Mærsk frasælger sin containerproduktion som led i en større omlægning

Maersk Container Industry blev grundlagt af Mærsk i 1991, men bliver nu frasolgt til kinesiske CIMC, der er specialiseret i levering af logistisk udstyr. Salget er en del af rederiets omlægning af sin forretning med et større fokus på integrerede logistikløsninger til hele forsyningskæden.

Maersk Container Industry har været en del af A.P. Møller – Mærsk i 30 år og har løbende specialiseret sig i produktionen af nedkølingscontainere. Foto: Maersk Container Industry.

07.10.2021

SCM.dk

I sidste uge underskrev A.P. Møller – Mærsk en aftale, som afslutter salget af sit datterselskab Maersk Container Industry, MCI, til China International Marine Containers Ltd., CIMC.

CIMC Containers er virksomhedens største forretningsområde, så produktion af containere er ikke et nyt for den globale logistik- og energiudstyrsleverandør. Købet af MCI, der er specialiseret i nedkølingscontainere, er en af en række af investeringer i cold chain-logistik, som CIMC har foretaget sig de seneste år.

Derfor er CIMC også den rigtige til at overtage containerproduktionen, mener Henriette Hallberg Thygesen, CEO for Fleet & Strategic Brands hos A.P. Møller – Mærsk.

”Vi mener, at vi i CIMC har fundet en god langsigtet ejer af MCI. I forbindelse med at vi har styrket samspillet mellem kerneforretningerne i vores globale integratortilbud, har vi genvurderet MCI’s strategiske fit. Vi er kommet frem til at ville finde et nyt hjem til MCI, som kan sikre, at virksomheden og dens køleanlægsproduktion fortsætter med at vækste gennem kontinuerlig udvikling og investering fra en ny ejer. Vi har haft et tæt forhold med CIMC i mere end 30 år, og vi ser frem til at fortsætte partnerskabet”, udtaler hun i en pressemeddelelse.

Læs også: Mærsks jernbane-eventyr når ny milepæl

Først og fremmest vil CIMC, der har hovedkvarter i Shenzhen, Kina, inddrage MCI’s produkter i sin nyeste produktlinje inden for maritime køleanlæg. Fremover vil virksomheden investere i udviklingen af nye produkter og fortsætte MCI’s nuværende linje med øget vækst.

”Ved at udnytte teknologi og innovation ønsker vi at skabe en vækstplatform indenfor cold chain. Jeg ser frem til at byde velkommen til MCI, da jeg er meget imponeret over deres resultater og innovationsniveau. Jeg er sikker på at ved at kombinere MCI’s dygtige ansatte og teknologier med vores globale nedkølingsforretning, går vi en spændende fremtid i møde”, siger Mai Boliang, bestyrelsesformand og CEO i CIMC.  

Opkøbet forventer at blive godkendt inden årets udgang eller i begyndelsen af 2022, hvor MCI så vil overgå til CIMC. Indtil da fortsætter de som to særskilte virksomheder.

- KCP

Scanlox ApS

Sponseret

AGILOX AMR fra SCANLOX muliggør en implementering af automatiseret intern transport på få timer

Teknologisk Institut Innovation og Digital Transformation

Sponseret

Vækst kræver robusthed

Relateret indhold

22.02.2024SCM.dk

ICS vil chikane og mobning til livs

22.02.2024SCM.dk

NGO: Lange udsigter til grøn skibsfart

20.02.2024Global AGV

Sponseret

Overse ikke disse 5 tegn på, at du har brug for en Global AGV

19.02.2024Delfi Technologies A/S

Sponseret

Københavns Maskinservice får hjælp af digitale prisskilte

15.02.2024TrueCommerce

Sponseret

SAP Excellence Day 2024

14.02.2024TrueCommerce

Sponseret

Mød os på Retail Ready 2024!

13.02.2024Slimstock Nordic

Sponseret

Ilva case - Slimstock Nordic

12.02.2024Blue Yonder

Sponseret

Blue Yonder Acquires Flexis, a Leader in Manufacturing and Supply Chain Planning Technology

Jobmarked

Se alle

Apport Systems A/S

Bliv vores Software Developer. Vores SQL Expert til udviklingsteamet.

Er du klar til at blive Apports nye softwareudvikler: et job med ansvar, selvstændighed og IT-kundskaber. Vi glæder os til at modtage din ansøgning.

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Er du vild med programmering - og stærk til D365FO?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på D365FO, OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Banker dit hjerte for programmering?

Hvis du elsker programmering helt ud i fingerspidserne og nikker entusiastisk, når snakken går på OOP, SOLID og polymorphe variable, så læs endelig videre. Vi er nemlig på udkig efter en passioneret og hardcore udvikler til vores team i Aarhus eller Kolding. Er det dig?

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bredana Axcite A/S

Har du erfaring inden for intern logistik og/eller produktion?

Bredana Axcite søger en handlekraftig ERP-konsulent

Område

Midtjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm.

Specialist i livscyklusvurderinger, miljøvaredeklarationer mm. søges til international virksomhed

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Auditor til ISO 9001, ISO 14001 OG ISO 45001

Bureau Veritas Certification søger auditor til ISO 9001, ISO 14001 og ISO 45001

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

Administrative assistant for marine & offshore

Join Bureau Veritas Denmark in an exciting position as part-time administrative assistant in the Marine Department

Område

Hovedstaden

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Bureau Veritas

IT-Sikkerhedskonsulent

Bureau Veritas søger IT-sikkerhedskonsulent

Område

Sydjylland

Ansøgningsfrist

Snarest muligt

Zetes

Zetes søger ny Business Consultant i Supply Chain-løsninger

Som Business Consultant inden for supply chain-optimering vil du bidrage med din ekspertise gennem hele salgscyklussen, være en betroet rådgiver og deltage i kvalificeringen af forretningsmuligheder. Du vil tage ansvar for udvælgelsen af den bedste projekttilgang og påvirke strategien for vores supply chain-løsninger.

Område

Hele landet

Ansøgningsfrist

28.02.2024

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
RELEX Solutions
Webinar
The future of consumer goods supply chain planning

Join us for an exclusive online event that will introduce the new RELEX end-to-end supply chain planning solution capabilities for consumer goods companies.

Dato

07.02.2024

Sted

On-line

RELEX Solutions
Webinar
RELEX Next

Deltag til vores årlige online begivenhed RELEX Next. Her vil du høre alt om RELEX’ nyeste løsninger, samt erfaringer fra virksomheder, der allerede bruger dem succesfuldt. At følge med udviklingen er afgørende for detailhandlens succes. Under RELEX Next vil vi dykke ned i kritiske branchetemaer for at undersøge, hvordan hurtigt skiftende forbrugsvaner, supply chain disruptions og økonomisk usikkerhed understreger behovet for intelligent detailplanlægning - og hvorfor det er vigtigere end nogensinde før. Se hele agendaen på linket.

Dato

15.02.2024

Tid

14:00

Sted

On-line

Bureau Veritas
Kursus
NIS2 – Hvad er det, hvad betyder det, og hvordan kommer du i gang?

Sæt kryds i kalenderen den 26. februar og vær med, når vores ekspert på området, Thomas Vestergaard, giver en intro til NIS2 og gennemgår en mulig plan for arbejdet imod efterlevelse af kravene i din virksomhed.

Dato

26.02.2024

Tid

08:30

Sted

Fredericia

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - Hybrid - dag

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

08.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektledelse – metoder og værktøjer - dag

Vil du være projektleder – eller ønsker du at opkvalificere dine projektlederkompetencer? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplom modul, og styrk dine evner til at planlægge, styre og følge op på projekter.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Projektstrategi og -organisation

Skal du til at lede projekter, – eller gør du det allerede? Så tilmeld dig kurset Projektstrategi og –organisation, som også er et diplommodul, og få indblik i virksomheders og organisationers værdiskabelse, udviklingsfaser og meget mere.

Dato

11.03.2024

Tid

09:00

Sted

Lautrupvang 15. 2750 Ballerup