Logistikvirksomheder udvider kraftigt i Danmark

Både DHL, GLS og PostNord udvider kraftigt deres netværk og faciliteter i Danmark. DHL femdobler i Københavns Lufthavne og fordobler i Nordjylland, GLS åbner tre nye depoter i Horsens, Odense og København; mens Post Nord åbner 500 nye udleveringssteder.

DHL vil femdoble sin kapacitet i Københavns lufthavn til en samlet pris på 1 milliard kroner. Foto: DHL.

04.03.2019

Poul Breil-Hansen, Anders Kampmann og Jakob Markert, SCM.dk

Der er travlt i DHL. Det generelle aktivitetsniveau i samfundet har været stigende de seneste år, og samtidig øger DHL markant sine markedsandele. Det gælder ikke mindst DHL’s aktiviteter i Københavns Lufthavne, hvor der er store planer for de kommende år.

Her vil det tyske selskab vil femdoble kapaciteten i sin hub og gøre den til én af blot 19 lignende regionale knudepunkter på verdensplan. Samlet pris: 134 mio. euro eller ganske præcist 1 milliard danske kroner.

Investeringen er den største, DHL Express nogensinde har foretaget i Norden, og når udvidelsen står færdig i 2023, forventer selskabet at antallet af fly til og fra hubben vil stige med 50 procent, og at antallet af pick-up-delivery-stationer til kurerbiler vil stige fra 67 til 90.

Ifølge adm. direktør for DHL Express i Danmark, Atli Einarsson, er det først og fremmest den voksende onlinehandel, der har skabt behovet for udvidelsen.

”Vi oplever en betydelig vækst i Norden, og denne her udvidelse er vores eneste mulighed for at følge med efterspørgslen. Cross-border e-commerce er en stor faktor for os; folks indkøbsvaner ændrer sig, og flere og flere handler online, ikke bare i højtiderne, men også til hverdag”, forklarer han og nævner en ligeledes solid vækst på B2B som endnu et led i ligningen.

I Kastrup er man selvsagt ikke ligefrem utilfreds med DHL’s planer, og adm. direktør Thomas Woldbye lægger da heller ikke skjul på, hvor vigtig udmeldingen er i forhold til lufthavnens ambitiøse cargostrategi, som over en årrække skal tredoble den nuværende godsmængde til omkring 1 mio. tons årligt.

”Det er ingen tvivl om, at det her er et kæmpe, kæmpe skridt fremad for os i arbejdet med at gøre Københavns lufthavn til den førende nordeuropæiske cargohub. Vi er allerede større end Stockholm og Oslo, men mindre end eksempelvis Amsterdam, så i den henseende er det utrolig vigtigt for os at DHL på den her måde committer sig til København”, siger han til SCM.dk.

”De nye faciliteter giver os mulighed for at tilbyde lagerløsninger til vores kunder, der ønsker opbevaring i en kortere eller længere periode”, fortæller Henrik Spelmann, der er filialchef i Aalborg for DHL Global Forwarding. Foto: DHL.

Ligeledes vækst i det nordjyske
Også i Nordjylland vokser DHL, hvor antallet af medarbejdere nu er steget til mere end 60. Selskabets nordjyske regionskontor har i en lang årrække ligget på Mineralvej i Aalborg. Her har både DHL Freight og DHL Global Forwarding til huse.

DHL Freight står for transport af gods på landevej, intermodal transport og lagerservice, mens DHL Global Forwarding håndterer luftfragt, kurér og søfragt. Derudover håndterer begge selskaber projekttransporter, fx vindmøllevinger.

Nu er DHL vokset så meget i regionen, at kontor og lager på Mineralvej ikke længere giver plads til vækst. Derfor flyttes det ene ben – DHL Global Forwarding – nu til nye og større lokaler på Langerak på Aalborg Havn:

”Vi har en klar strategi om, at vi vil være tæt på kunderne. Derfor prioriterer vi vores nordjyske regionskontor i Aalborg særdeles højt”, forklarer Flemming Jacobsen, der er adm. direktør for DHL Global Forwarding i Danmark

Flemming Jacobsen siger derudover, at DHL Global Forwarding får stor gavn af at blive placeret tæt på containerterminalen, hvor al transport til Grønland foregår fra. Samtidig kan DHL Freight, der er mere afhængig af motorvejssystemet, bevare sin nuværende placering tæt på E45.

GLS udvider med tre nye depoter
Samtidig melder GLS Denmark, at de har åbnet nye depoter i København og Odense. Derudover bygger virksomheden et stort nyt depot i Horsens. Målet er at fremtidssikre høj sorterings- og distributionskvalitet – også i højsæsonen. Der er tale om en samlet investeringssum på 120 millioner danske kroner.

Det nye depot i København er på 3.000 kvadratmeter med plads til håndtering af op til 20.000 pakker per dag. Det er en væsentlig kapacitetstilførsel for det stadigt stigende antal e-handelspakker, som GLS oplever især i hovedsæsonen og frem til jul. Bygningsmæssigt er der mulighed for senere udvidelse og en fordobling af sorteringskapaciteten.

I Horsens er startskuddet gået for opførelse af det første GLS-depot i området. Foto: GLS.

I Odense er GLS for nylig flyttet ind i nybyggede faciliteter otte kilometer fra det oprindelige depot. På 3.200 kvadratmeter kan der sorteres op til 25.000 pakker. Det er en kapacitetsforøgelse på 70 procent. Endvidere er antallet af læsseramper fordoblet til 81.

Det betyder, at virksomheden kan læsse flere distributionsbiler på samme tid og sikre direkte line hauls til systemets øvrige depoter – uden omlæsning på hubben Kolding. Dette gør GLS-netværket til en endnu stærkere enhed.

I Horsens er startskuddet gået for opførelse af det første GLS-depot i området. Det nye depot er bygget efter samme model som depotet i Odense og skal fremadrettet forsyne vækstregion Østjylland direkte. Det får en sorteringskapacitet på 25.000 pakker per dag, og der er mulighed for at udvide. Depotet kommer til at betyde en væsentlig aflastning af GLS-depoterne i Kolding og Aarhus.

"Højsæsonens markant stigende pakkemængder fra vores kunder, har i de seneste år givet os kapacitetsmæssige udfordringer", siger Karsten Klitmøller, General Manager GLS Denmark og tilføjer: "Derfor har vi valgt at investere i alle dele af landet, så vi også fremover kan sikre vores kunder høj kvalitet – hele året."

PostNord åbner 500 nye udleveringssteder
Inden november 2019 vil PostNord åbne 500 nye pakkeudleveringssteder, som skal øge fleksibiliteten og tilgængeligheden for kunderne. PostNord præsenterede i januar en historisk stor satsning og kaster sig derfor nu for alvor ind i kampen om pakkerne fra nethandlen.

Postvirksomheden vil således åbne 500 nye pakkeudleveringssteder inden for bare ti måneder, hvilket skal være med til at cementere PostNords position som den pakkedistributør med klart flest udleveringssteder i Danmark.

”Posthusene er ved at være godt fyldte, og folk begynder at stå i kø”, siger Peter Kjær Jensen, adm. direktør i PostNord Danmark om baggrunden for åbningen af 500 nye udleveringssteder i 2019. Foto: Peter Philips..

”Vi styrker vores netværk i hele landet og gør det endnu lettere for danskerne at hente deres pakker. I øjeblikket står vi midt i en hård kamp om pakkerne fra nethandlen, og den skal vi blandt andet vinde på at have Danmarks bedste og mest tilgængelige udleveringsnetværk”, siger Peter Kjær Jensen, administrerende direktør i PostNord Danmark.

De første nye pakkeudleveringer slår dørene op i februar og resten åbner løbende henover året, så alle 500 forventes klar inden Black Friday i november. Når de er på plads, vil man kunne hente sine PostNord-pakker 2.000 steder rundt om i Danmark.

”Danskerne efterspørger valgfrihed og fleksibilitet, når de skal have leveret deres pakker, og vi ser en tendens til, at flere og flere vælger at få pakkerne leveret direkte på et udleveringssted. Med Danmarks største netværk af udleveringssteder bliver vi samtidig en endnu mere attraktiv distributør for endnu flere netbutikker i ind- og udland”, siger Peter Kjær Jensen.

Ikke en spareøvelse
Overfor DR afviser han da også, at de 500 nye udleveringssteder skal ses som en spareøvelse, selvom han ikke lægger skjul på, at når postvirksomheden leverer pakker og breve hjem til kunderne, så koster det mere for virksomheden, end hvis pakkerne blot skal køres til et udleveringssted, hvor kunderne selv henter dem.

”Det er overhovedet ikke et spørgsmål om at slippe for at bringe pakker ud. Det er blandt andet, fordi posthusene er ved at være godt fyldte, og folk begynder at stå i kø. Det, vi i virkeligheden er ude efter, er, at vi vil være dem, der er nemmest at komme til”, siger Peter Kjær Jensen til DR.

Han mener derfor heller ikke, at de 1.500 steder, hvor PostNords kunder i dag kan hente deres pakker, er nok.

”Det er ikke godt nok. Vores mål er, at vi vil være dem, der er tættest på danskerne, som er mest tilgængelige, nemme og bekvemme”, siger han.

De 500 nye udleveringssteder udgør et nyt koncept, PostNord Collect Shops, hvorfra man kan hente sine pakker samt sende pakker, der er frankeret på forhånd.

Toyota Material Handling A/S

Sponseret

Bæredygtig materialehåndtering i logistikterminalen

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Denne artikel er del af et tema:

Tema om distribution i 2019

Relateret indhold

18.06.2024SCM.dk

Lemvigh-Müller køber 34.000 kvm. i Kolding

18.06.2024SCM.dk

Korte værdikæde-tjek skal bidrage til mere cirkulære forsyningskæder

17.06.2024Apport Systems A/S

Sponseret

Party In A Box udvider lageret

14.06.2024SCM.dk

Carlsberg omlægger distribution i Taastrup

13.06.2024Fyns Kran Udstyr A/S

Sponseret

Vil du også have budgetpris på en ny traverskran?

12.06.2024Zetes

Sponseret

GUD Filters transforms distribution centre inventory counting with ZetesMedea

04.06.2024SCM.dk

Vi skal blive klogere på fangst og lagring af CO₂

28.05.2024SCM.dk

Bugnende ordrebog skaber nye logistik-arbejdspladser i Nordjylland

Jobmarked

Se alle

Körber Supply Chain DK A/S

Service Specialist

Har du en dybdegående teknisk viden og en passion for fejlfinding, og drømmer du om at udforske verden? Vi leder efter en dygtig Service Specialist med en solid baggrund og kendskab til både mekanik, elektronik, samt PLC.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Automation Engineer, Remote Assistance

Har du kompetencerne og lysten til at yde support på komplekse og højteknologiske løsninger? Så søger vi nu endnu en kollega til vores Remote Assistance team.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Kantineassistent - med flair for det grønne køkken

Hos Körber Supply Chain er kantinen vores fælles samlingspunkt, hvor alle medarbejdere fra alle afdelinger mødes dagligt over et veltillavet og lækkert frokostmåltid. Vores kantine er kendt og anerkendt for sin høje kvalitet, et bredt udvalg af lækre og sunde retter, samt masser af smil og god service.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Spare Parts Engineer

Vil du kombinere din passion for tekniske produkter med din erfaring inden for salg af reservedele? Har du enestående erfaring inden for kundeservice, samt er du stærk i opbygning og vedligeholdelse af stærke kunderelationer? Så er det dig, vi søger til vores dynamiske Spare Parts team!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Electrical Site Supervisor

Er du parat til at gøre verden til din arbejdsplads? Med 150+ rejsedage om året bliver du en af vores vigtigste repræsentanter på kundernes sites, hvor vi leverer og installerer komplekse og højteknologiske logistikløsninger. Vil du bidrage med din faglighed og dine evner for teknisk ledelse? Så er det netop dig, vi søger til en stilling som Electrical Site Supervisor!

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Mechanical Engineer

Drømmer du om at arbejde med komplekse og højteknologiske løsninger?

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Category Manager - med primært fokus på projektindkøb

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Vi er en virksomhed i udvikling og søger derfor en erfaren Category Manager til at styrke vores indkøbsteam. Vores dedikation til innovation har gjort os til en førende aktør i branchen. Som Category Manager hos Körber bliver du en del af et passioneret og resultatorienteret team, hvor din erfaring vil spille en central rolle i at udvikle vores indkøbsstrategi og forbedre vores leverandørnetværk.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Körber Supply Chain DK A/S

Project Engineer - Controls

Hos Körber Supply Chain lægger vi stor vægt på godt kollegaskab og stærk holdånd i en travl hverdag: Vi ved ganske enkelt, at det er nøglen til vores succes! Som vores nye Project Engineer - Controls bliver det derfor også en central del af din hverdag, som del af et passioneret og internationalt team der hver dag arbejder for at bringe automation og PLC til nye højder.

Område

Nordjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Netværkssikkerhed

Vil du opkvalificere dine færdigheder inden for netværkskommunikation? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få kompetencer til at sikre virksomhedens netværk mod angreb.

Dato

26.08.2024

Tid

13:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Udviklingsmetoder og udviklingsprocesser

Vil du styrke dine kompetencer inden for systematiske metoder til analyse, design og implementering af objektorienterede systemer? Så er dette kursus, som også er et diplommodul, interessant for dig.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - aften

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

26.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

Bredana Axcite A/S
Webinar
Sådan får I (bedre) styr på jeres varer i transit

Landed Cost modulet i Dynamics 365 giver jer en stribe fordele

Dato

27.08.2024

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Det personlige lederskab og forandring - aften

Udvid og styrk dine personlige ledelseskompetencer og få udviklet dine samarbejdsevner og evner til at vække tillid hos medarbejdere.

Dato

27.08.2024

Tid

17:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup