kritisk for os. Det kan stoppe hele kæden, og det kan vores kunder ikke leve med”, siger Alex Ingildsen.

Han fremhæver, at en anden risiko ved kun at læne sig op ad en enkelt leverandør er, at leverandøren pludselig kan hæve prisen, uden at man kan stille noget op.  

Er det en vanskelig udfordring at finde dublanter i leverandørporteføljen?   
"Fordi vores produkter er meget tekniske, kan vi ikke bare gå ud og finde alternative leverandører. Derfor går planen også ud på at arbejde strategisk med sine nuværende leverandører og finde ud af, om de kan producere nogle af de komponenter, som andre af vores leverandører står for i dag”.

<p>”Fordi vores produkter er meget tekniske, kan vi ikke bare gå ud og finde alternative leverandører”.</p>

Alex Ingildsen, logistik- og indkøbschef, NKT Photonics

En mere kommerciel supply chain
Alex Ingildsen skal i det hele taget arbejde for at skabe en mere kommerciel indgangsvinkel til supply chain hos NKT Photonics. Virksomheden, der fremstiller lasere baseret på optiske fibre, er netop nu på vej ind i en ny fase, hvor virksomheden bevæger sig fra udelukkende at være en innovativ, ingeniørtung virksomhed med mange ph.d.-studerende til at være en egentlig produktionsvirksomhed, fortæller logistik- og indkøbschefen.

”Det kræver blandt andet, at vi får bygget nogle måleværktøjer ind i forsyningskæden og får kunden mere frem i lyset. Kunden er kongen, der skal serviceres”, siger Alex Ingildsen, der står i spidsen for en afdeling på syv mand.

I mål med SCOR
Alex Ingildsen arbejder også p.t. på at måle performance med kunden i fokus.

”Jeg går selv på arbejde for at gøre en forskel og nå nogle mål, så jeg vil gerne have, at der bliver målt mere end vi gør i dag”. Til det formål bruger logistik- og indkøbschefen SCOR-værktøjet (Supply Chain Operations Reference), som han tidligere har holdt foredrag om.

”Det er et fantastisk værktøj, der endnu ikke så udbredt i Danmark, men som mange store udenlandske virksomheder bruger som referencemodel”.

SCOR består kort fortalt af fem processer, Plan, Source, Make, Deliver og Return, der dækker forsyningskæden fra A til Z. Værktøjet definerer, hvordan der skal måles inden for reliability, responsiveness, agility, costs og assets, så derfor kan Alex Ingildsen hurtigt koncentrere sig om at finde ud af, hvilket af de fem parametre, der betyder mest for NKT Photonics kunder.

Om Alex Ingildsen

Uddannelse: HD i logistik, SCM, CBS, 1997.

Tidligere job: Global Facility and Supply Chain Manager, Multi-Wing A/S, 2009-13, Operations Director, Dyrberg/Kern A/S, 2005-08.

Fritid: Familie, tennis, sommerhus.

Hvordan sikrer du, at kunderne ikke siger, at alle fem SCOR-parametre er vigtige for dem?
”Jeg beder dem om at prioritere parametrene fra et til fem. Vores produkter er så signifikante for kundernes forretning, at levering til aftalt tid er det absolut vigtigste; de er mindre interesseret i, at logistikomkostningerne er trykket helt i bund”.

Læs også: Det bedste hold vinder

Alex Ingildsen vil fremadrettet bruge SCOR til at underbygge hele supply chain, for eksempel også til at benchmarke NKT Photonics resultater med andre virksomheder inden for samme branche.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

24.05.2024SCM.dk

SCM Agendaen – Det gode ERP-projekt

24.05.2024SCM.dk

Millioner skal sætte fart på cirkulær plast og ESG-udvikling

18.04.2024SCM.dk

Fremtidens plastproduktion skal udvikles af CO2

16.04.2024SCM.dk

Sjælland får nyt sorteringsanlæg til plastaffald

09.04.2024SCM.dk

4 hacks til hvordan CPO kan skabe mere ESG

05.04.2024SCM.dk

EU direktiv om bæredygtighed bliver taget godt imod

03.04.2024SCM.dk

Ny forskning skal gøre fremstillingsindustrien mindre sårbar

02.04.2024SCM.dk

Mindre afskovning i Amazonas i 2023

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup