Leverandører skal uddannes i bæredygtighed

Der er stadig stigende krav til virksomheders bæredygtige ansvar. Nu vil Danfoss i samarbejde med Syddansk Universitet løfte sine leverandørers kompetencer.

Danfoss har erfaret, at en del af virksomhedens danske leverandører mangler viden om bæredygtighedsrapportering. Derfor tilbyder den i samarbejde med Syddansk Universitet nu et kompetenceløft til sine leverandører. Foto: Danfoss

16.05.2024

SCM.dk

Danske virksomheder er i stigende grad underlagt forventninger om, at de ikke påvirker miljøet negativt, at de passer på medarbejdere, kunder og det omkringliggende samfund, og at virksomheden ledes etisk forsvarligt. Kriterier, der går under forkortelsen ESG - Environmental, Social and Governance, eller på dansk: Miljø, sociale forhold og ledelse. 

Men det kan være svært for især små- og mellemstore virksomheder at leve op til ESG-kravene, der kan være både komplekse og ressourcekrævende. 

I sit arbejde med ESG har den internationale koncern Danfoss erfaret, at en del af virksomhedens danske leverandører mangler viden på området. Derfor tilbyder den i samarbejde med Syddansk Universitet nu et kompetenceløft til sine leverandører.

Danfoss og Syddansk Universitets uddannelseshub, SDUx, har i fællesskab udviklet et kursus, der blandt andet giver virksomhedens leverandører indsigt i kravene til ESG-rapportering og værktøjer til at udvikle en bæredygtighedsstrategi for reduktion af CO2. 

”Danfoss har alle dage været en virksomhed, hvor ansvarlighed og bæredygtighed er en integreret del af vores forretning og vores måde at drive virksomheden på. Vi vil føre an i målet om at tage CO2 ud af hele forsyningskæden, og her er gennemsigtighed helt afgørende. Data på CO2 footprint på tværs af værdikæden er den store udfordring for rigtig mange lige nu. 
Mange af vores leverandører har i dag ikke de data, vi skal bruge, når vi spørger dem. Mange kender ganske enkelt ikke deres eget carbon footprint, og det er en ­betydelig udfordring i forhold til at nå helt i mål med hele forsynings­kæden. Derfor vil vi hjælpe med at løfte viden og overblik over ESG-krav og ikke mindst kravene til rapportering”, siger Wioleta Smed Mortensen, ESG Procurement Director, Danfoss Climate Solutions.

SDUx er et samarbejde mellem Syddansk Universitet og DANDY Business Park i Vejle. Danfoss er en del af SDUx’ Advisory Board, hvor man har efterspurgt kurser i netop bæredygtighed. Efter et co-creationforløb mellem virksomheder og forskere henvendte Danfoss sig med en konkret idé. 

”Målet med SDUx er at forbinde erhvervslivet og universitetets forskningsmiljøer, så vi sammen løfter virksomhedernes kompetencer og skaber grobund for livslang læring. Kurset i ESG er et konkret eksempel på netop det”, fortæller Henrik Brændstrup, Specialkonsulent hos SDUx.

Læs også: Kodeks for god betalingsskik har ingen effekt

Det første kursus er forbeholdt leverandører til Danfoss, men ambitionen er at udbyde endnu et kursus, der åbner for bredere tilmelding. I Danfoss håber man, at samarbejdet med Syddansk Universitet kan være en hjælpende hånd til virksomheder. 

”Kommende krav til bæredygtighedsrapportering omfatter virksomhedernes hele værdikæder, og store forbedringer kan således være svære at gennemføre for en virksomhed alene. Derfor skal leverandørerne tænkes meget mere aktivt ind, når virksomheder arbejder med ESG”. 

”Når Danfoss går sammen med SDU, er det, fordi vi gerne vil give vores leverandører en hjælpende hånd i forhold til, at de skal i gang med at indsamle og rapportere på datapunkter og bæredygtighedsemner. Med kurset kobler vi en mere akademisk og teoretisk tilgang og indføring til ESG sammen med praktiske læringer og indsigter omkring arbejdet med ESG fra Danfoss”, siger Kitti Tumbasz, Senior Director ESG & Product Compliance, Danfoss Climate Solutions.

/ PiB

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Lejeløsninger styrker resiliens og giver ro i maven

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

18.05.2024SCM.dk

Flere kommuner arbejder med CO2-reduktion i indkøb

17.05.2024SCM.dk

Det skal være lettere at få godkendt store solcelleanlæg

16.05.2024Industriens Fond

Sponseret

Hvad er NIS2?

16.05.2024SCM.dk

Udsigt til besøgsrekord på El & Teknik ´24

16.05.2024SCM.dk

Leverandører skal uddannes i bæredygtighed

15.05.2024TrueCommerce

Sponseret

Obligatorisk e-fakturering i Polen

15.05.2024Descartes

Sponseret

54 % af alle virksomheder inden for supply chain og logistik satser på automatisering

14.05.2024SCM.dk

Greenwash-lovens lange arm i praksis

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Apport Systems A/S

Bliv Test Manager hos Apport Systems A/S – en af Nordens førende WMS-udbydere.

Syntes du, at teknologi og kvalitet inden for softwareudvikling er drønspændende? Og er du ferm til software test og test-processer? Fantastisk - så er det måske dig, der skal være en del af Apport teamet som vores nye Test Manager.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Fra specialist til leder

Vil du have mere viden om de krav, der stilles til ledere i erhvervslivet? Og vil du udvikle dine ledelseskompetencer? Så tag dette kursus, som også er et diplommodul modul, og få sat fokus på dit potentiale i overgangen fra rollen som specialist til rollen som leder.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup